LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 09 Απριλίου 2020 11:48 | Ανανέωση: 09 Απριλίου 2020 19:43

Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης: σεβαστή η απόφαση της κυβέρνησης για το Άγιο Φως

Το σχέδιο του Δήμου για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός δυστυχώς δεν θα υλοποιηθεί, τονίζει ο κ. Κωνσταντάνος, χωρίς να κρύβει την απογοήτευσή του.

Ανάσταση - κεριά - Πάσχα - εκκλησία - Άγιο Φως

Τη δέσμευση ότι θα σεβαστεί την απόφαση για το Άγιο Φως εξέφρασε ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος είχε δηλώσει αποφασισμένος να στείλει σε κάθε σπίτι του Δήμου του το Φως από τα Ιεροσόλυμα.

«Το σχέδιο του Δήμου για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός δυστυχώς δεν θα υλοποιηθεί. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς και ο κ. Τσιόδρας, επικεφαλής της στρατηγικής αντιμετώπισης του COVID-19, με χθεσινή τους απόφαση, δεν επιτρέπουν την μεταφορά του Αγίου Φωτός από την δημοτική αρχή του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, στους δημότες της πόλης» τόνισε ο ίδιος σε ανακοίνωσή του και προσέθεσε:

Όπως εξηγεί: «Σκοπός μας ήταν να κρατήσουμε στα σπίτια τους όσους δημότες μας επιθυμούσαν να πάρουν το Άγιο Φως από τις εκκλησίες και παράλληλα να τους μεταφέρουμε την ελπίδα, την πίστη και την αγάπη που εκπροσωπεί το Αναστάσιμο Φως».

Τονίζει ότι: «Η μεταφορά θα γινόταν με γνώμονα την δημόσια υγεία και με απόλυτη εφαρμογή των οδηγιών που έχουν δοθεί από τον ΕΟΔΥ για την προστασία από τον COVID-19. Άλλωστε με το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, καθημερινά και με απόλυτη ασφάλεια, υπάλληλοι του δήμου μας, έρχονται σε άμεση επαφή με εκατοντάδες συνδημότες μας που τους μεταφέρουν τρόφιμα, φάρμακα και έγγραφα. Από την πολιτεία όμως, κρίθηκε πως είναι επικίνδυνο να ανάψουμε τα φαναράκια που θα άφηναν οι πολίτες έξω από τις πόρτες των σπιτιών τους, δίχως να υπάρξει καμία επαφή».

Και καταλήγει: «Σεβόμενοι την εντολή της πολιτείας και την συνολική προσπάθεια καταπολέμησης του COVID-19, δεν θα υλοποιήσουμε το σχέδιό μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης και αγάπης των συνδημοτών μας που εκτίμησαν την προσπάθεια μας. Το Πάσχα είναι γιορτή αγάπης και θα σεβαστούμε απόλυτα την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ας είναι το Αναστάσιμο Φως η ελπίδα για μία νέα αρχή».


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο