LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 01 Απριλίου 2020 17:40

ΠΟΜΙΔΑ: να είναι αφορολόγητα τα μειωμένα ενοίκια

Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα...  

ΕΝΦΙΑ - Ακίνητα - φόρος - φόροι

Να είναι αφορολόγητα τα μειωμένα μισθώματα ζητά η ΠΟΜΙΔΑ από τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Αναλυτικά η επιστολή της Ομοσπονδίας:

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Θα θυμάστε ασφαλώς ότι πολύ ενωρίς όταν ξέσπασε η υγειονομική κρίση, η ΠΟΜΙΔΑ ήταν η πρώτη που σας έθεσε το ζήτημα του ύψους των επαγγελματικών μισθωμάτων των επιχειρήσεων που θα υποχρεώνονταν σε υποχρεωτική διακοπή της λειτουργίας τους, και ζήτησε να συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις για τον τρόπο αντιμετώπισής του, στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης που επιβάλλει σε όλους η σημερινή κρίσιμη περίσταση.

Στη συνέχεια προχωρήσατε στην έκδοση της ΠΝΠ της 20/3/2020 που θέσπισε την υποχρεωτική μείωση κατά 40% των μισθωμάτων των επαγγελματικών ακινήτων των επιχειρήσεων αυτών αλλά και της κύριας κατοικίας των εργαζομένων τους, και μάλιστα αναδρομικά από 1.3.2020, χωρίς να προβλέψετε καμιά απολύτως ουσιαστική ελάφρυνση για τους εκμισθωτές των ακινήτων αυτών, παρά τα σχετικά συνεχή αιτήματά μας.

Ήδη σήμερα πληθαίνουν καθημερινά προς την κυβέρνηση, προς την οργάνωσή μας και προς τους ιδιοκτήτες-μέλη μας τα αιτήματα για μείωση και των μισθωμάτων των πληττόμενων επαγγελματικών – επιστημονικών κλάδων των οποίων ναι μεν δεν έχει απαγορευτεί η λειτουργία, πλην όμως η δραστηριότητά τους έχει περιοριστεί ουσιωδώς.

Με την παρούσα μας σας δηλώνουμε ότι δεν θα είχαμε αντίρρηση η μείωση των μισθωμάτων κατά 40% να επεκταθεί από 1.4.2020 και στους πληττόμενους επαγγελματικούς – επιστημονικούς κλάδους με την ταυτόχρονη προϋπόθεση ότι όλα τα μειωμένα μισθώματα της περιόδου αυτής θα παραμείνουν αφορολόγητα από το φόρο εισοδήματος. Επειδή η κλίμακα φορολογίας των περισσοτέρων από τα μισθώματα αυτά είναι 15% και μεσοσταθμικά περί το 20%, αυτό πρακτικά θα σημάνει ότι η απώλεια του 40% θα επιμεριστεί ταμειακά άμεσα μεν στους ιδιώτες εκμισθωτές και μετά από ένα έτος και πλέον κατά 20% στο Δημόσιο. Με τον τρόπο αυτό η μείωση και στην ουσία επιδότηση των μισθωμάτων που νομοθετήσατε, θα επιμεριστεί δίκαια και θα χρηματοδοτηθεί τελικά κατά το ήμισυ από τους βαρύτατα φορολογούμενους ιδιοκτήτες των μισθωμένων ακινήτων με τη μείωση των εφετεινών εισοδημάτων τους και κατά το υπόλοιπο από τον προϋπολογισμό με μια απόλυτα διαχειρίσιμη μείωση του φόρου εισοδήματος, και μάλιστα ετεροχρονισμένη κατά ένα έτος.

Επίσης σας ζητούμε στα μέτρα αναστολής πληρωμών ασφαλιστικών εισφορών έως 31.8.2020 να εντάξετε και τις διαχειρίσεις πολυκατοικιών και μεγάρων, οι οποίες σήμερα βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία εισπράξεως κοινοχρήστων και πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών των θυρωρών και του λοιπού προσωπικού τους, με ευνόητες συνέπειες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το Ant1news.gr σας εύχεται Καλή Χρονιά!22:00Το Ρίο έσπασε ρεκόρ Γκίνες με τη μεγαλύτερη πρωτοχρονιάτικη γιορτή στον κόσμο21:44Οι νέες τιμές των διοδίων που θα ισχύουν το 2026 στους αυτοκινητόδρομους21:30Τασούλας: Ας είναι η νέα χρονιά μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν στηριζόμενοι σε όλα όσα μας ενώνουν21:16Μόνο για τα αστικά λεωφορεία η κατάργηση των χάρτινων εισιτηρίων, από το 202621:02Η κοπή της βασιλόπιτας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών20:48ANT1 Sports: Μεγάλες προσωπικότητες από το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου στέλνουν τις ευχές τους ενόψει του νέου έτους20:34Πρωτοχρονιά στον κόσμο: Η υφήλιος αποχαιρετά το 2025 με πυροτεχνήματα και παγωμένες βουτιές20:20Στις φλόγες τυλίχθηκε διαμέρισμα στην Καλαμαριά20:06Τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά19:52Το μεγαλύτερο ριφιφί των Χριστουγέννων: Άδειασαν πάνω από 3.000 θυρίδες19:36Έκρυθμη η κατάσταση στο Ιράν: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους (βίντεο)19:22Παράταση επιδότησης προσωρινής στέγασης για κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 202319:08Πιερρακάκης: Η ελληνική οικονομία κλείνει το 2025 με καθαρό αποτύπωμα18:54Ουκρανία: "Γελοίο" το βίντεο που παρουσίασε η Μόσχα για τη δήθεν επίθεση στην κατοικία του Πούτιν18:40Γυναίκα έκλεψε κοσμήματα αξίας 44.500 ευρώ και τα πούλησε για… 1.50018:26Παραμένει η κυκλοφοριακή ρύθμιση στο μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας18:12To Σίδνεϊ της Αυστραλίας γιόρτασε την έλευση του 2026 με ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων17:58Μητσοτάκης: Να υποδεχτούμε με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία την αυγή του νέου έτους17:44Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην πρώτη γραμμή της προφοράς και το 202517:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο