LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 10 Απριλίου 2020 12:10

Βορίδης: εξετάζεται το ενδεχόμενο τυποποίησης αγροτικών προϊόντων

Ο υπουργός τόνισε πως θα υπάρξει πρωτόκολλο πιστοποιήσεως, με το οποίο οι επιχειρήσεις θα πιστοποιούν τα προϊόντα τους είναι ελεύθερα από κορονοϊό.

Λαϊκή Αγορά - ψώνια - αγορές

Την κατάρρευση της ζήτησης αγροτικών και αλιευτικών προϊόντων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού σχολίασε σε συνέντευξή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης έκανε λόγο για έκτακτη ενίσχυση στους αλιείς, εφόσον η αλιεία έχει πληγεί με κλειστά τα καταστήματα εστίασης. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βορίδης ανέφερε στο ΘΕΜΑ 104,6 πως ένα τμήμα των αλιέων θα ενισχυθεί μέσα από μία διαδικασία ενίσχυσης στην παράκτια αλιεία και η μέση αλιεία θα αποζημιωθεί από ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης.

Σε ερώτηση αν οι ελληνικές αγροτικές επιχειρήσεις εξετάζουν το ενδεχόμενο της τυποποίησης των προϊόντων, ο κ. Βορίδης απάντησε πως το εξετάζουν και θα υπάρξει πρωτόκολλο πιστοποιήσεως μέσω ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ με το οποίο οι αγροδιατροφικές επιχειρήσεις θα πιστοποιούν τα προϊόντα τους ότι στο σημείο που φεύγουν από τα χέρια τους είναι ελεύθερες από κορονοϊό. Επομένως, όπως σημείωσε ο υπουργός, θα υπάρξει διαδικασία πιστοποίησης, αφού πρώτα ο ελεγκτικός μηχανισμός διαπιστώσει ότι πράγματι τηρείται το πρωτόκολλο και να πιστοποιεί ότι έχει τηρηθεί το πρωτόκολλο.

Τέλος ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στην ανησυχία που υπάρχει για την παραγωγική διαδικασία κυρίως επειδή έχουν κλείσει τα σύνορα με την Αλβανία για το πώς θα έρθουν στη χώρα μας οι Αλβανοί εργάτες γης. Όπως εξήγησε ο κ. Βορίδης, υπάρχει ένας αριθμός εργατών γης οι οποίοι έρχονται με τις λεγόμενες 90 μέρες και υπάρχει ο φόβος ότι δεν θα έρθουν. Το υπουργείο, όπως είπε, αναζητά ένα σχήμα με το οποίο από τη μία μεριά θα έρθουν άρα δεν θα υπάρχει οποιαδήποτε διατάραξη στην παραγωγική διαδικασία και από την άλλη να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπονομευτούν τα υγειονομικά μέτρα. Μία λύση η οποία εξετάζεται σε συνεννόηση με τους παραγωγούς, και θα συζητηθεί σήμερα, είπε ο κ. Βορίδης , είναι να έρχονται οι εργάτες με μετάκληση άρα με μία σχετικά διαφορετική διαδικασία πιο ασφαλή και πιο ελεγχόμενη από αυτή που ερχόντουσαν, μπαίνοντας για ένα διάστημα σε καραντίνα και στη συνέχεια να κάνουν το μοριακό τεστ και μετά θα μπορούν να δουλέψουν στα χωράφια.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣύνοδος Κορυφής - Μέση Ανατολή: Εκκλήσεις για να μην κλιμακωθεί η κρίσηΣήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Φόβους για επέκταση της κρίσης με επίκεντρο την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ εξέφρασαν οι "27" ηγέτες της ΕΕ. Τι ζήτησαν από όλες τις πλευρές.

Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αξιωματικό της Ασφάλειας (ντοκουμέντο)Σήμερα 11:47 | Ειδήσεις

Οργή προκαλεί η απάθεια και η "χαλαρότητα" στον διάλογο των αστυνομικών, όπως ακούγεται στο ντοκουμέντο της εκπομπής του ΑΝΤ1 "Το πρωινό".

“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: ο Αυτιάς, οι “ακροδεξιοί διάσημοι” και το “θαύμα” στην βάπτιση του (βίντεο)Σήμερα 10:35 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με βαριές εκφράσεις στον Γιώργο Αυτιά. Τι είπε για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, την Ομογένεια, τον γάμο του και τις αναφορές στον άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη που προκάλεσαν αίσθηση.


 

Ενδοοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο τηςΣήμερα 10:05 | Ειδήσεις

Οι γιατροί του νοσοκομείου, όπου διακομίστηκε η γυναίκα, ενημέρωσαν την Αστυνομία και άμεσα έλαβε γνώση η Δικαιοσύνη, που ανέλαβε δράση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι13:08Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Το απρόσμενο καραδοκεί την Πέμπτη (βίντεο)12:54Ανδρουλάκης για Κασσελάκη: Στην βάπτισή μου σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ12:40Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Συνάντηση με Μέτσολα και Τουσκ (εικόνες)12:27ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Αναδείχθηκε Great Place to Work για 3η συνεχή χρονιά12:12Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αξιωματικό της Ασφάλειας (ντοκουμέντο)11:59Formula 1: Το GP Σαγκάης αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+11:46Καύσιμα: Πασχαλινή έξοδος με αμόλυβδη στα 2 ευρώ και πάνω (βίντεο)11:33“Καλάθι των νονών”: Πότε κάνει πρεμιέρα 11:19“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: ο Αυτιάς, οι “ακροδεξιοί διάσημοι” και το “θαύμα” στην βάπτιση του (βίντεο)11:05Αχαΐα – Καταγγελία: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε το βίντεο στο TikTok10:52“Το Πρωινό” - Παπανώτας: Αυτό που παρουσιάστηκε είναι κοπτοραπτική (βίντεο)10:38Ενδοοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο της 10:25“The 2night Show” – Foxy Lee: Η Φιλοσοφική, το metal και η αγάπη για την καλή μουσική (βίντεο)10:11Άλμπερτ Αϊνστάιν: Ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας09:58Νίσυρος: Κατήγγειλε παρενόχληση του παιδιού του και κινδυνεύει με απέλαση (βίντεο)09:45Ελληνουτουρκικά: Συνάντηση Τσίπρα - Οζέλ (εικόνες)09:31ΟΗΕ – Παλαιστίνη: Γιατί είναι “καταδικασμένο” το αίτημα ένταξής της09:18Ο ΔΣΑ αποφάσισε δημοψήφισμα για τον νέο Δικαστικό Χάρτη της Αττικής09:04“The 2night Show” – Βιβή Αναστασιάδου: Η ζωή στη Θεσσαλονίκη, το διαζύγιο και η αγάπη για τα παιδιά της (βίντεο)08:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο