LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 05 Απριλίου 2020 21:49

Αυστρία: κατηγορηματικό “όχι” στα “κορονομόλογα”

Στη γραμμή του Βερολίνου και η Βιέννη φοβούμενη νέα οικονομική κρίση μετά την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κουρτς - εκλογές - Αυστρία

Την κατηγορηματική αντίθεση του ομοσπονδιακού καγκελάριου της Αυστρίας και αρχηγού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Σεμπάστιαν Κουρτς, στην έκδοση των αποκαλούμενων «κορονομολόγων», δηλαδή ευρωομολόγων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε ο νέος κορονοϊός, επαναλαμβάνει με έμφαση, σε σημερινή συνέντευξή του, ο προερχόμενος από το ίδιο κόμμα, υπουργός Οικονομικών, Γκέρνοτ Μπλιούμελ.

«Η κρίση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να εφαρμοστούν προτάσεις από προχθές, με το πρόσχημα της κρίσης του κορονοϊού», αναφέρει ο κ. Μπλιούμελ, ισχυριζόμενος ταυτόχρονα ότι «στην Ευρωζώνη υπάρχουν αρκετά εργαλεία, όπως το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για να αντιμετωπιστούν οι δημοσιονομικές ανάγκες των ιδιαίτερα πληττόμενων χωρών».

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος θεωρείται από τους πλέον έμπιστους του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, σημειώνει ότι «δεν έχουν καν χρησιμοποιηθεί άλλα εργαλεία δημοσιονομικής πολιτικής, όπως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, ο οποίος είχε λειτουργήσει καλά στη διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης».

«Με αυτά τα εργαλεία διαθέτουμε μία μεγάλη μαχητική δύναμη δημοσιονομικής πολιτικής, και ως εκ τούτου δεν βλέπω κανέναν λόγο για να αλλάξει κανείς τους κανόνες δημοσιονομικής πολιτικής και το κοινοτικό δίκαιο», προσθέτει.

Ήδη, σε προηγούμενη συνέντευξή του, ο κ. Μπλιούμελ ισχυριζόταν πως για τη στήριξη των περισσότερο πληττόμενων χωρών υπάρχει «αρκετό χρήμα», τονίζοντας ότι «δεν επιτρέπεται να επαναλάβουμε τα λάθη προηγούμενων κρίσεων, διότι διαφορετικά απειλεί αμέσως μετά την κρίση του κορονοϊού η επόμενη κρίση χρέους».

Ο ίδιος, παραπέμποντας στον μηχανισμό ESM υποστήριζε ότι «με τα 410 δισεκατομμύρια ευρώ που αυτός διαθέτει, μπορεί να αγοράσει κρατικά ομόλογα των πληττόμενων χωρών».

«Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα υπάρχοντα εργαλεία πριν δημιουργήσουμε καινούρια κατασκευάσματα, τα οποία θα έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στη σταθερότητα του ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου», είχε τονίσει.

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών είχε επισημάνει ότι «πολλές χώρες, οι οποίες τώρα με το πρόσχημα της κρίσης καλούν σε κοινοτικοποίηση χρεών, ζητούσαν πριν από λίγους μήνες εξαιρέσεις», υπονοώντας, προφανώς, την Ιταλία.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣτα 8,5 λεπτά η kWh , μέσω εφαρμογής η επιστροφή του ΕΦΚ στην αντλία - Όλα τα μέτρα υπέρ των αγροτώνΣήμερα 14:00 | Ειδήσεις

Τo τελικό πακέτο μέτρων για την στήριξη του αγροτικού κόσμου ανακοινώνει σήμερα η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να εκτονωθεί η κρίση στο αγροτικό μέτωπο. Όλα τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν.

Νέα παρέμβαση Αρείου Πάγου για αγρότες: Να εφαρμοστεί άμεσα η παραγγελία για τα μπλόκαΣήμερα 14:19 | Ειδήσεις

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζαβέλλας ζητεί από τους εισαγγελείς την άμεση παρέμβασή τους με σκοπό την διακρίβωση αδικημάτων «σε δημόσιες, εθνικές και μη, οδούς και της συνεχιζόμενης κατάληψης, με οποιοδήποτε μέσο και για οποιονδήποτε λόγο ...».

ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Η Ουάσινγκτον συνέλαβε ρωσικό δεξαμενόπλοιο στον βόρειο ΑτλαντικόΣήμερα 16:40 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση για την Ευρώπη;

Η πρώτη δήλωση Φαραντούρη μετά την διαγραφή: Η έδρα μου ανήκει στον κόσμο που με τίμησε με την ψήφο τουΣήμερα 15:02 | Ειδήσεις

Τι είπε ο ευρωβουλευτής λίγη ώρα μετά την διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Η Ουάσινγκτον συνέλαβε ρωσικό δεξαμενόπλοιο στον βόρειο Ατλαντικό16:46Γερμανία: Πτερύγιο ανεμογεννήτριας κινδυνεύει να αποκολληθεί 16:32Ουκρανία-ΗΠΑ: Ο Ζελένσκι ελπίζει να συναντηθεί σύντομα με τον Τραμπ16:18Στο Βατικανό οι καρδινάλιοι όλου του κόσμου μετά από πρόσκληση του Πάπα Λέοντα16:04NASA: Νέος τύπος ουράνιου αντικειμένου αποκαλύπτεται – Το μυστηριώδες “Cloud-9”15:49Η πρώτη δήλωση Φαραντούρη μετά την διαγραφή: Η έδρα μου ανήκει στον κόσμο που με τίμησε με την ψήφο του15:35ΗΠΑ: Απόπειρα σύλληψης πετρελαιοφόρου που συνδέεται με τη Βενεζουέλα - Στην περιοχή βρίσκονται ρώσικα πολεμικά σκάφη15:22Στα 8,5 λεπτά η kWh , μέσω εφαρμογής η επιστροφή του ΕΦΚ στην αντλία - Όλα τα μέτρα υπέρ των αγροτών15:07Παναθηναϊκός: Αποδεσμεύτηκε ο Φίλιπ Μαξ14:52Χατζηδάκης: Οι πραγματικοί παραγωγοί θα βγουν κερδισμένοι γιατί τα ίδια κονδύλια θα κατανέμονται με δικαιότερο τρόπο14:38Νέα παρέμβαση Αρείου Πάγου για αγρότες: Να εφαρμοστεί άμεσα η παραγγελία για τα μπλόκα14:24ΣΥΡΙΖΑ: Διαγραφή Φαραντούρη με απόφαση Φάμελλου14:10Μπριζίτ Μπαρντό: Από καρκίνο πέθανε η θρυλική "Μπε Μπε" - Θλίψη στην κηδεία της (εικόνες)13:58Μάρκο Ρούμπιο: Το πρόσωπο της πολιτικής Τραμπ στη Βενεζουέλα13:44Σοβαρό τροχαίο στον Κηφισό: Αστικό λεωφορείο παρέσυρε πεζή στην είσοδο των ΚΤΕΛ (εικόνες)13:30Αχαΐα: ΙΧ καρφώθηκε σε προστατευτικά κιγκλιδώματα - Στο νοσοκομείο ο οδηγός13:16Αστυνομικός Βουλής: Διακοπή στη δίκη για την υπόθεση κακοποίησης σε βάρος των ανήλικων παιδιών του13:02Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ - Οι περιοχές που είναι στο "κόκκινο"12:47Live η εξειδίκευση των μέτρων για τους αγρότες12:32Καταιγίδα Γκορέτι: Ακυρώσεις πτήσεων στη Γαλλία και την Ολλανδία12:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο