LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 05 Απριλίου 2020 08:52 | Ανανέωση: 05 Απριλίου 2020 09:00

Κορονοϊός: σε καραντίνα η παλαιά δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα

Η απόφαση ελήφθη μετά την διαπίστωση κρούσματος του ιού COVID 19 σε φιλοξενούμενο της δομής.

Μετανάστες - κλειστή δομή - Μαλακάσα

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό τέθηκε από σήμερα το πρωί η «παλαιά δομή φιλοξενίας» στην Μαλακάσα και για χρονικό διάστημα 14 ημερών. Αυτή η απόφαση ελήφθη μετά την διαπίστωση κρούσματος του ιού COVID 19 σε φιλοξενούμενο της δομής.

Ο συγκεκριμένος φιλοξενούμενος είναι Αφγανικής καταγωγής, 53 ετών και διέμενε σε οικίσκο της δομής με την οικογένεια του. Έχει υποκείμενο νόσημα και χθες το απόγευμα προσήλθε στο ιατρείο της δομής με συμπτώματα του ιού COVID 19. Μετά την εξέταση του από το ιατρικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που λειτουργεί καθημερινά μέσα στη δομή, αποφασίσθηκε η άμεση μεταφορά του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε γενικό νοσοκομείο της Αθήνας, στο οποίο και διαπιστώθηκε μετά τον εργαστηριακό έλεγχο που του έγινε, η προσβολή του από τον ιό COVID 19. Ο ασθενής βρίσκεται υπό πλήρη ιατρική παρακολούθηση.

Η οικογένεια του έχει τεθεί σε περιορισμό εντός του οικίσκου της δομής και η ιχνηλάτηση των προσώπων η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, θα συνεχιστεί με στόχο την πλήρη αποτύπωση και καταγραφή της επίπτωσης της νόσου στον πληθυσμό της δομής.

Με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, για το διάστημα των 14 ημερών του πλήρους υγειονομικού αποκλεισμού, απαγορεύεται ρητά η είσοδος στη δομή και η έξοδος από την «παλαιά δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας», ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει ενισχύσει της παρουσία της στην περίμετρο του χώρου φιλοξενίας.

Στην δομή βρίσκεται κλιμάκιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ ο ΕΟΔΥ ενισχύει την παρουσία του στον χώρο με πρόσθετο υγειονομικό προσωπικό. Η Γενική Γραμματεία Υποδοχής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα φροντίσουν για την κάλυψη των βασικών αναγκών των φιλοξενουμένων στη δομή, σε θέματα σίτισης και υγειονομικής περίθαλψης.

Επισημαίνεται ότι οι φιλοξενούμενοι στην «παλαιά δομή της Μαλακάσας», διαμένουν σε χώρο ο οποίος είναι πλήρως απομονωμένος και διαχωρισμένος από τη «νέα κλειστή δομή» η οποία λειτούργησε στις 15 Μαρτίου. Στη «νέα κλειστή δομή» της Μαλακάσας εγκαταστάθηκε ένα μέρος των ατόμων που εισήλθαν παράνομα στην χώρα μετά την 1η Μαρτίου του 2020.

"Μετά τη Ριτσώνα, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, αυτή τη φορά στην παλιά προσφυγική δομή της Μαλακάσας, όπου διαβιούν 2.500 πρόσφυγες, δημιουργεί τεράστια ανησυχία και μεγάλο κίνδυνο, τόσο για τους πρόσφυγες, όσο και για τους εργαζόμενους, σε έναν χώρο όπου εκ των πραγμάτων υπάρχουν συνθήκες μεγάλου συγχρωτισμού και ελλιπή μέτρα υγιεινής και προστασίας" τονίζει ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας και προσθέτει: "Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή τόνισε την ανάγκη να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα στις προσφυγικές δομές για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αιγάλεω: Πατέρας μαχαίρωσε την κόρη του08:44Φωτίστε την επιχείρησή σας με την GlobiLED08:31Αλέξης Τσίπρας: Backstage από την ηχογράφηση του βιβλίο του, με τον Αιμίλιο Χειλάκη08:17Αττική Οδός: Μοτοσικλετιστές έτρεχαν με παραπάνω από 250 χλμ – Ταυτοποιήθηκαν από την Τροχαία08:03Γαλλία: Βρήκε στον κήπο του ράβδους χρυσού και νομίσματα τεράστιας αξίας07:50Κατάταξη UEFA: Σπουδαία βραδιά για την Ελλάδα07:36Φίλαθλοι ταρακουνούσαν λεωφορείο της γραμμής - Αγανάκτησαν οδηγός και επιβάτες07:23Χαμόγελο του Παιδιού: Συνεχίζονται οι έρευνες για την εξαφάνιση 23χρονης07:09Προσκεκλημένος λιποθυμά παρόντος του προέδρου Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο (βίντεο)06:56Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 7 Νοεμβρίου06:42ΠΑΟΚ – Γιουνγκ Μπόις: Θρίαμβος του “Δικέφαλου”06:28Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:14Ρόδος: Γονιός εξύβρισε τη δασκάλα του παιδιού του και συνελήφθη23:59Φωτιά σε διαμέρισμα στον Νέο Κόσμο έπειτα από ισχυρή έκρηξη23:46Τραγωδία στη Τούζλα: Δεκάδες νεκροί από φωτιά που ξέσπασε σε οίκο ευγηρίας23:33Πάτρα: Τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό σε σπίτι άνδρα επειδή κατέθεσε ως μάρτυρας σε περιστατικό που εμπλέκονται23:21ΑΕΚ - Σάμροκ Ρόβερς: Έσωσε τον βαθμό στο τέλος η "Ένωση" για το Conference League23:07Η πρώτη ερευνητική γεώτρηση στην Ελλάδα έπειτα από 40 χρόνια22:52Δένδιας: Εθνική αναγκαιότητα η οικοδόμηση ενός αυτάρκους αμυντικού οικοσυστήματος22:36Η Hellenic Train επιβεβαιώνει ότι η αμαξοστοιχία βρισκόταν σε λάθος γραμμή στη Σίνδο – Η ανακοίνωσή της22:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο