LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 05 Απριλίου 2020 21:49

Αυστρία: κατηγορηματικό “όχι” στα “κορονομόλογα”

Στη γραμμή του Βερολίνου και η Βιέννη φοβούμενη νέα οικονομική κρίση μετά την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κουρτς - εκλογές - Αυστρία

Την κατηγορηματική αντίθεση του ομοσπονδιακού καγκελάριου της Αυστρίας και αρχηγού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Σεμπάστιαν Κουρτς, στην έκδοση των αποκαλούμενων «κορονομολόγων», δηλαδή ευρωομολόγων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε ο νέος κορονοϊός, επαναλαμβάνει με έμφαση, σε σημερινή συνέντευξή του, ο προερχόμενος από το ίδιο κόμμα, υπουργός Οικονομικών, Γκέρνοτ Μπλιούμελ.

«Η κρίση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να εφαρμοστούν προτάσεις από προχθές, με το πρόσχημα της κρίσης του κορονοϊού», αναφέρει ο κ. Μπλιούμελ, ισχυριζόμενος ταυτόχρονα ότι «στην Ευρωζώνη υπάρχουν αρκετά εργαλεία, όπως το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για να αντιμετωπιστούν οι δημοσιονομικές ανάγκες των ιδιαίτερα πληττόμενων χωρών».

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος θεωρείται από τους πλέον έμπιστους του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, σημειώνει ότι «δεν έχουν καν χρησιμοποιηθεί άλλα εργαλεία δημοσιονομικής πολιτικής, όπως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, ο οποίος είχε λειτουργήσει καλά στη διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης».

«Με αυτά τα εργαλεία διαθέτουμε μία μεγάλη μαχητική δύναμη δημοσιονομικής πολιτικής, και ως εκ τούτου δεν βλέπω κανέναν λόγο για να αλλάξει κανείς τους κανόνες δημοσιονομικής πολιτικής και το κοινοτικό δίκαιο», προσθέτει.

Ήδη, σε προηγούμενη συνέντευξή του, ο κ. Μπλιούμελ ισχυριζόταν πως για τη στήριξη των περισσότερο πληττόμενων χωρών υπάρχει «αρκετό χρήμα», τονίζοντας ότι «δεν επιτρέπεται να επαναλάβουμε τα λάθη προηγούμενων κρίσεων, διότι διαφορετικά απειλεί αμέσως μετά την κρίση του κορονοϊού η επόμενη κρίση χρέους».

Ο ίδιος, παραπέμποντας στον μηχανισμό ESM υποστήριζε ότι «με τα 410 δισεκατομμύρια ευρώ που αυτός διαθέτει, μπορεί να αγοράσει κρατικά ομόλογα των πληττόμενων χωρών».

«Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα υπάρχοντα εργαλεία πριν δημιουργήσουμε καινούρια κατασκευάσματα, τα οποία θα έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στη σταθερότητα του ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου», είχε τονίσει.

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών είχε επισημάνει ότι «πολλές χώρες, οι οποίες τώρα με το πρόσχημα της κρίσης καλούν σε κοινοτικοποίηση χρεών, ζητούσαν πριν από λίγους μήνες εξαιρέσεις», υπονοώντας, προφανώς, την Ιταλία.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία Byron: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σχεδόν σε όλη την ΑττικήΧθες 20:58 | Ειδήσεις

Ποια σημεία παραμένουν ακόμα κλειστά.

Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2 ετών ανιψιά του μέσα στο αμάξι... γιατί τον καταδίωξαν αστυνομικοίΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας της μικρής

Πατρών – Πύργου: Οδηγός προσπάθησε να σπάσει το μπλόκο αγροτών – Παραλίγο να τραυματίσει πεζούς και αστυνομικόΧθες 21:35 | Ειδήσεις

Νωρίτερα, οι αγρότες στα διόδια της Κάτω Αχαΐας έκλεισαν για ακόμα μία φορά τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου και την παλιά εθνική οδό Πατρών – Πύργου.

Συνάντηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ με τον Mητροπολίτη Θεσσαλονίκης ΦιλόθεοΧθες 18:39 | Ειδήσεις

Στη συνάντηση, που σύμφωνα με ανάρτηση της Μητρόπολης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, την κ. Γκίλφοϊλ συνόδευσε ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Τζέρι Ισμαήλ (Jerry Ismail).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης σε 29 παίκτες για το σκάνδαλο του παράνομου στοιχηματισμού στο ποδόσφαιρο23:59Παράταση και απλοποίηση διαδικασιών στο πρόγραμμα "Προσβασιμότητα κατ’ οίκον"23:50Κύπρος: Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη με αλλαγές σε πέντε κρίσιμα υπουργεία23:42Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου23:34Βραχνάς για τις οικογένειες το κόστος ενοικίου (βίντεο)23:26Θάσος: Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε και μαχαιρώθηκε από τον πρώην σύζυγό της 23:18Μετρό Θεσσαλονίκης: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δοκιμών23:10Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2 ετών ανιψιά του μέσα στο αμάξι... γιατί τον καταδίωξαν αστυνομικοί 23:02Εξαρθρώθηκε ομάδα που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ - Ανάμεσα τους γιατροί και φαρμακοποιός22:54Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενισχύει τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας (εικόνες)22:44Καλαμάτα: Ξεκόλλησε μαρκίζα 4 καταστημάτων στο κέντρο της πόλης (εικόνες)22:34ΚΑΕ Ολυμπιακός: Η ομάδα θα καλύψει τα έξοδα της Φενερμπαχτσέ στην επιστροφή της22:24Μουντιάλ 2026: Η κλήρωση των 12 ομίλων22:14Λειψυδρία: “Μικρή ανάσα” στα αποθέματα νερού από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις22:04Κακοκαιρία Byron: Σύσκεψη συντονισμού για την καταγραφή ζημιών και την αποζημίωση πληγέντων στη Δυτική Αττική21:54Πατρών – Πύργου: Οδηγός προσπάθησε να σπάσει το μπλόκο αγροτών – Παραλίγο να τραυματίσει πεζούς και αστυνομικό21:44Missing alert για την εξαφάνιση 33χρονου21:34Ηράκλειο Κρήτης: Στη φυλακή οι γονείς για την κακοποίηση των οκτώ παιδιών τους 21:24Κακοκαιρία Byron: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σχεδόν σε όλη την Αττική21:09Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Την Δευτέρα αναμένεται η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας20:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο