LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 03 Απριλίου 2020 08:47

Γεραπετρίτης στον ΑΝΤ1: Επέκταση των μέτρων στήριξης σε εκείνους που έμειναν εκτός

Ο διαφορετικός εορτασμός του φετινού Πάσχα, τα σκληρότερα μέτρα που εξετάζονται, οι επαναπατρισμοί και τα κρούσματα κορονοϊού στη Ριτσώνα.

Γιώργος Γεραπετρίτης - Καλημέρα Ελλάδα

Υπάρχουν «καλά νέα από την Ευρωπαϊκή Ένωση», αφού ικανοποιήθηκε το αίτημα του Πρωθυπουργού για αποδέσμευση πόρων αντιμετώπισης της κρίσης,  δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Υπουργός Επικρατείας, ενώ ερωτηθείς αν θα επεκταθούν τα μέτρα στήριξης επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει «επέκταση και σε εκείνους που έχουν μείνει εκτός μέτρων στήριξης».

«Υπάρχει πάντοτε και ο φούρνος, ας το δοκιμάσουμε αυτό το Πάσχα», σχολίασε ο για το διαφορετικό εορτασμό του φετινού Πάσχα, που μας επιβάλλουν οι έκτακτες συνθήκες.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης εξέφρασε όχι μόνο την ικανοποίησή του, αλλά και την «υπηρηφάνεια για την αυτοσυγκράτηση που επέδειξαν οι Έλληνες, θυσιάζοντας ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς τους ,για τη μεγαλύτερη εικόνα και το μέλλον».

Ερωτηθείς σχετικά με σκληρότερα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, απάντησε πως η κυβέρνηση εξετάζει δύο φορές καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα από την Ελλάδα και τον κόσμο, παράλληλα με ένα «μενού προτάσεων μέτρων» και βάσει του συνδυασμού «απελευθερώνουμε πρωτόκολλα περιορισμού».

Ειδικότερα για το χρονικό περιορισμό στις εξόδους, τον αριθμό των καθημερινών εξόδων και την περαιτέρω αυστηροποίηση των εξόδων από τη χώρα, αλλά και τις αφίξεις, είπε πως «δεν υπάρχει κάτι άμεσο στον οριζόντια» και εξέφρασε την ελπίδα «να μη χρειαστεί» και να ληφθούν σκληρότερα μέτρα.

Εξήγησε ότι αυτήν τη στιγμή το πρόβλημα εστιάζεται σε Αττική και Καστοριά, τονίζοντας ότι «χρέος όλων μας να προστατέψουμε τις περιοχές που δεν έχουν πρόβλημα», εννοώντας και άσκοπες μετακινήσεις προς την επαρχία το Πάσχα.

«Υπάρχει ανησυχία για τους Έλληνες του εξωτερικού», ανέφερε σχετικά με τους Έλληνες που θέλουν να γυρίσουν στη χώρα μας, τόνισε όμως ότι «είναι πιο ασφαλές για τους ίδιους να παραμείνουν σε ένα σημείο και από την άλλη μαζική προσέλευση στην Ελλάδα αποδεικνύεται ότι υπάρχει κίνδυνος διασποράς».

«Με πόνο και οδύνη θα διατηρήσουμε συγκρατημένο επαναπατρισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσο αφορά στο μεταναστευτικό – προσφυγικό πληθυσμό και την επιδημία, είπε πως «δεν  υπάρχει πραγματικός συγχρωτισμός νέων αφίξεων με ήδη διαμένοντες εδώ» και έκανε γνωστό ότι τοπικά κλιμάκια επαγγελματιών υγείας έχουν εγκατασταθεί στα κατά τόπους Κέντρα Καταγραφής και Φιλοξενίας, ώστε να μη χρειάζεται να βγαίνουν έξω οι διαμένοντες και παραδέχθηκε ότι, «όπου υπάρχει μεγάλος πληθυσμός, υπάρχει και μεγάλος κίνδυνος».

Μιλώντας όμως ειδικά για την περιοχή της Ριτσώνας, όπου εντοπίστηκαν 23 κρούσματα στον εκεί καταυλισμό, είπε πως  «εξαντλούμε κάθε περιθώριο» εξέτασης των κατοίκων με τους οποίους είχαν έρθει σε επαφή οι ασθενείς.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Κυριάκος Πιερρακάκης ομόφωνα νέος πρόεδρος του Eurogroup - Ιστορική στιγμή για την ΕλλάδαΣήμερα 16:46 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας κατάφερε να επικρατήσει του Βέλγου υπουργού Οικονομικών Βίνσεν βαν Πέτεγκεμ.

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Ξυλούρης: Είμαι αθώος και θα αποδειχθείΣήμερα 17:59 | Ειδήσεις

Απαντώντας αργότερα στη πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη είπε ότι, την "Πόρσε" του, την αγόρασε ο ίδιος, έναντι 47 χιλιάδων ευρώ, το 2019.

Η ανακοίνωση του Eurogroup μετά την εκλογή ΠιερρακάκηΣήμερα 19:05 | Ειδήσεις

Η πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup υπό την προεδρία του Κυριάκου Πιερρακάκη προγραμματίζεται επί του παρόντος για τις 19 Ιανουαρίου 2026.

Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης: Στο επίκεντρο οι τελευταίες εξελίξεις στο ΚυπριακόΣήμερα 15:29 | Ειδήσεις

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις ενόψει της επικείμενης επίσκεψης της προσωπικής απεσταλμένης του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στην Αθήνα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η ανακοίνωση του Eurogroup μετά την εκλογή Πιερρακάκη19:16Συνελήφθη ο οδηγός μηχανής που παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο στην Αττική Οδό19:02Επιπλέον 21 εκατ. ευρώ σε αιγοπροβατοτρόφους για το αυξημένο κόστος ζωοτροφών λόγω ευλογιάς18:48Εργατικό ατύχημα - Ηράκλειο: Άνδρας τραυματίστηκε στο πρόσωπο από ξυλοκοπτικό εργαλείο18:34Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ομόφωνα νέος πρόεδρος του Eurogroup - Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα 18:22Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Ξυλούρης: Είμαι αθώος και θα αποδειχθεί18:10Ξεκινά από σήμερα το εορταστικό ωράριο18:00ΥΠΑΑΤ: Πώς μπορούν οι αγρότες να κάνουν διορθώσεις - ενστάσεις για τις επιδοτήσεις17:49ΟΠΕΚΕΠΕ: Συμβολικός αποκλεισμός των γραφείων στο Μαυροδένδρι17:39Θεσσαλονίκη: Σε καταφύγιο για φιλοξενία το σκυλί που είχε θάψει ζωντανό 90χρονος17:29Προεδρία Eurogroup: H Γερμανία στηρίζει τον Πιερρακάκη17:19Λίλι Κόλινς για Κυριάκο Μητσοτάκη: Να κυβερνάς την Ελλάδα και μετά πηγαίνεις σπίτι και βλέπεις Emily in Paris;17:09Βουλή: Άρση ασυλίας για τη Ζέττα Μακρή16:59ΓΕΕΘΑ: Πραγματοποιήθηκε η άσκηση "Loyal Dolos 25" (Εικόνες)16:45Πάτρα - "Αποκαλύψεις": Παιδαγωγός κακοποιούσε παιδιά σε ειδικό νηπιαγωγείο - Βίντεο σοκ16:31Λαμία: Οι αγρότες άνοιξαν τους παραδρόμους στο Μπράλο16:17Missing Alert για την εξαφάνιση 33χρονου16:03Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης: Στο επίκεντρο οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό15:48Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Φλώρινας15:34Πώς η ΔΕΠΑ Εμπορίας χτίζει πολλαπλές πηγές εσόδων στην ενεργειακή αγορά15:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο