LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 01 Απριλίου 2020 17:40

ΠΟΜΙΔΑ: να είναι αφορολόγητα τα μειωμένα ενοίκια

Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα...  

ΕΝΦΙΑ - Ακίνητα - φόρος - φόροι

Να είναι αφορολόγητα τα μειωμένα μισθώματα ζητά η ΠΟΜΙΔΑ από τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Αναλυτικά η επιστολή της Ομοσπονδίας:

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Θα θυμάστε ασφαλώς ότι πολύ ενωρίς όταν ξέσπασε η υγειονομική κρίση, η ΠΟΜΙΔΑ ήταν η πρώτη που σας έθεσε το ζήτημα του ύψους των επαγγελματικών μισθωμάτων των επιχειρήσεων που θα υποχρεώνονταν σε υποχρεωτική διακοπή της λειτουργίας τους, και ζήτησε να συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις για τον τρόπο αντιμετώπισής του, στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης που επιβάλλει σε όλους η σημερινή κρίσιμη περίσταση.

Στη συνέχεια προχωρήσατε στην έκδοση της ΠΝΠ της 20/3/2020 που θέσπισε την υποχρεωτική μείωση κατά 40% των μισθωμάτων των επαγγελματικών ακινήτων των επιχειρήσεων αυτών αλλά και της κύριας κατοικίας των εργαζομένων τους, και μάλιστα αναδρομικά από 1.3.2020, χωρίς να προβλέψετε καμιά απολύτως ουσιαστική ελάφρυνση για τους εκμισθωτές των ακινήτων αυτών, παρά τα σχετικά συνεχή αιτήματά μας.

Ήδη σήμερα πληθαίνουν καθημερινά προς την κυβέρνηση, προς την οργάνωσή μας και προς τους ιδιοκτήτες-μέλη μας τα αιτήματα για μείωση και των μισθωμάτων των πληττόμενων επαγγελματικών – επιστημονικών κλάδων των οποίων ναι μεν δεν έχει απαγορευτεί η λειτουργία, πλην όμως η δραστηριότητά τους έχει περιοριστεί ουσιωδώς.

Με την παρούσα μας σας δηλώνουμε ότι δεν θα είχαμε αντίρρηση η μείωση των μισθωμάτων κατά 40% να επεκταθεί από 1.4.2020 και στους πληττόμενους επαγγελματικούς – επιστημονικούς κλάδους με την ταυτόχρονη προϋπόθεση ότι όλα τα μειωμένα μισθώματα της περιόδου αυτής θα παραμείνουν αφορολόγητα από το φόρο εισοδήματος. Επειδή η κλίμακα φορολογίας των περισσοτέρων από τα μισθώματα αυτά είναι 15% και μεσοσταθμικά περί το 20%, αυτό πρακτικά θα σημάνει ότι η απώλεια του 40% θα επιμεριστεί ταμειακά άμεσα μεν στους ιδιώτες εκμισθωτές και μετά από ένα έτος και πλέον κατά 20% στο Δημόσιο. Με τον τρόπο αυτό η μείωση και στην ουσία επιδότηση των μισθωμάτων που νομοθετήσατε, θα επιμεριστεί δίκαια και θα χρηματοδοτηθεί τελικά κατά το ήμισυ από τους βαρύτατα φορολογούμενους ιδιοκτήτες των μισθωμένων ακινήτων με τη μείωση των εφετεινών εισοδημάτων τους και κατά το υπόλοιπο από τον προϋπολογισμό με μια απόλυτα διαχειρίσιμη μείωση του φόρου εισοδήματος, και μάλιστα ετεροχρονισμένη κατά ένα έτος.

Επίσης σας ζητούμε στα μέτρα αναστολής πληρωμών ασφαλιστικών εισφορών έως 31.8.2020 να εντάξετε και τις διαχειρίσεις πολυκατοικιών και μεγάρων, οι οποίες σήμερα βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία εισπράξεως κοινοχρήστων και πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών των θυρωρών και του λοιπού προσωπικού τους, με ευνόητες συνέπειες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:52ANT1 Sports: Οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν με ισοπαλία το 202520:38Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η ηθοποιός και συγγραφέας Ντόρα Γιαννακοπούλου20:24Διπλός σεισμός ανοικτά της Ραφήνας20:10Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 - Στηρίζει το σωματείο "Ελίζα" που μάχεται ενάντια στην κακοποίηση παιδιών19:56Τρίκαλα: Ανυποχώρητοι οι αγρότες στα μπλόκα της Δυτικής Θεσσαλίας19:42Θεσσαλονίκη: Αποκλεισμένη η διέλευση οχημάτων στα Πράσινα Φανάρια19:28ΑΑΔΕ για τον έλεγχο στον Σύλλογο των Τεμπών: Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου19:14ΟΠΕΚΕΠΕ - Αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων: Κατασκευασμένα τα δημοσιεύματα για εμπλοκή μου σε παράνομες επιδοτήσεις19:00Ρώσοι απήγαγαν 50 Ουκρανούς από ένα χωριό στο Σούμι18:46Λαμία: Οι αγρότες άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια Τραγάνας επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων 18:32Οι ΗΠΑ αναχαίτισαν ένα ακόμη πλοίο κοντά στη Βενεζουέλα18:18Νέα περιστατικά εντοπισμού αλλοδαπών στη Γαύδο18:04Ο Ηρακλής νίκησε τον ΠΑΟΚ Β' με buzzer beater γκολ του Ντέλετιτς17:50Black Sabbath (1981–1982): Το τέλος της εποχής Ronnie James Dio και η σκιά του Live Evil17:36Σίδνεϊ: Αποδοκιμασίες κατά του πρωθυπουργού της Αυστραλίας στο μνημόσυνο για τα θύματα του Μποντάι17:22Η εμφάνιση λύκου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης ταράζει τους κατοίκους17:08Αγρότες: Ανοιχτός ο Προμαχώνας για όλα τα οχήματα την Παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων16:54Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης του άνδρα στον Όλυμπο16:40Θεσσαλονίκη: Τέσσερις οδηγοί υπό την επήρεια μέθης συνελήφθησαν σε ένα 24ωρο16:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο