LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 04 Απριλίου 2020 20:02

Το “ευχαριστώ” μητέρας παιδιού με αυτισμό στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η εξαίρεση που ζήτησε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και η άμεση ανταπόκριση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος την προσκάλεσε σε τηλεδιάσκεψη.

ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

Δεν πίστευε στα αυτιά της μία μητέρα παιδιού με αυτισμό, όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, ακούγοντας πως ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να συνομιλήσει μαζί της μέσω τηλεδιάσκεψης.

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε στείλει μήνυμα μέσω Facebook στον Πρωθυπουργό, ζητώντας του να κάνει μία εξαίρεση στα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού, για άτομα όπως ο γιος της.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε μαζί της και της υποσχέθηκε πως θα διευθετήσει άμεσα το ζήτημα. Όπως και έγινε και η ίδια η μητέρα έκανε μία ανάρτηση για να γνωστοποιήσει το θέμα και να τον ευχαριστήσει.

ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

Αναλυτικά η ανάρτηση της μητέρας:

«Ποτέ δεν ήμασταν νησιά. Ποτέ δεν ήμασταν μόνοι. Κανείς μας. Εκτός από όσους γεννήθηκαν για να είναι μόνοι. Εκτός από κάποιους ανθρώπους, ένα πολύ μικρό ποσοστό, που έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες... που δεν είναι σαν τους άλλους, που δεν είναι σαν εμάς, τους πολλούς.

Ένας από αυτούς είναι και ο Γιάννης μου. Ο Γιάννης μου ζει όλη του τη ζωή σε καραντίνα. Και δεν θα βγει ποτέ από αυτήν.

Τις προηγούμενες δύο ημέρες, έλαβα πολλά μηνύματα από φίλους της σελίδας του Γιάννη. Για την ακρίβεια, έλαβα μερικές εκατοντάδες. Όλοι εξέφραζαν την ανησυχία τους για το πώς θα κάνει τα μπάνια του ο Γιάννης, πώς θα πηγαίνει τις βόλτες του σε περίπτωση που χρειάζομαι βοήθεια από συνοδό για άσκηση μαζί του, εφόσον στον κωδικό 6 επιτρέπονται μόνο δύο άτομα, πράγμα απολύτως λογικό.

Η κατάσταση στην οποία ζούμε μας επηρεάζει όλους: άλλους πολύ, και άλλους πάρα πολύ. Και κάποιους μπορεί να τους συνθλίψει. Το ξέρετε, το ζείτε, το καταλαβαίνετε.

Έκανα και εγώ μια τρέλα!

Έγραψα προχτές ένα μήνυμα στον Πρωθυπουργό της χώρας στο Facebook! Ζητώντας του, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Αυτισμού, να αξιολογήσει την απαγόρευση κυκλοφορίας και λουτρού στις ευπαθείς ομάδες, τους αυτιστικούς, τους ΑμεΑ, τους ανθρώπους που δεν μπορούν να γράψουν το 6 και να πάνε για τρέξιμο.

Σε λιγότερο από 24 ώρες δέχτηκα τηλεφώνημα από το γραφείο επικοινωνίας του ΠΘ όπου με ρωτούσαν πότε θα με βόλευε να κάνω τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό..

Χτες λοιπόν δέχτηκα τηλεφώνημα του, όπου μιλήσαμε για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε η ζωή και η επιβίωση κάποιων ατόμων να διευκολυνθεί σε τούτη τη δύσκολη περίοδο. Μου υποσχέθηκε ότι θα το λύσει ευθύς αμέσως, όπως και έκανε!

Μετά την σημερινή ανακοίνωση του κ. Νίκου Χαρδαλιά σε συνεννόηση με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, του αγαπημένου όλων μας, Σωτήρη Τσιόδρα, αυτού του άγιου ανθρώπου, για την εξαίρεση κάποιων ομάδων από την απαγόρευση λουτρού, θέλω να πω όσο πιο δυνατά μπορώ πόσο ευτυχισμένη αισθάνομαι.

Το εννοώ: ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ.

Και όχι μόνο: είμαι ευγνώμων.

Αλλά και κάτι ακόμη. Ο Γιάννης, ο Γιάννης μου, για πρώτη φορά στη ζωή του αισθάνεται, και ΕΙΝΑΙ, προνομιούχος.

Ευχαριστώ.

Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη, αλλά η ευγνωμοσύνη μου απέραντη. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όσους αγωνίζονται για να μας κρατήσουν ζωντανούς. Έναν-έναν προσωπικά.

Και τον επικεφαλής τους, Κυριάκο Μητσοτάκη.»

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία"Μαύρη" επέτειος στη Μάνδρα - Οι συγγενείς των θυμάτων, άφησαν 25 μαύρα μπαλόνια στον ουρανόΣήμερα 19:36 | Ειδήσεις

Συμπληρώνονται οχτώ χρόνια, από την φονική πλημμύρα.

Τέλλογλου για εκταφές: Δεν μπορούν να γίνουν τέτοιες εξετάσεις στην ΕλλάδαΣήμερα 17:41 | Ειδήσεις

Όλα όσα ανέφερε ο Τάσος Τελλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ως προς την αδυναμία εκταφής των θυμάτων των Τεμπών και τη διενέργεια εξετάσεων. 

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξαπάτησε παραπάνω από 1.000 πολίτες – 45 συλλήψεις, πάνω από 7 εκ. ευρώ η λείαΣήμερα 17:05 | Ειδήσεις

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση.

Πώς η Τουρκία καλύπτει το 20% των πολεμικών δαπανών της Ρωσίας με εισαγωγές ορυκτών καυσίμωνΣήμερα 10:59 | Ειδήσεις

Από την αρχή του πολέμου έως τις αρχές Νοεμβρίου 2025 η Τουρκία έχει αγοράσει ρωσικά ορυκτά καύσιμα αξίας 118 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
"Μαύρη" επέτειος στη Μάνδρα - Οι συγγενείς των θυμάτων, άφησαν 25 μαύρα μπαλόνια στον ουρανό22:08Ιταλία: Κακοκαιρία σάρωσε τη Γένοβα – Κατέρρευσε τείχος, ξεριζώθηκαν δέντρα και πλημμύρισαν σπίτια (βίντεο)21:54Ποινή φυλάκισης 9 μηνών με αναστολή στα 23 μέλη του Ρουβίκωνα για την παραβίαση του νέου νόμου για τον Άγνωστο Στρατιώτη21:40Μαγνησία: Θρίλερ με εξαφάνιση τουρίστα που αγνοείται 40 μέρες - Εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του21:26Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Απαλάσσεται η Ευρώπη από την ενεργειακή εξάρτηση Ρωσίας - Τουρκίας21:12Τέλλογλου για εκταφές: Δεν μπορούν να γίνουν τέτοιες εξετάσεις στην Ελλάδα20:58Διακοπή δρομολογίων προαστιακού λόγω πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο20:44Καταιγίδα Κλαούντια: Τρεις νεκροί στην Πορτογαλία – Εκκενώσεις σε Ουαλία και Αγγλία εξαιτίας πλημμυρών (βίντεο)20:30Φυλάκιση 13 μηνών σε 49χρονο που έκλεψε ένα έργο του Banksy από γκαλερί του Λονδίνου20:16Ο πρόεδρος Τραμπ προσφεύγει στα δικαστήρια κατά του BBC 20:02Θεσσαλονίκη: Νέα εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη19:48Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή19:32Ουκρανία-σκάνδαλο διαφθοράς: Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε τον επανασχεδιασμό του ενεργειακού τομέα19:16Σύλληψη δύο ατόμων για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Αττική19:00Ακινητοποιήθηκε έξω από τη Λάρισα τρένο της Hellenic Train18:46Θεσσαλονίκη: Άγριος καυγάς μεταξύ ανήλικων κοριτσιών σε πάρκο – Συνελήφθησαν μαζί με τους γονείς τους18:32Κατασχέθηκαν περισσότερα από 300 κιλά κάνναβης στο Λιμένα Ηγουμενίτσας18:18Βελεστίνο: Εκτροπή λεωφορείου με 40 επιβάτες έξω από τον Ριζόμυλο – Τουλάχιστον 10 τραυματίες (εικόνες)18:04Τουρισμός για όλους 2025 - Όλο και περισσότεροι είναι οι δικαιούχοι17:50Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξαπάτησε παραπάνω από 1.000 πολίτες – 45 συλλήψεις, πάνω από 7 εκ. ευρώ η λεία17:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο