LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 01 Απριλίου 2020 17:40

ΠΟΜΙΔΑ: να είναι αφορολόγητα τα μειωμένα ενοίκια

Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα...  

ΕΝΦΙΑ - Ακίνητα - φόρος - φόροι

Να είναι αφορολόγητα τα μειωμένα μισθώματα ζητά η ΠΟΜΙΔΑ από τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Αναλυτικά η επιστολή της Ομοσπονδίας:

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Θα θυμάστε ασφαλώς ότι πολύ ενωρίς όταν ξέσπασε η υγειονομική κρίση, η ΠΟΜΙΔΑ ήταν η πρώτη που σας έθεσε το ζήτημα του ύψους των επαγγελματικών μισθωμάτων των επιχειρήσεων που θα υποχρεώνονταν σε υποχρεωτική διακοπή της λειτουργίας τους, και ζήτησε να συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις για τον τρόπο αντιμετώπισής του, στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης που επιβάλλει σε όλους η σημερινή κρίσιμη περίσταση.

Στη συνέχεια προχωρήσατε στην έκδοση της ΠΝΠ της 20/3/2020 που θέσπισε την υποχρεωτική μείωση κατά 40% των μισθωμάτων των επαγγελματικών ακινήτων των επιχειρήσεων αυτών αλλά και της κύριας κατοικίας των εργαζομένων τους, και μάλιστα αναδρομικά από 1.3.2020, χωρίς να προβλέψετε καμιά απολύτως ουσιαστική ελάφρυνση για τους εκμισθωτές των ακινήτων αυτών, παρά τα σχετικά συνεχή αιτήματά μας.

Ήδη σήμερα πληθαίνουν καθημερινά προς την κυβέρνηση, προς την οργάνωσή μας και προς τους ιδιοκτήτες-μέλη μας τα αιτήματα για μείωση και των μισθωμάτων των πληττόμενων επαγγελματικών – επιστημονικών κλάδων των οποίων ναι μεν δεν έχει απαγορευτεί η λειτουργία, πλην όμως η δραστηριότητά τους έχει περιοριστεί ουσιωδώς.

Με την παρούσα μας σας δηλώνουμε ότι δεν θα είχαμε αντίρρηση η μείωση των μισθωμάτων κατά 40% να επεκταθεί από 1.4.2020 και στους πληττόμενους επαγγελματικούς – επιστημονικούς κλάδους με την ταυτόχρονη προϋπόθεση ότι όλα τα μειωμένα μισθώματα της περιόδου αυτής θα παραμείνουν αφορολόγητα από το φόρο εισοδήματος. Επειδή η κλίμακα φορολογίας των περισσοτέρων από τα μισθώματα αυτά είναι 15% και μεσοσταθμικά περί το 20%, αυτό πρακτικά θα σημάνει ότι η απώλεια του 40% θα επιμεριστεί ταμειακά άμεσα μεν στους ιδιώτες εκμισθωτές και μετά από ένα έτος και πλέον κατά 20% στο Δημόσιο. Με τον τρόπο αυτό η μείωση και στην ουσία επιδότηση των μισθωμάτων που νομοθετήσατε, θα επιμεριστεί δίκαια και θα χρηματοδοτηθεί τελικά κατά το ήμισυ από τους βαρύτατα φορολογούμενους ιδιοκτήτες των μισθωμένων ακινήτων με τη μείωση των εφετεινών εισοδημάτων τους και κατά το υπόλοιπο από τον προϋπολογισμό με μια απόλυτα διαχειρίσιμη μείωση του φόρου εισοδήματος, και μάλιστα ετεροχρονισμένη κατά ένα έτος.

Επίσης σας ζητούμε στα μέτρα αναστολής πληρωμών ασφαλιστικών εισφορών έως 31.8.2020 να εντάξετε και τις διαχειρίσεις πολυκατοικιών και μεγάρων, οι οποίες σήμερα βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία εισπράξεως κοινοχρήστων και πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών των θυρωρών και του λοιπού προσωπικού τους, με ευνόητες συνέπειες.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη – Πλακιάς: Νέα μηνυτήρια αναφορά για το “μπάζωμα”Χθες 21:57 | Ειδήσεις

Σε ανάρτηση του, κάνει λόγο για υπερτιμολγήσεις έργων και ζητά να ανασυρθεί από το αρχείο η μηνυτήρια αναφορά για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Αγοραστού.

Βαρδούσια Όρη: Το smartwatch του ενός ορειβάτη οδήγησε στον εντοπισμό τουςΧθες 19:52 | Ειδήσεις

Στην κάμερα του ΑΝΤ1 μίλησε ένας φίλος των ορειβατών ο οποίος σχεδίαζε να πάει μαζί τους στα Βαρδούσια όμως τελευταία στιγμή δεν τα κατάφερε. 

Τρεις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Κρήτη – 209 μετανάστες συνολικά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε λιμάνιαΧθες 19:27 | Ειδήσεις

Στα λιμάνια του Κόκκινου Πύργου, της Γαύδου και των Καλών Λιμένων μεταφέρθηκαν οι συνολικά 209 αλλοδαποί.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Ποια θα πρέπει να είναι η στάση της ΕΕ απέναντι στην πρόταση Τραμπ για την ΓροιλανδίαΧθες 20:32 | Ειδήσεις

«Η ΕΕ θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί στενότερα με τις ΗΠΑ για να αποτρέψει τους στρατηγικούς αντιπάλους από το να αποκτήσουν επιρροή στην περιοχή».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Αγέλη αγριογούρουνων στους δρόμους του Πανοράματος (βίντεο)23:59Παναθηναϊκός: Δυσαρέσκεια για τη... φωτογραφία του Τετέ με τη φανέλα της Γκρέμιο - Παίρνουν «μέτρα»23:44Τροχαίο στην Αχαΐα: Κατέληξε και ο 30χρονος τραυματίας - Η οικογένεια του δώρισε τα όργανα του23:30Βαρδούσια Όρη: Τι είπε στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία ο κοινοτάρχης του Αθανάσιου Διάκου23:16Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο με την GlobiLED23:02Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία22:48Ηρακλής – Πανιώνιος: Εύκολη νίκη κόντρα στον ουραγό22:34Φθιώτιδα: Ουρές χιλιομέτρων σε εθνική οδό και παραδρόμους - "Γολγοθάς" η επιστροφή των εκδρομέων (βίντεο)22:20Τέμπη – Πλακιάς: Νέα μηνυτήρια αναφορά για το “μπάζωμα”22:06Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή21:51Κολοσσός Ρόδου – Μύκονος: Σπουδαία νίκη για τους φιλοξενούμενους21:37Βαρδούσια: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας - Τον αναζητούσαν για να τον ενημερώσουν τον θάνατο του παππού του ενώ ήταν νεκρός21:23ΑΕΚ – Άρης: Η “Ένωση” πήρε το ντέρμπι21:09Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Ποια θα πρέπει να είναι η στάση της ΕΕ απέναντι στην πρόταση Τραμπ για την Γροιλανδία20:55ANT1 Sports: Η Μπαρτσελόνα εξετάζει την περίπτωση του Κουλιεράκη20:41Βαρδούσια Όρη: Το smartwatch του ενός ορειβάτη οδήγησε στον εντοπισμό τους 20:27Ισχυρός σεισμός συγκλόνισε την Ταϊβάν20:13Αθήνα: Οδηγός επιχείρησε να βγάλει όπλο σε έλεγχο της Αστυνομίας19:59Πάτρα: Έκλεισε από το αγροτικό μπλόκο η Περιμετρική Οδός19:45Τρεις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Κρήτη – 209 μετανάστες συνολικά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε λιμάνια19:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο