LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 08 Απριλίου 2020 16:55

Άγιο Όρος: Βιβλική καταστροφή από την κακοκαιρία (εικόνες)

Οι περισσότερες μονές, σκήτες και κελιά έχουν αποκλειστεί, εξαιτίας των καταστροφών στο οδικό δίκτυο. Παρατείνεται η αναστολή εισόδου στην Αθωνική Πολιτεία.

Άγιο Όρος - καταστροφές

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε στο Άγιο Όρος το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τα προηγούμενα 24ωρα την χερσόνησο του Άθω.

Οι περισσότερες μονές, σκήτες και κελιά έχουν αποκλειστεί, λόγω των ζημιών που υπέστη το δασικό οδικό δίκτυο πρόσβασης, με κορυφαία περίπτωση τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το λιμανάκι της Δάφνης, στην πρωτεύουσα Καρυές, ο οποίος κόπηκε στα δυο.

Στο Άγιο Όρος βρίσκεται από το πρωί, με εντολή του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρου Καράογλου, κλιμάκιο μηχανικών του Κέντρου Διαφυλάξεως Αγιορειτικής Κληρονομιάς (ΚΕΔΑΚ) για να εκτιμήσει τις καταστροφές που σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο και να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που δημιούργησαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις.

Άγιο Όρος - καταστροφές

Κύριο μέλημα του κλιμακίου, το οποίο αποτελείται από τον διευθυντή του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς και δυο μηχανικούς, είναι να αποκατασταθεί άμεσα η συγκοινωνία μεταξύ του λιμανιού της Δάφνης και των Καρυών.

Άγιο Όρος - καταστροφές

«Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προχωρήσει άμεσα η καταγραφή και η αποκατάσταση των ζημιών στο Περιβόλι της Παναγιάς», αναφέρει σε δήλωση του ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Καράογλου.

«Συνομίλησα με την Ιερά Κοινότητα και την Πολιτική Διοίκηση του Αγίου Όρους, διαβεβαιώνοντας τους πως η Κυβέρνηση είναι παρούσα. Η στήριξη όλων των περιοχών της Βόρειας Ελλάδας που έχουν πληγεί από τις φυσικές καταστροφές είναι αυτονόητη», επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Καράογλου.

Ο δρόμος που συνδέει το λιμάνι του Αγίου Όρους με τη διοικητική πρωτεύουσα της Αθωνικής Πολιτείας έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, γι’ αυτό δρομολογούνται οι κατάλληλες παρεμβάσεις ώστε να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στην τροφοδοσία των Ιερών Μονών. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο διευθυντής του ΚΕΔΑΚ, Απόστολος Παπαδάκης, ζημιές υπάρχουν σε τρία σημεία, καθώς κομμάτια του οδοστρώματος παρασύρθηκαν από τα νερά.

Άγιο Όρος - καταστροφές

Τα στελέχη του ΚΕΔΑΚ μετέβησαν, νωρίς το πρωί, με δύο ταχύπλοα στο λιμανάκι της Δάφνης και μέσα από παρακάμψεις του δρόμου και από χωματόδρομους προσέγγισαν τις Καρυές, όπου μαζί και με άλλους τεχνικούς συμβούλους και εμπειρογνώμονες των μονών προσπαθούν να εκτιμήσουν το σύνολο των καταστροφών.

Άγιο Όρος - καταστροφές

Στο Άγιο Όρος βρίσκεται και πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους και αντιπρόεδρος του ΚΕΔΑΚ, Αθανάσιος Μαρτίνος, με τον οποίο θα έχει συνάντηση το κλιμάκιο ώστε να συζητηθούν τα επόμενα βήματα για την αποκατάσταση των ζημιών.

Παρατείνεται η αναστολή εισόδου στο Άγιο Όρος

Μέχρι τις 20 Απριλίου παρατείνεται η αναστολή εισόδου επισκεπτών-προσκυνητών στη χερσόνησο του Άθω, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού, «εξαιρουμένων των, ενταύθα, εργαζομένων και των απαραίτητων επαγγελματιών», σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης του Αγίου Όρους.

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι «οι Αρχές και Υπηρεσίες στο Άγιο Όρος παρακαλούνται και καλούνται για τη συμμόρφωσή τους στις οδηγίες των ανωτέρω Ιερών Σωμάτων και της Διοίκησης του Αγίου Όρους, καθώς και κάθε κυβερνητικής εντολής ή οδηγίας».

Φωτογραφίες-Βίντεο από: vimaorthodoxias.gr - romfea.gr - politesoraiokastrou.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”Σήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Πώς συνέβη η διένεξη η οποία οδήγησε στο να "ανάψουν τα αίματα", και προκάλεσε τη χειροδικία του Κ. Φλώρου κατά του Β. Γραμμένου.

Αφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο - Επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες προστασίας (εικόνες)Σήμερα 07:40 | Ειδήσεις

Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες και ποιες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία από το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης.

Δολοφονία Λυγγερίδη – Καπερνάρος: Περιμένω πιέσεις για να κλείσουν στόματα…Σήμερα 07:51 | Ειδήσεις

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις από οπαδικούς στρατούς», υπογράμμισε ο Πάκος.

Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα τουΣήμερα 11:17 | Ειδήσεις

Η πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε τον θάνατο του επισμηνία μέσα στη μονάδα του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: Αγωνία και φόβος στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)13:32Ζώδια Τετάρτης – “Το πρωινό”: Ένταση και απρόβλεπτα, αλλά στο βάθος ελπίδα (βίντεο)13:19ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:19Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”13:05Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)12:51Νίκος Παπανδρέου στο “Πρωινό”: Ας μπορούσα να ρωτήσω τον πατέρα μου, αν είναι περήφανος για εμένα σήμερα (βίντεο)12:39Ξύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”12:24Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία12:11Κηφισιά: Θύμα διάρρηξης ο Λούκας Βιλντόζα του Παναθηναϊκού11:58Σκύδρα - Καταγγελία για bullying: Συμμαθητής μου, έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό μου11:44Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα του11:31Κηφισός: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από απόπειρα ληστείας11:18ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου η Ελλάδα11:04Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας για την προστασία των πολιτών10:51Κορινθία - Τροχαίο δυστύχημα: Νεκρός οδηγός μηχανής που “καρφώθηκε” σε κολώνα10:37Αφρικανική σκόνη: Πώς προέκυψε, πώς αντιμετωπίζεται (βίντεο)10:24Ηράκλειο – Καταγγελία 19χρονου: Νεαροί με έδερναν και η ανήλικη αδερφή τους τραβούσε βίντεο10:10ΝΒΑ – Μπακς: Ήττα από τους Πέισερς απόντος του Αντετοκούνμπο09:57Νατσιός στον ΑΝΤ1: Η δήλωση Παπαδόπουλου, το σύνθημα του Αυτιά και το “θαύμα” των Ευρωεκλογών09:43Αργεντινή: Μαζικές διαδηλώσεις για την λιτότητα (εικόνες)09:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο