LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 06 Απριλίου 2020 16:11

Ο καιρός για τους αγρότες

Εξακολούθηση των βροχών και των παροδικών χιονοπτώσεων προβλέπουν οι ειδικοί. Οδηγίες για τους καλλιεργητές.

Ο Καιρός για τους Αγρότες

Την Τρίτη, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται βροχές, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στην Κρήτη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, στα δυτικά με ένταση 5 με μποφόρ, στα ανατολικά 7 με 9 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Ο καιρός την Τρίτη σε 20 αγροτικές περιοχές

Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 7/4/2020

Οδηγίες για τους αγρότες

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου, ενημερώνει για το Ευρύτομο της αμυγδαλιάς.

 Το ευρύτοµο είναι ο σηµαντικότερος εχθρός της αµυγδαλιάς, έχει µία γενεά το έτος και προκαλεί µεγάλη απώλεια της παραγωγής. Μοιάζει µε µαύρο φτερωτό µυρµήγκι, διαχειµάζει ως ανεπτυγµένη προνύµφη µέσα στα προσβεβληµένα αµύγδαλα, πού συνήθως παραµένουν µουµιοποιηµένα στο δένδρο.

ΔΙΑΑΠΙΣΤ?ΣΕΙΣ: Από παρατηρήσεις σε εντοµολογικούς κλωβούς υπαίθρου διαπιστώθηκε ότι συνεχίζεται η έξοδος του ευρυτόµου στις στις πρώιµες περιοχές του Ν. Μαγνησίας ( Νέα Αγχιάλος, Μικροθήβες, ?ιµήνι, Μελισιάτικα, Σέσκλο) και έναρξη της εξόδου του ευρυτόµου στις όψιµες περιοχές του Ν. Μαγνησίας, στο Στεφανοδικειο στις 30Μαρτίου µε 3- 5άτοµα/κλωβό,στα Κανάλια στις 31 Μαρτίου µε 3άτοµα/κλωβό και στο Καλαµάκι του Ν .Λάρισας στις 31 Μαρτίου µε 3άτοµα /κλωβό. Θα σας ενηµερώσουµε σύντοµα µε νεότερο δελτίο για την πορεία εξόδου του ευρυτόµου στις υπόλοιπες περιοχές των Νοµών Μαγνησίας και Λάρισας.

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ:

  1. Να γίνει έναρξη των ψεκασµών για την καταπολέµηση του ευρυτόµου της Αµυγδαλιάς στις όψιµες περιοχές του Ν, Μαγνησίας ,Στεφανοβίκειο-Κανάλια, και στο Καλαµάκι και Καστρί –του Ν. Λάρισας.
  2. Να συνεχισθούν οι ψεκασµοί στις πρώιµες περιοχές για την καταπολέµηση του ευρυτόµου της Αµυγδαλιάς στο Ν. Μαγνησίας. Επανάληψη των ψεκασµών ανά 7-8 ηµέρες µέχρι και την σκλήρυνση του ενδοκαρπίου. Οι ψεκασµοί να γίνονται κατά τις µεσηµβρινές ώρες της ηµέρας, που έχουµε την µεγαλύτερη ηλιοφάνεια και υψηλότερες θερµοκρασίες, διότι τότε έχουµε τη µεγαλύτερη έξοδο των ακµαίων του ευρυτόµου. ?εν ψεκάζουµε τις ηµέρες που ο καιρός είναι νεφελώδης καθώς και ώρες της ηµέρας µε συννεφιά διότι δεν έχουµε έξοδο του εντόµου.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία17η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Κλειστοί οι σταθμοί Σύνταγμα και ΠανεπιστήμιοΣήμερα 17:09 | Ειδήσεις

Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς στάση.

Ζάκυνθος: Πώς συνέβη η φονική επίθεση σκύλου που κόστισε τη ζωή σε 2χρονο παιδίΣήμερα 17:22 | Ειδήσεις

Οι γονείς του παιδιού φαίνεται είναι φιλόζωοι καθώς φιλοξενούσαν στο σπίτι τους αδέσποτα της περιοχής.

Σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας προχώρησαν οι αγρότες της ΦθιώτιδαςΣήμερα 16:36 | Ειδήσεις

«Ήρθαμε για να μείνουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λαμίας.

17η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Πραγματοποιήθηκε η μαθητική πορεία μνήμης (Εικόνες)Σήμερα 15:06 | Ειδήσεις

Με πολλά συνθήματα, αλλά χωρίς εντάσεις, η πορεία κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα και οι διαδηλωτές που τίμησαν τη μνήμη του 15χρονου μαθητή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ζάκυνθος: Πώς συνέβη η φονική επίθεση σκύλου που κόστισε τη ζωή σε 2χρονο παιδί17:3217η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Κλειστοί οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο17:18Κακοκαιρία Byron: Ξεκίνησαν οι αυτοψίες για την καταγραφή των ζημιών στη Δυτική Αττική17:04Σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας προχώρησαν οι αγρότες της Φθιώτιδας16:50Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:36Ρωσία: Ουκρανική επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στο λιμάνι του Τεμριούκ στην Αζοφική θάλασσα 16:22Αυστραλία - Νέα Νότια Ουαλία: Πάνω από 50 πυρκαγιές μαίνονταν στην πολιτεία σήμερα 16:08Λαμία: Οι αγρότες έκλεισαν τον κόμβο του Μπράλου15:5417η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Πραγματοποιήθηκε η μαθητική πορεία μνήμης (Εικόνες)15:40Ζάκυνθος: Νεκρό παιδί 18 μηνών - Του επιτέθηκε σκύλος15:26Άνοιξαν προσωρινά οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο - Τι ώρα θα κλείσουν15:12Ξάνθη: Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εγνατία Οδό λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων14:5817η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Σε εξέλιξη η μαθητική πορεία14:44Κακοκαιρία Byron: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Μεγαρέων, Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα14:30Φλόριντα: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Ουκρανών και Αμερικάνων14:16Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο με τους αγρότες14:02Κάλας: Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος της ΕΕ13:48Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Παπαευσταθίου, συγκάλεσε Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου13:34Κυρανάκης: Τα τρόλεϊ υπηρέτησαν αποτελεσματικά την Αττική για πάνω από μισό αιώνα13:20Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας σε Πιερία, Χαλκιδική και Ημαθία13:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο