LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 08 Απριλίου 2020 17:25

Καιρός: ηλιοφάνεια και ισχυροί άνεμοι την Πέμπτη

Που αναμένεται να βρέξει κατά τόπους. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

 

Την Πέμπτη, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά με ένταση 3 με 5 μποφόρ, στο βόρειο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν επίσης βοριάδες, 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο νωρίς το πρωί έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και στα βόρεια, τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί, 4-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς σε ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θα φυσούν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα στα ανατολικά το πρωί 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 03 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 03-05 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας και βελτίωση το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ, νωρίς το πρωί τοπικά έως 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, στα νότια με ένταση 5 με 6 μποφόρ, στα βόρεια 6 με 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη, μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: “Ξύπνησε” η χιονισμένη Αίτνα (εικόνες)23:59Globe Soccer Awards: Λάμψη Ντεμπελέ, Γιαμάλ και Παρί Σεν Ζερμέν23:45Σάμος: Σύλληψη 49χρονου κατηγορούμενου για 27 απάτες - Υποδυόταν μέχρι και στέλεχος της... Interpol23:34Ο Χάρι Στάιλς επιστρέφει μετά από δυόμιση χρόνια αποχής23:20Ολυμπιακός: Για συμφωνία με Τάιρικ Τζόουνς κάνουν λόγο οι Σέρβοι23:07Θάνος Μικρούτσικος: Σαν σήμερα “έφυγε” ο σπουδαίος συνθέτης με την παράλληλη πολιτική δράση22:53Φωτιά - Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη μια γυναίκα με σοβαρά εγκαύματα22:39Μπριζίτ Μπαρντό: Ανήκει πλέον στη συλλογική μνήμη του Σεν Τροπέ, την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε, ανακοίνωσε ο δήμος της πόλης22:25Καραμπόλα έξι αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου 22:11Κάραλης στον ΑΝΤ1: Είναι πολύ σημαντικό το ελικόπτερο να μπορεί να φτάσει στο σημείο του συμβάντος το πολύ μέσα σε 20 λεπτά21:57Τραμπ: Βρισκόμαστε στα τελικά στάδια ενός ειρηνευτικού σχεδίου για την Ουκρανία21:43Τραμπ: "Πολύ παραγωγική" τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν πριν από τη συνάντηση με τον Ζελένσκι21:29Ant1 Sports: Συγκινητικές στιγμές στο Άνφιλντ, στη μνήμη του Ντιόγκο Ζότα21:15Διασώστης ΕΜΑΚ στον ΑΝΤ1: Εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση στα Βαρδούσια Όρη21:01Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα – πληροφορίες για εγκλωβισμένους (εικόνες)20:47Κόπα Άφρικα: Σοκ από την κατάρρευση του τερματοφύλακα του Σουδάν την ώρα του αγώνα20:33Ταύρος: Ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών20:18Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:03Κριστιάνο Ρονάλντο: Έγραψε το... 40ο του γκολ για το 202519:48Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Μπαχράμ Μπεϊζαί19:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο