LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 03 Απριλίου 2020 09:09 | Ανανέωση: 03 Απριλίου 2020 09:13

UEFA: Αν ματαιώσετε τα πρωταθλήματα, μπορεί να μην παίξουν οι ομάδες σας στην Ευρώπη

Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση της UEFA στην απόφαση του Βελγίου για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.

UEFA - λογότυπο

Λίγες ώρες μετά την απόφαση της βελγικής Λίγκας να διακόψει οριστικά το εφετινό πρωτάθλημα, «στέφοντας» πρωταθλήτρια τη Μπριζ, ακολούθησε η πολύ έντονη αντίδραση της UEFA, η οποία έχει στο πλευρό της και την ομοσπονδία ευρωπαϊκών συλλόγων (ECA) και την Ένωση Ευρωπαϊκών Λιγκών.

Με επιστολή της προς όλες τις ομοσπονδίες-μέλη (την οποία συνυπογράφουν και οι άλλες δύο ποδοσφαιρικές αρχές), η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία τονίζει πως πρέπει να γίνει προσπάθεια σε όλες τις χώρες για να εξαντληθούν όλα τα χρονικά τα περιθώρια ολοκλήρωσης των εφετινών, εγχώριων πρωταθλημάτων. Συμπληρώνει επίσης, πως ότι η κατάρτιση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, δηλαδή του Champions League και του Europe League, καθορίζονται από το αποτέλεσμα της ολοκληρωμένης εγχώριας διοργάνωσης. Κι επί της ουσίας αφήνει να εννοηθεί προς τις ομοσπονδίες, πως εάν δεν τελειώσουν κανονικά τα πρωταθλήματα, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν «ζητήματα» με την παρουσία των ομάδων τους στα Κύπελλα Ευρώπης της περιόδου 2020/21.

Κάτι που εκτός από τους Βέλγους, μπορεί να «ακουμπήσει» και την Ελλάδα, μετά την ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε από τις ομάδες της Super League στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης (02/04) για χρονική επέκταση της αναστολής του πρωταθλήματος έως την 24η Απριλίου και επανεξέταση έως τότε, του ενδεχόμενου οριστικής διακοπής της εφετινής σεζόν.

Από εκεί και πέρα, η UEFA ξεκαθαρίζει πως οι δύο ομάδες εργασίες επικεντρώνονται σε σενάρια που περιλαμβάνουν αγωνιστική... δράση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, μαζί με την πιθανότητα οι διοργανώσεις της (Champions/Europa League) να αρχίσουν ξανά μετά το τέλος των εγχώριων πρωταθλημάτων. Δηλαδή ακόμα και τον Αύγουστο, αν και νεότερα για το «σχέδιό» της θα υπάρξουν ως τα μέσα Μαΐου.

Αναλυτικά η επιστολή της UEFA προς τις 55 ομοσπονδίες-μέλη:

«Προχωράμε ενωμένοι με γνώση πως μόνο μια εκπληκτική συντονισμένη προσπάθεια όλων των διοργανωτών μπορεί να βοηθήσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να βγει από την κρίση, έχοντας ανακτήσει το βασικό του κορμό, τις διοργανώσεις.

Αυτή η δέσμευση πήρε σάρκα και οστά στις δύο ομάδες εργασίας που φτιάχτηκαν για να εξετάσουν τις επιλογές με το καλεντάρι και με τις νομικές και οικονομικές συνέπειες του να συνεχιστεί η σεζόν και μετά τις 30 Ιουνίου. Χωρίς ενότητα κι αλληλεγγύη, κανείς δεν θα βγει από την κρίση, γιατί είμαστε αλληλεξαρτώμενοι.

Απαιτείται χειρισμός και στα δύο καλεντάρια, αφού το φινάλε της τωρινής σεζόν θα επηρεάσει το ξεκίνημα της επόμενης.

Παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της κατάστασης, η ομάδα εργασίας που ασχολείται με το καλεντάρι θα δείξει σύντομα, ιδανικά στα μέσα Μαΐου, ποιο πλάνο θα προχωρήσει για να ολοκληρωθεί η σεζόν, χωρίς να αφήσει κανέναν πίσω.

Η διακοπή των διοργανώσεων θα έπρεπε πραγματικά να είναι η τελευταία λύση, μόνο αν δεν υπάρχει κάποιο καλεντάρι που να επιτρέπει την ολοκλήρωση της σεζόν.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως το ποδόσφαιρο μπορεί να επιστρέψει στους επόμενους μήνες, μέσα σε συνθήκες που θα μας υποδείξουν οι δημόσιες αρχές, και πως κάθε απόφαση οριστικής διακοπής εγχώριων διοργανώσεων είναι, σε αυτό το στάδιο, πρόωρη και αδικαιολόγητη.

Από τη στιγμή που η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθορίζεται από το αποτέλεσμα στο τέλος μιας ολοκληρωμένης εγχώριας διοργάνωσης, ένας πρόωρος τερματισμός θα θέσει εν αμφιβόλω την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Η UEFA διατηρεί το δικαίωμα να εξετάσει το δικαίωμα των ομάδων στη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του 2020/21, σύμφωνα πάντα με τους σχετικούς κανονισμούς».

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑυτά είναι όλα τα αιτήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων προς την κυβέρνησηΣήμερα 20:26 | Ειδήσεις

Κεντρικό σημείο των αιτημάτων αποτελεί η κατηγορηματική αντίθεση στη μεταφορά της διαχείρισης και του ελέγχου των αγροτικών επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

Σίδνεϊ: Μαρτυρία Έλληνα κατοίκου στον ΑΝΤ1 για την τρομοκρατική επίθεσηΣήμερα 20:36 | Ειδήσεις

Από την τρομοκρατική επίθεση έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο ένας από τους δύο δράστες.

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτωνΣήμερα 21:39 | Ειδήσεις

Πολλά παιδιά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Πατέρας και γιός οι δράστες της επίθεσης.

Μητσοτάκης για αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα - Οι λύσεις προκύπτουν μόνο από συζήτησηΣήμερα 10:13 | Ειδήσεις

"Με έκπληξη πληροφορήθηκα την απόφαση του μπλόκου της Νίκαιας να αρνηθεί την πρόσκλησή μου για συνάντηση με μία πανελλαδική αντιπροσωπεία αγροτών, τη Δευτέρα¨" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας σε εορταστικές εκδηλώσεις για το Χάνουκα σε όλο τον κόσμο μετά τη φονική επίθεση στο Σίδνεϊ 23:45Κομισιόν: Πρωταθλητής η Ελλάδα στη μείωση της φοροδιαφυγής: Κάτω από 10% το "κενό" ΦΠΑ το 202423:30Παναθηναϊκός: 2-1 τον Βόλο με "σφραγίδα" Ντέσερς και "σωτήρα" Λαφόν23:14Η ΟΛΜΕ συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ23:00Show Παυλίδη και 4-0 η Μπενφίκα 22:46Χανιά: Αιματηρή ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της πόλης22:32Άρης – Ολυμπιακός: Το ντέρμπι τα είχε όλα εκτός από γκολ22:18Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου22:04Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων21:50Ο ΑΝΤ1 στηρίζει τη "Φλόγα" για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο Αλληλεγγύης 21:36Ατρόμητος – ΠΑΟΚ: Τον γκρέμισε… από τη δεύτερη θέση21:22Σίδνεϊ: Μαρτυρία Έλληνα κατοίκου στον ΑΝΤ1 για την τρομοκρατική επίθεση21:09Παναιτωλικός – ΑΕΚ: Σαν… σίφουνας πέρασε η “Ένωση” από το Αγρίνιο20:55Αυτά είναι όλα τα αιτήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων προς την κυβέρνηση20:41ANT1 Sports: Εκτός έδρας δοκιμασία για τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό κόντρα στον φιλόδοξο Άρη20:27Άρης Μουγκοπέτρος: Τροχαίο ατύχημα για τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου - Για ακόμη μια φορά είχα Άγιο20:13Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα19:59Σοκαρισμένη η Αυστραλία από την «τρομοκρατική» και «αντισημιτική» επίθεση στο Σίδνεϊ που άφησε 12 νεκρούς19:42Το “τουρκικό πλυντήριο” ρωσικού αερίου και ο Κάθετος Διάδρομος19:28Σίδνεϊ - Βασιλιάς Κάρολος: Η σύζυγος μου κι εγώ, είμαστε αποτροπιασμένοι και λυπημένοι από τη φοβερή αντισημιτική επίθεση19:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο