LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 07 Απριλίου 2020 14:45

Δήμος Αθηναίων: απαλλαγή τελών καθαριότητας - ηλεκτροφωτισμού με λίγα κλικ!

Προχωράμε κάθε διαδικασία που ανακουφίζει όσους πλήττονται από την κρίση, τονίζει ο Κώστας Μπακογιάννης.

AP - Υπολογιστής - πληκτρολόγιο

Ένα ακόμα ψηφιακό εργαλείο που διευκολύνει την καθημερινότητα χιλιάδων επιχειρηματιών της Αθήνας οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά από την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει ο τόπος, παρέχει από αυτή την εβδομάδα ο Δήμος Αθηναίων.

Όλοι οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έχουν διακόψει την δραστηριότητά τους υποχρεωτικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊου έχουν πλέον την δυνατότητα να αιτηθούν στον Δήμο Αθηναίων την απαλλαγή τους από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού εύκολα, γρήγορα και όπου βρίσκονται, από τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή.

Μέσα από την πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις (https://eservices.cityofathens.gr/) που λειτουργεί εδώ και σχεδόν δύο μήνες προσφέροντας διάφορες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, οι ενδιαφερόμενοι αποφεύγουν να επισκεφθούν γραφεία κι υπηρεσίες μειώνοντας την έκθεσή τους στον κίνδυνο του κορονοϊου και την συνολικότερη ταλαιπωρία τους.

Η διαδικασία απαιτεί την χρήση των κωδικών taxisnet και με λίγα «κλικ» οι δικαιούχοι έχουν την δυνατότητα να αιτηθούν την απαλλαγή τους από τα ανταποδοτικά τέλη για όσο διάστημα διαρκεί η υποχρεωτική αναστολή της λειτουργίας τους λόγω των έκτακτων μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του COVID-19. 

Με την είσοδο στην πλατφόρμα οι δικαιούχοι επιλέγουν την αίτηση για “Απαλλαγή τελών καθαριότητας και φωτισμού”. Το σύστημα μετά από αυτόματο έλεγχο και διασταύρωση ελέγχει τους ΚΑΔ δραστηριότητας και αν ανήκουν σε αυτούς που προβλέπονται από τις ΠΝΠ τους επιτρέπει να προχωρήσουν στην αίτηση αφού συμπληρώσουν και τον αριθμό μετρητή ρεύματος ώστε να ενημερωθεί στη συνέχεια ο αντίστοιχος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας και να υπάρξει η απαλλαγή στους επόμενους λογαριασμούς. 

Η ηλεκτρονική αυτή αίτηση αναπτύχθηκε μετά την αντίστοιχη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων που προβλέπει σειρά ευνοϊκών μέτρων για την ανακούφιση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που πλήττονται αυτό τον καιρό και αναμένεται να εξυπηρετήσει πάνω από 100.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων. 

«Προχωράμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, σε κάθε διαδικασία που θα ανακουφίσει όλους εκείνους που πλήττονται οικονομικά από αυτήν την υγειονομική κρίση. Παράλληλα, αξιοποιούμε τις δυνατότητές μας να αναπτύξουμε εφαρμογές και υπηρεσίες που και μετά την κρίση, θα αποτελέσουν τη ψηφιακή προίκα του δήμου μας και θα αποτελούν βασικό εργαλείο εξυπηρέτησης των πολιτών αλλά και όπλο κατά της γραφειοκρατίας" τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία αποτελεί μία ακόμη προσθήκη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που αναπτύχθηκε και αναβαθμίζεται συνεχώς από τη ΔΑΕΜ ΑΕ, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Πληροφορικής του Δήμου Αθηναίων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οι παθολόγοι ζητούν πρόσβαση στη συνταγογράφηση φαρμάκων για την παχυσαρκία08:56Final 4: Οι GMs προβλέπουν Παναθηναϊκό στο f-4 κατά 95%, ενώ Ολυμπιακό κατά 50%06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 14 Ιανουαρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα αναλάβουν "πολύ ισχυρή δράση" εάν το Ιράν προχωρήσει σε απαγχονισμούς διαδηλωτών23:59Θετική γνώμη από την Επιτροπή Θεσμών για τον διορισμό νέου προέδρου και αντιπροέδρου στον τομέα ύδατος, της ΡΑΑΕΥ23:44Παραιτήθηκε η Μαρία Καρυστιανού από το ΔΣ του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών23:30ΟΗΕ: Περισσότερα από 100 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα μετά την εκεχειρία23:20Κύπελλο Ελλάδας - Λεβαδειακός: Εκτός ο τραυματίας Βέρμπιτς από το μεγάλο ματς με την Κηφισιά23:06Αυστρία: 13χρονος βρήκε τον θάνατο όταν παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα στις Άλπεις22:52Ινδία: Άγριος ελέφαντας έχει σκοτώσει 20 ανθρώπους από την αρχή του χρόνου - Τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του22:38Μπλόκα: Κάθοδο με τρακτέρ και συλλαλητήριο στην Αθήνα θέλουν οι Λαρισαίοι αγρότες22:28Θεοδωρικάκος: Πολύτιμο κεφάλαιο για την Ελλάδα οι βουλευτές της διασποράς22:14Αερολιμένας Αθηνών: Συνελήφθη άνδρας για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών μέσω ταχυδρομικού δέματος22:00Ολυμπιακός: Επιστροφή του Ποντένσε κόντρα στον ΠΑΟΚ21:50Ρωσία: "Κατηγορηματικά απαράδεκτες" οι απειλές των ΗΠΑ έναντι του Ιράν21:40Πετρούπολη: Θύμα απόπειρας βιασμού μια 13χρονη - Συνελήφθη ο δράστης21:30Οικουμενικό Πατριαρχείο: "Ευφάνταστα σενάρια και ψευδείς ειδήσεις" όσα αναφέρουν ρωσικές υπηρεσίες21:20Ant1 Sports: Αύριο διεξάγονται οι τέσσερις προημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδος 21:10Τέλλογλου για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια: Παρεμβολές λόγω παλαιότητας δείχνει το πόρισμα20:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο