LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 02 Απριλίου 2020 13:23

Κορονοϊός: Στη “μάχη” ρίχνονται τα στρατιωτικά εργοστάσια

Ο ρόλος που αναλαμβάνουν τα στρατιωτικά εργοστάσια με εντολή του Υπουργού Άμυνας.

αντισηπτικό - οινόπνευμα - κορονοϊός

Κατόπιν εντολής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου τα στρατιωτικά εργοστάσια έχουν προσαρμόσει πλέον τις παραγωγικές δυνατότητές τους σε υλικά και προμήθειες ώστε να συντρέχουν την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού καλύπτοντας ανάγκες τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της κοινωνίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή:

-Στην 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού έχει ξεκινήσει η παραγωγή αντισηπτικού διαλύματος από κατασχεμένες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης, με αρχικό σχεδιασμό διάθεσης 20.000 φιαλών των 400 χιλιοστόλιτρων για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, 1.500 φιαλών των 400 χιλιοστόλιτρων για την κάλυψη των αναγκών του ΓΕΕΦ και 13.500 φιαλών του ενός λίτρου για το υπουργείο Υγείας. Από τις παραχθείσες παρτίδες αντισηπτικού διαλύματος θα χορηγηθούν 1.000 φιάλες για τις ανάγκες του «Χαμόγελου του Παιδιού». Στην 441 ΑΒΥΥ λειτουργούν δύο γραμμές παραγωγής ανά οκτώ ώρες, κατασκευάζοντας ημερησίως 1.200 φιάλες των 400 χιλιοστόλιτρων ή 5.000 φιάλες του ενός λίτρου για την κάλυψη των αναγκών διοικητικής μερίμνης που προκύπτουν βάσει του ολοκληρωμένου σχεδιασμού υποστήριξης της εφοδιαστικής αλυσίδας που έχει γίνει από τα Επιτελεία.

- Στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο άρχισε η παραγωγή ποσότητας απλών χειρουργικών μασκών για την ικανοποίηση απαιτήσεων και αναγκών τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και του υπουργείου Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να παραχθούν 50.000 μάσκες ενώ το 700 ΣΕ έχει προχωρήσει στην προμήθεια πρώτων υλών για την κατασκευή άλλων 100.000 μασκών την ερχόμενη εβδομάδα.

-Στο 691 Βιομηχανικό Εργοστάσιο Βάσης προγραμματίζεται η λειτουργία γραμμής παραγωγής για την κάλυψη αναγκών σε υγρούς αντισηπτικούς σάπωνες και διαλύματα υποχλωριώδους νατρίου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματαΣήμερα 16:18 | Τοπικά Νέα

Ο εφιάλτης μιας 37χρονης στα χέρια του συζύγου της, που την κακοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτώντας χρήματα για τα χρέη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο