LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 10 Απριλίου 2020 11:54

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: από τον Μάιο η χαλάρωση των μέτρων

Ήδη αναλύουμε και είμαστε αισιόδοξοι με τα δεδομένα. Πρέπει να έχουμε υπομονή, τονίζει ο  Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Έλεγχοι - τροχαία - κορονοϊός - Αθήνα

Από τα μέσα Μαΐου θα είναι σε θέση η κυβέρνηση και οι ειδικοί να εξετάσουν σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

"Αναλύουμε τα δεδομένα και είμαστε αισιόδοξοι. Πρέπει να έχουμε υπομονή μέχρι το τέλος του μήνα. Θα εξαρτηθεί από το πόσο θα συμμορφωθεί ο κόσμος. Ήδη μέσα στον Μάιο πιστεύω ότι θα εξετάζουμε ποια μέτρα μπορούμε να πάρουμε πίσω" δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

"Θα ήθελα να ακούσουμε τους ειδικούς και να δούμε τα μοντέλα μας. Ας μην προτρέχουμε να δούμε τι θα κάνουμε τον Μάιο και δημιουργούμε πρόωρες προσδοκίες. Ο κόσμος έχει ανταποκριθεί εντυπωσιακά και γι' αυτό βλέπουμε την ικανοποιητική εξέλιξη της νόσου στη χώρα μας" τόνισε.

Από τον Μάιο, οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Αρκουμανέα, θα ξεκινήσουν τις επιδημιολογικές μελέτες σε όλη τη χώρα και θα προχωρά σε τεστ του πληθυσμού, κυρίως αντισωμάτων.

Την εκτίμηση ότι η καμπύλη των κρουσμάτων κορονοϊού «επιπεδώνεται» αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάζουμε διατύπωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. «Αν χαλαρώσουμε θα έχουμε έκρηξη κρουσμάτων. Θέλει αυτοσυγκράτηση, υπομονή και επιμονή» πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτακόπουλος.


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Τρομοκρατική οργάνωση το κίνημα “Antifa”09:24Γάζα: Πίεση στις ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ09:11Report.oasa.gr – Κυρανάκης: Πρεμιέρα για την εφαρμογή υποβολής καταγγελιών στα ΜΜΜ08:57Αίγιο: Συνελήφθη πατέρας που οδηγούσε με το 5χρονο παιδί του αγκαλιά08:43ΚΤΕΟ: 700.000 οχήματα χωρίς έλεγχο - Σοβαρός κίνδυνος στους ελληνικούς δρόμους08:28Πενσιλβάνια: 3 νεκροί αστυνομικοί και 2 βαριά τραυματισμένοι από πυρά – Νεκρός και ο δράστης08:14Θεσσαλονίκη: Έκοβαν παράνομα ξύλα στο δάσος της Αρέθουσας και τα πουλούσαν07:59Γλυφάδα: Άνδρας εγκλωβίστηκε σε κάδο ανακύκλωσης κι έχασε τη ζωή του (εικόνες)07:46Φονική καραμπόλα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης (βίντεο)07:32Τεντόγλου: Ήταν ο χειρότερος αγώνας μου07:17ΗΠΑ: Ένοπλος σκότωσε 3 αστυνομικούς σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας07:04Παύλος Φύσσας: Η δολοφονία, η δίκη της Χρυσής Αυγής και η ιστορική απόφαση06:50Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Σεπτεμβρίου06:37Μητσοτάκης – ANT1: Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη του πρωθυπουργού06:23Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:09Πάτρα: Νεκρός εντοπίστηκε 68χρονος έξω από το σπίτι του23:59Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρή 4χρονη που έπεσε από μπαλκόνι23:43Παναθηναϊκός: Οριστική συμφωνία με Κόντη - Αναλαμβάνει υπηρεσιακός 23:23Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Πρωθυπουργό εκλέγει ο λαός και όχι οι παράγοντες23:09Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Ξοδεύαμε σαν να μην υπάρχει αύριο22:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο