LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τοπικά ΝέαΔημοσίευση: 01 Απριλίου 2020 19:19 | Ανανέωση: 01 Απριλίου 2020 19:31

Κορονοϊός: Σε καραντίνα η κοινότητα Φουστάνη Πέλλας

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για 14 ημέρες με απόφαση της ΓΓΠΠ... 

απαγόρευση κυκλοφορίας - έλεγχος - κορονοϊός

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου αποφασίζεται: 

Την κήρυξη σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για λόγους Δημόσιας Υγείας της Κοινότητας Φούστανης, του Δήμου Αλμωπίας, της Π.Ε Πέλλας, της Περιφέρειας Κεντρικής  Μακεδονίας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVΙD-19. 

Στο πλαίσιο της ανωτέρω απόφασης και προκειμένου για την υλοποίηση της δρομολογούνται τα κάτωθι μέτρα: 

  • Προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων της Κοινότητας Φούστανης και την προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησης τους εκτός των διοικητικών ορίων της Κοινότητας Φούστανης. 
  • Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμο Αλμωπίας για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της Κοινότητας Φούστανης και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων. 
  • Λήψη μέριμνας από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον οικείο Δήμο Αλμωπίας για την εξασφάλιση της ελάχιστης απαραίτητης δραστηριότητας των κτηνοτρόφων της Κοινότητας Φούστανης, στο πλαίσιο της προστασίας και παρακολούθησης της υγείας και καθημερινής φροντίδας των ζώων. 
  • Λήψη μέριμνας από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον οικείο Δήμο Αλμωπίας για την εξασφάλιση της ελάχιστης απαραίτητης δραστηριότητας των αγροτών στο πλαίσιο των αναγκαίων για την εποχή γεωργικών δραστηριοτήτων. 
  •  Λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Κεντρικής Μακεδονίας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί προς τον Δήμο Αλμωπίας. 
  • Επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Κεντρικής Μακεδονίας για την τήρηση του κατ’ οίκον περιορισμού και της προσωρινής άρσης της δυνατότητας μετακίνησης των κατοίκων εκτός των διοικητικών ορίων της Κοινότητας Φούστανης. 
  • Αρμόδια αρχή για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Ελληνική Αστυνομία 

Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πολιτικής προστασίας για λόγους Δημόσιας Υγείας όπως ως άνω εξειδικεύτηκε, ισχύει από σήμερα Τετάρτη 01-04-2020 στις 20:00 μ.μ. και για δεκατέσσερις (14) ημέρες, ήτοι μέχρι την 14-04-2020 και ώρα 20:00, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση. 


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης: Αναβάλλεται ο τρίτος τελικός μεταξύ Παναθηναϊκού - ΟλυμπιακούΣήμερα 12:44 | Ειδήσεις

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη για τα περιστατικά που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο ΣΕΦ.

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025: Τα θέματα που έπεσαν σήμερα σε Αρχαία, Μαθηματικά και ΒιολογίαΣήμερα 10:25 | Ειδήσεις

Τα πρώτα μαθήματα Προσανατολισμού δίνουν σήμερα, Δευτέρα, για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι υποψήφιοι των ΓΕΛ.

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: 80χρονος καρφώθηκε σε κολώνα και σκοτώθηκεΣήμερα 08:30 | Ειδήσεις

Tο όχημα που οδηγούσε 80χρονος άνδρας εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε με σφοδρότητα σε κολώνα.

Κωνσταντινούπολη: Νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών Ουκρανίας – ΡωσίαςΣήμερα 09:24 | Ειδήσεις

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι συνομιλίες των δύο πλευρών έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 13:00.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Προσωπικός Αριθμός: Τι αλλάζει για τους πολίτες και πώς απλουστεύονται οι διαδικασίες16:02Ιταλία: Νέα έκρηξη της Αίτνας λόγω εσωτερικής κατάρρευσης του νοτιοανατολικού κρατήρα του ηφαιστείου15:48Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:34Ποδόσφαιρο: Ανακοίνωσε Ρουμπέν Πέρεθ η Κηφισιά15:20Ισπανία: Αυτή ήταν η πιο ζεστή ημέρα που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα τον μήνα Μάιο15:06Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στo όρος Όρθυς - Επιχειρούν εναέρια μέσα14:52Ακίνητα: Αυξημένες κατά 6,8% οι τιμές των διαμερισμάτων το α' τριμηνο του 202514:38Μαρινάκης για Μονή Σινά: Δεν ισχύουν όσα πρόωρα κυκλοφόρησαν για έξωση των μοναχών και δήμευση14:24Απόσπαση προσοχής και οδήγηση: Εκατομμύρια τροχαία παγκοσμίως14:10Αττική: Στη φυλακή μετά την απολογία της για διακίνηση ναρκωτικών η ψυχίατρος δημόσιας κλινικής13:55Ουκρανία: Έτοιμη να λάβει “σημαντικά μέτρα για την ειρήνη” κατά την διάρκεια των συνομιλιών με την Ρωσία13:41Καλαμάτα: Εντοπίστηκε οβίδα στον βυθό του λιμανιού13:27Ινδία: Τουλάχιστον 34 νεκροί από τις πλημμύρες στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας13:13Άγιος Παντελεήμονας: Νύχτα τρόμου για 47χρονη στα χέρια ληστών13:01Μαρινάκης: Αναβάλλεται ο τρίτος τελικός μεταξύ Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού12:47Πάτρα: 65χρονη κατήγγειλε αλλοδαπό για βιασμούς κατά συρροή12:35Πανελλήνιες 2025: Μηδενίστηκαν δύο γραπτά στην Κρήτη12:22 Σακίρα: Η επική τούμπα που "έφαγε" πάνω στη σκηνή κατά τη διάρκεια συναυλίας (βίντεο)12:08Πύργος: Επιχείρησαν να περάσουν ναρκωτικά σε κρατούμενο11:54Κρήτη: 24χρονος συνελήφθη για διπλή επίθεση στον σύντροφο του11:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο