LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 07 Απριλίου 2020 12:57 | Ανανέωση: 07 Απριλίου 2020 13:00

Εορταστικό ωράριο: πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τροφίμων

Τι αλλάζει στο ωράριο από την Κυριακή. Αναμένεται υπουργική απόφαση με την οποία θα διευκολυνθούν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών.

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Με ενιαίο ωράριο θα λειτουργήσουν από την ερχόμενη Κυριακή λόγω του εορταστικού ωραρίου του Πάσχα, όλα τα καταστήματα τροφίμων που παραμένουν ανοικτά, είτε πρόκειται για σούπερ μάρκετ είτε για μίνι μάρκετ.

Την ερχόμενη Κυριακή τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 10:00 το πρωί έως τις 8:00 το απόγευμα. Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά από τις 7:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ, ενώ το Μεγάλο Σάββατο το ωράριο λειτουργίας τους θα είναι από τις 7:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ.

Στο μεταξύ σε ό,τι αφορά στην επάρκεια αμνοεριφίων για το Πάσχα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων αναμένεται η ζήτηση να είναι χαμηλότερη φέτος και αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν λιγότερες εισαγωγές αλλά η εγχώρια παραγωγή επαρκεί για να καλύψει τη ζήτηση. «Κάθε μέρα παρακολοθούμε την αγορά» υπογράμμισε ο υπουργός.

Λαϊκές αγορές

Για τα προβλήματα στην αγορά και στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, ο υπουργός ανέφερε, στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Θέμα, πως εντός της ημέρας θα εκδοθεί υπουργική απόφαση με την οποία θα διευκολυνθούν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών. Απώτερος στόχος είναι η ομαλή διάθεση των προϊόντων των παραγωγών σε περιοχές όπως π.χ. η Αθήνα στην οποία σήμερα η πρόσβαση είναι αδύνατη λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού και κατ/ επέκταση να υπάρξει εξισορρόπηση των τιμών.

Θα δίνεται η δυνατότητα στους παραγωγούς που το επιθυμούν να μετακινηθούν άπαξ π.χ. στην Αθήνα και το εμπόρευμα να τους αποστέλλεται από την περιοχή παραγωγής χωρίς αυτοί να μετακινούνται εκτός των τειχών της περιοχής που έχουν δηλώσει ότι θα μένουν. Στην απόφαση αυτή προχωράει η κυβέρνηση προκειμένου να διευκολυνθεί η διακίνηση προϊόντων της πρωτογενούς παραγωγής εντός της ελληνικής επικράτειας.

Γενικότερα για την αύξηση των τιμών σε σειρά προϊόντων, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως ανατιμήσεις εντοπίζονται σε συγκεκριμένα είδη, όπως είναι τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, οι πιπεριές και το ρύζι, και οφείλονται όπως είπε στην αύξηση των εξαγωγών και στις καλύτερες τιμές που παίρνουν οι παραγωγοί. Αντιθέτως χαμηλές είναι οι εξαγωγές ελαιολάδου όπως είπε ο υπουργός. Ενώ αναφερόμενος στα αντισηπτικά σημείωσε πως με την "είσοδο" στην παραγωγή και άλλων εταιρειών όπως είναι η Παπουτσάνης θα καλυφθεί η κατανάλωση η οποία υπολογίζεται σήμερα στο 1 εκατ. τεμάχια.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑνδρουλάκης: Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φέρει την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόποςΧθες 21:59 | Ειδήσεις

«Η έως σήμερα πορεία μου αποδεικνύει ότι δεν έχω ούτε χορηγούς ούτε δεσμεύσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Θεσσαλονίκη: Αλιευτικό σκάφος με πέντε επιβάτες προσέκρουσε σε βράχια στον ΘερμαϊκόΧθες 21:04 | Ειδήσεις

Στο σκάφος επέβαιναν πέντε άτομα, τα οποία βρέθηκαν καλά στην υγεία τους και οδηγήθηκαν στην ακτή στο Αγγελοχώρι της Νέας Μηχανιώνας.

Θεσσαλονίκη: Υπέστη αλλεργικό σοκ μετά από τσίμπημα εντόμου και έχασε τις αισθήσεις τουΧθες 18:15 | Ειδήσεις

Στο συμβάν επιχείρησε 1 συμβατικό ασθενοφόρο και 1 Κινητή Ιατρική Μονάδα με γιατρό και συνολικά 4 διασώστες ΕΚΑΒ.

Πλατεία Συντάγματος: Επεισόδιο μεταξύ Ισραηλινών και ΠαλαιστινίωνΧθες 23:35 | Ειδήσεις

Πως έγινε το επεισόδιο το απόγευμα του Σαββάτου. Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μελόνι: Διάβασα πολλά απάνθρωπα και τρομακτικά σχόλια μετά την δολοφονία του Τσάρλι Κερκ23:59Πλατεία Συντάγματος: Επεισόδιο μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων23:45Γαλλία: Αποσύρθηκε η κατάργηση των δυο αργιών23:31Ντεμπούτο με νίκη για τον Χιμένεθ, 2-1 με ανατροπή ο Άρης στο Περιστέρι23:16Η Ρουμανία ανακοίνωσε παραβίαση του εναερίου χώρου της από drone23:02Super League: Έκανε «σεφτέ» ο Βόλος, 2-1 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο22:48Eurovision: Και δεύτερη χώρα απειλεί με μποϊκοτάζ αν συμμετάσχει το Ισραήλ22:34Φθιώτιδα: Κατάπιε ναρκωτικά μπροστά στους αστυνομικούς22:19Ανδρουλάκης: Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φέρει την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος22:05Αρχαία Ολυμπία: Οριοθετημένη η φωτιά σε ορεινή δασική έκταση21:49Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή21:35Θεσσαλονίκη: Αλιευτικό σκάφος με πέντε επιβάτες προσέκρουσε σε βράχια στον Θερμαϊκό21:21Missing Alert για την εξαφάνιση ανηλίκων21:07Ουκρανική επίθεση κατά ρωσικού συμπλέγματος διυλιστηρίων20:52Αταμάν για την ανάρτηση “χωρίς έλεος”: Απολύθηκε αυτός που την έκανε20:38Θεσσαλονίκη: Ανήλικη εκδιδόταν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής-Συνελήφθη 30χρονος για ασελγείς πράξεις20:23Super League: Ξέσπασε στο δεύτερο ο Ολυμπιακός, 5-0 τον Πανσερραϊκό20:09Αταμάν: Αν είμαι σε τελικό, θα κερδίσω. Είμαι ο κορυφαίος προπονητής της δεκαετίας στην Ευρώπη19:55Κηφισιά: Φωτιά σε αποθήκη εργοστασίου - Εκτροπή της κυκλοφορίας19:41Ευρωμπάσκετ 2025: Με ξέφρενο γλέντι και χορεύοντας… συρτάκι πανηγύρισαν την πρόκριση οι Τούρκοι19:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο