LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 08 Απριλίου 2020 13:55

Forbes: οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη το 2020

Πώς η πανδημία του κορονοϊού επηρέασε τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Forbes

Η πανδημία του κορονοϊού επηρέασε ουσιαστικά, μεταξύ άλλων, και τη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη το 2020. Δεν είναι τυχαίο ότι το Forbes μέτρησε 58 δισεκατομμυριούχους λιγότερους σε σχέση με το προηγούμενο έτος αλλά και 226 λιγότερους σε σύγκριση με μόλις 12 ημέρες νωρίτερα, όταν ξεκίνησε η σύσταση της λίστας.

Παράλληλα από όσους διατήρησαν τη θέση τους στην κατάταξη των πλουσιότερων του πλανήτη, το 51% είναι "φτωχότεροι” σε σύγκριση με το προηγούμενο έτους. Σημειώνεται ότι η φετινή λίστα συμπεριλαμβάνονται συνολικά 241 γυναίκες, μεταξύ των οποίων και επτά που μοιράζονται την περιουσία τους με τον σύζυγο, τον αδελφό ή κάποιο παιδί.

Ο Τζεφ Μπέζος παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη για τρίτη διαδοχική χρονιά με τη συνολική του περιουσία να ανέρχεται σε 113 δισ. δολάρια. Στη δεύτερη θέση παραμένει ο Μπιλ Γκέιτζ, ακολουθούμενος από τον μεγιστάνα του κλάδου ειδών πολυτελείας Μπερνάρντ Άρλοντ, ο οποίος κατάφερε να υποσκελίσει τον Γουόρεν Μπαφέτ και να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση για πρώτη φορά.

Στις γυναίκες, την πρώτη θέση κατέχει η Άλις Γουόλτον, κληρονόμος της οικογένειας της Γουόλμαρτ, που βρίσκεται στην 9η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με περιουσία 54,4 δισ. δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 267 άτομα που περιλαμβάνονταν στην περσινή λίστα, έχουν πλέον βγει από αυτήν, καθώς οι δραστηριότητές τους επλήγησαν. Μία από τις πιο αξιοσημείωτες αποχωρήσεις είναι αυτή του Άνταμ Νιούμεν. Στη λίστα της Forbes υπάρχουν όμως και 278 νεοεισερχόμενοι, μεταξύ των οποίων και ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Zoom Video Communications Eric Yuan.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν η χώρα με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους παγκοσμίως, διαθέτοντας συνολικά 614 εκπροσώπους στη λίστα του Forbes. Αντιθέτως, παρούσα στη φετινή λίστα του Forbes είναι και η Ελλάδα, η οποία εκπροσωπείται από τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, με συνολική περιουσία 1 δισ. δολαρίων.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜπλόκα Αγροτών: Live ο χάρτης των κινητοποιήσεωνΣήμερα 13:08 | Ειδήσεις

Τα μπλόκα των αγροτών να απλώνονται σε ολοένα και περισσότερες περιοχές.

Πάτρα: Οι αγρότες αποχώρησαν από την γέφυρα Ρίου- ΑντιρρίουΣήμερα 15:42 | Ειδήσεις

Στην πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας έχουν ανοίξει τα διόδια.

Δένδιας: Όποιος μετατίθεται σε τόπο που δεν επιθυμεί, δικαιούται από το κράτος την παροχή δωρεάν αξιοπρεπούς και επαρκούς κατοικίαςΣήμερα 15:05 | Ειδήσεις

Τα νέα οικήματα που παραδόθηκαν σήμερα σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αττική, όπως και αυτά που κατασκευάζονται, εντάσσονται στην πρώτη φάση του νέου στεγαστικού προγράμματος που υλοποιείται στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Πιερρακάκης: Στόχος μας είναι πολύ σύντομα να μην είμαστε η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην ΕυρώπηΣήμερα 13:46 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τον υπουργό, στόχος είναι η προσέλκυση επενδύσεων ενώ, περιγράφοντας την εικόνα της Οικονομίας, έκανε λόγο για έναν πολύ μεγάλο οικονομικό μετασχηματισμό που αποτελεί κεκτημένο τα τελευταία χρόνια.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Οι αγρότες αποχώρησαν από την γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου15:56Στο ΔΙΚΕΠΑΖ ο σκύλος σκότωσε το αγοράκι στη Ζάκυνθο15:46Together We Shine: Η επίσημη έναρξη της συνεργασίας Athens City Events & Δειπνοσοφιστήριον15:40Ζωγράφου: Άγρια επίθεση σε οδηγό λεωφορείου - Τον χτύπησε οδηγός Ι.Χ. για μια προσπέραση15:36Δένδιας: Όποιος μετατίθεται σε τόπο που δεν επιθυμεί, δικαιούται από το κράτος την παροχή δωρεάν αξιοπρεπούς και επαρκούς κατοικίας 15:26Πανελλαδικό συλλαλητήριο από τους αγροτοκτηνοτρόφους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης15:12Εύβοια: Οδηγός τσιμπήθηκε από σφήκα και καρφώθηκε σε κολώνα με το ΙΧ του14:58Πεσκόφ: Η Ρωσία συμφωνεί με πολλές από τις απόψεις που εξέφρασε πρόσφατα ο πρόεδρος Τραμπ14:44Μπλόκα Αγροτών: Live ο χάρτης των κινητοποιήσεων14:30Πιερρακάκης: Στόχος μας είναι πολύ σύντομα να μην είμαστε η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη14:16Έληξε ο αποκλεισμός στο λιμάνι του Βόλου - Επιστροφή των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας14:02Μπλόκο της αστυνομίας στους αγρότες - Δεν τους αφήνουν να πλησιάσουν τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου13:48Υπόθεση Novartis - Γεωργιάδης: Οι δύο κατηγορούμενοι έπαιξαν, ως όργανα, βασικούς ρόλους σε μια σκευωρία13:34ΕΕ: Η κομισιόν ενέκρινε νέο κλιματικό στόχο μέχρι το 204013:20Ηράκλειο - Αγρότες: Προχώρησαν σε κατάληψη κτιρίου της ΑΑΔΕ13:06Υπουργείο Ανάπτυξης: Διακινείται ψευδεπίγραφο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για δωρεάν πακέτο γιορτών12:52Συνάντηση Μητσοτάκη με Αλγερινό ΥΠΕΞ: Αμοιβαία βούληση για την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας - Αλγερίας12:38Θεσσαλονίκη: Σύλληψη οπαδού ομάδας - Στην κατοχή του βρέθηκαν όπλο και φωτοβολίδες12:24Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων στα Χανιά12:10Συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί των αγροτοκτηνοτροφικών μπλόκων σε 4 τελωνεία της Μακεδονίας11:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο