LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 05 Απριλίου 2020 21:49

Αυστρία: κατηγορηματικό “όχι” στα “κορονομόλογα”

Στη γραμμή του Βερολίνου και η Βιέννη φοβούμενη νέα οικονομική κρίση μετά την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κουρτς - εκλογές - Αυστρία

Την κατηγορηματική αντίθεση του ομοσπονδιακού καγκελάριου της Αυστρίας και αρχηγού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Σεμπάστιαν Κουρτς, στην έκδοση των αποκαλούμενων «κορονομολόγων», δηλαδή ευρωομολόγων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε ο νέος κορονοϊός, επαναλαμβάνει με έμφαση, σε σημερινή συνέντευξή του, ο προερχόμενος από το ίδιο κόμμα, υπουργός Οικονομικών, Γκέρνοτ Μπλιούμελ.

«Η κρίση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να εφαρμοστούν προτάσεις από προχθές, με το πρόσχημα της κρίσης του κορονοϊού», αναφέρει ο κ. Μπλιούμελ, ισχυριζόμενος ταυτόχρονα ότι «στην Ευρωζώνη υπάρχουν αρκετά εργαλεία, όπως το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για να αντιμετωπιστούν οι δημοσιονομικές ανάγκες των ιδιαίτερα πληττόμενων χωρών».

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος θεωρείται από τους πλέον έμπιστους του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, σημειώνει ότι «δεν έχουν καν χρησιμοποιηθεί άλλα εργαλεία δημοσιονομικής πολιτικής, όπως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, ο οποίος είχε λειτουργήσει καλά στη διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης».

«Με αυτά τα εργαλεία διαθέτουμε μία μεγάλη μαχητική δύναμη δημοσιονομικής πολιτικής, και ως εκ τούτου δεν βλέπω κανέναν λόγο για να αλλάξει κανείς τους κανόνες δημοσιονομικής πολιτικής και το κοινοτικό δίκαιο», προσθέτει.

Ήδη, σε προηγούμενη συνέντευξή του, ο κ. Μπλιούμελ ισχυριζόταν πως για τη στήριξη των περισσότερο πληττόμενων χωρών υπάρχει «αρκετό χρήμα», τονίζοντας ότι «δεν επιτρέπεται να επαναλάβουμε τα λάθη προηγούμενων κρίσεων, διότι διαφορετικά απειλεί αμέσως μετά την κρίση του κορονοϊού η επόμενη κρίση χρέους».

Ο ίδιος, παραπέμποντας στον μηχανισμό ESM υποστήριζε ότι «με τα 410 δισεκατομμύρια ευρώ που αυτός διαθέτει, μπορεί να αγοράσει κρατικά ομόλογα των πληττόμενων χωρών».

«Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα υπάρχοντα εργαλεία πριν δημιουργήσουμε καινούρια κατασκευάσματα, τα οποία θα έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στη σταθερότητα του ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου», είχε τονίσει.

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών είχε επισημάνει ότι «πολλές χώρες, οι οποίες τώρα με το πρόσχημα της κρίσης καλούν σε κοινοτικοποίηση χρεών, ζητούσαν πριν από λίγους μήνες εξαιρέσεις», υπονοώντας, προφανώς, την Ιταλία.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟλοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες - Για ουσιαστικό διάλογο μιλούν και οι δύο πλευρέςΣήμερα 18:59 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός δεσμέυτηκε να απαντήσει σε προβλήματα και θέματα τα οποία έθεσαν οι παραγωγοί. 

Τραμπ σε Ιρανούς διαδηλωτές: Συνεχίστε, έρχεται βοήθειαΣήμερα 17:08 | Ειδήσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τους ενθάρρυνε να καταλάβουν τους ιρανικούς θεσμούς.

"Αποκαλύψεις": Ο οδηγός ταξί που μετέφερε την 16χρονη Λόρα από την Πάτρα στην Αθήνα - Δεν μου φάνηκε προβληματισμένηΣήμερα 14:46 | Ειδήσεις

«Δεν το περίμενα ότι θα ήταν 16 χρονών, εγώ νόμιζα ότι είναι φοιτήτρια και ότι έχει κάποια φίλη εκεί».

Λάρισα: Απέκλεισαν για τρεις ώρες την παλαιά εθνική οδό οι αγρότες του μπλόκου της ΝίκαιαςΣήμερα 16:25 | Ειδήσεις

Οι επόμενες κινήσεις των αγροτών αναμένεται να αποφασιστούν, στη νέα πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου στον Παλαμά Καρδίτσας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία - Μελόνι: Υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο τους δύο Ιταλούς πολιτικούς κρατούμενους που απελευθέρωσε η Βενεζουέλα19:44Ιράν: Οι "ταραξίες" των διαδηλώσεων βρίσκονται αντιμέτωποι με την θανατική ποινή19:30Ελβετία - Ποδόσφαιρο: Το συγκινητικό αντίο της Σιόν στα θύματα του Κραν Μοντανά19:16Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες - Για ουσιαστικό διάλογο μιλούν και οι δύο πλευρές19:06Βρετανία: Το Λονδίνο καταδικάζει την ηγεσία του Ιράν για "βάναυση δολοφονία διαδηλωτών"18:52Θεσσαλονίκη: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ΠΑΘΕ και Εγνατία Οδό λόγω των μπλόκων18:38Βόλος: Άγνωστος έπεισε ανήλικη ότι έπρεπε να του δώσει χρήματα και κοσμήματα για να σώσει τον πατέρα της18:24Τουρκία: Δικαστής πυροβολήθηκε από τον πρώην σύζυγό της μέσα σε δικαστική αίθουσα18:14Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί από ρωσικά πλήγματα, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και τη θέρμανση18:04ΔΕΗ myEnergy HeatPump: Ολοκληρωμένες λύσεις για οικονομική και βιώσιμη θέρμανση από τη ΔΕΗ17:57Πύργος: Άνδρας τραυμάτισε την σύζυγο του στο λαιμό με μαχαίρι - Απειλούσε να βάλει τέλος στην ζωή του17:54Μεσολόγγι: Ανετράπη τρακτέρ σε ρέμα - Χωρίς τις ασθήσεις του ο οδηγός 17:44Τραμπ σε Ιρανούς διαδηλωτές: Συνεχίστε, έρχεται βοήθεια17:34Αθήνα: Συνελήφθη 49χρονος για παιδική πορνογραφία - Κατείχε και είχε πρόσφορα για διαμοιρασμό τουλάχιστον 176 αρχεία17:24Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:14Λάρισα: Απέκλεισαν για τρεις ώρες την παλαιά εθνική οδό οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας17:04ΝΑΤΟ στον ANT1: Η ασφάλειά μας βασίζεται στη συλλογική άμυνα16:54Μητσοτάκης σε αγρότες: Τις εξελίξεις τις διαμορφώνουν οι παρόντες και όχι οι απόντες16:44Χιονοδρομικά κέντρα: Επισκέπτες χωρίς…σκι την περίοδο των εορτών - Αναμονή για χιόνι και στροφή στη λειτουργία όλο τον χρόνο16:34Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το Επίδομα Παιδιού16:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο