LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 01 Απριλίου 2020 17:40

ΠΟΜΙΔΑ: να είναι αφορολόγητα τα μειωμένα ενοίκια

Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα...  

ΕΝΦΙΑ - Ακίνητα - φόρος - φόροι

Να είναι αφορολόγητα τα μειωμένα μισθώματα ζητά η ΠΟΜΙΔΑ από τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Αναλυτικά η επιστολή της Ομοσπονδίας:

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Θα θυμάστε ασφαλώς ότι πολύ ενωρίς όταν ξέσπασε η υγειονομική κρίση, η ΠΟΜΙΔΑ ήταν η πρώτη που σας έθεσε το ζήτημα του ύψους των επαγγελματικών μισθωμάτων των επιχειρήσεων που θα υποχρεώνονταν σε υποχρεωτική διακοπή της λειτουργίας τους, και ζήτησε να συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις για τον τρόπο αντιμετώπισής του, στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης που επιβάλλει σε όλους η σημερινή κρίσιμη περίσταση.

Στη συνέχεια προχωρήσατε στην έκδοση της ΠΝΠ της 20/3/2020 που θέσπισε την υποχρεωτική μείωση κατά 40% των μισθωμάτων των επαγγελματικών ακινήτων των επιχειρήσεων αυτών αλλά και της κύριας κατοικίας των εργαζομένων τους, και μάλιστα αναδρομικά από 1.3.2020, χωρίς να προβλέψετε καμιά απολύτως ουσιαστική ελάφρυνση για τους εκμισθωτές των ακινήτων αυτών, παρά τα σχετικά συνεχή αιτήματά μας.

Ήδη σήμερα πληθαίνουν καθημερινά προς την κυβέρνηση, προς την οργάνωσή μας και προς τους ιδιοκτήτες-μέλη μας τα αιτήματα για μείωση και των μισθωμάτων των πληττόμενων επαγγελματικών – επιστημονικών κλάδων των οποίων ναι μεν δεν έχει απαγορευτεί η λειτουργία, πλην όμως η δραστηριότητά τους έχει περιοριστεί ουσιωδώς.

Με την παρούσα μας σας δηλώνουμε ότι δεν θα είχαμε αντίρρηση η μείωση των μισθωμάτων κατά 40% να επεκταθεί από 1.4.2020 και στους πληττόμενους επαγγελματικούς – επιστημονικούς κλάδους με την ταυτόχρονη προϋπόθεση ότι όλα τα μειωμένα μισθώματα της περιόδου αυτής θα παραμείνουν αφορολόγητα από το φόρο εισοδήματος. Επειδή η κλίμακα φορολογίας των περισσοτέρων από τα μισθώματα αυτά είναι 15% και μεσοσταθμικά περί το 20%, αυτό πρακτικά θα σημάνει ότι η απώλεια του 40% θα επιμεριστεί ταμειακά άμεσα μεν στους ιδιώτες εκμισθωτές και μετά από ένα έτος και πλέον κατά 20% στο Δημόσιο. Με τον τρόπο αυτό η μείωση και στην ουσία επιδότηση των μισθωμάτων που νομοθετήσατε, θα επιμεριστεί δίκαια και θα χρηματοδοτηθεί τελικά κατά το ήμισυ από τους βαρύτατα φορολογούμενους ιδιοκτήτες των μισθωμένων ακινήτων με τη μείωση των εφετεινών εισοδημάτων τους και κατά το υπόλοιπο από τον προϋπολογισμό με μια απόλυτα διαχειρίσιμη μείωση του φόρου εισοδήματος, και μάλιστα ετεροχρονισμένη κατά ένα έτος.

Επίσης σας ζητούμε στα μέτρα αναστολής πληρωμών ασφαλιστικών εισφορών έως 31.8.2020 να εντάξετε και τις διαχειρίσεις πολυκατοικιών και μεγάρων, οι οποίες σήμερα βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία εισπράξεως κοινοχρήστων και πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών των θυρωρών και του λοιπού προσωπικού τους, με ευνόητες συνέπειες.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝομοθετική ρύθμιση λύνει το πρόβλημα δόμησης για οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκουςΣήμερα 13:18 | Ειδήσεις

"Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια στους οικισμούς αυτούς όπως χαράχτηκαν", αναφέρει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τραγωδία στη Λάρισα: Πέθανε η 18χρονη που είχε καταρρεύσει σε γυμναστήριοΣήμερα 13:07 | Ειδήσεις

Η 18χρονη, είχε υποστεί ανακοπές καρδιάς και είχε χειρουργηθεί στο κεφάλι όμως κατέλληξε.

Φωτιές: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος την Τετάρτη (χάρτης)Σήμερα 14:26 | Ειδήσεις

Στα "πορτοκαλί" ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο Τετάρτη. Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο. 

Ο Τραμπ δεν αποκλείει την απέλαση του Ίλον Μασκ - "Έχει να φοβάται πολλά"Σήμερα 17:39 | Ειδήσεις

 Αντιδρώντας στις εξελίξεις της Τρίτης, οι μετοχές της Tesla υποχωρούσαν 6% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Τραμπ δεν αποκλείει την απέλαση του Ίλον Μασκ - "Έχει να φοβάται πολλά"18:20ΟΗΕ: Επιβεβαιώνεται συνάντηση για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη - Τελευταία αποστολή του ειδικού απεσταλμένου18:06Euroleague: Αυτό είναι το νέο λογότυπο17:52Πορτογαλία: Νέο ρεκόρ θερμοκρασίας για το μήνα Ιούνιο17:39Φωτιές: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος την Τετάρτη (χάρτης)17:23Μουντιάλ συλλόγων: Ποιες χώρες διεκδικούν ήδη τη διοργάνωση του 202917:08Σέρρες: Φωτιά σε χώρο εργοστασίου ξυλείας16:48Χανιά: Έχασε τη μάχη με τη ζωή η 34χρονη που διασκέδαζε σε νυχτερινό μαγαζί16:31ΑΑΔΕ: Στη "σέντρα" οι μεγαλοοφειλέτες (βίντεο)16:14Λάρισα: Αυτοκίνητο προσέκρουσε σε πυροσβεστικό όχημα15:59Ρόδος: Σύλληψη υπερήλικα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου 15:44Τουρκία: Ανησυχία για διαδοχικούς σεισμούς στην Προύσα15:29Λαύριο: Συνελήφθη Τούρκος για τον βιασμό γυναίκας σε παραλία15:14Σμύρνη: Ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές - Δεκάδες συλλήψεις για εμπρησμό15:00Έρευνα ΑΝΤ1: "Χρυσάφι" οι θέσεις πάρκινγκ - Πόσο κοστίζουν στο κέντρο της Αθήνας 14:43Σάμος: Άγριος ξυλοδαρμός 19χρονου - Νοσηλεύεται με κάταγμα κρανίου (βίντεο)14:31Μαρινάκης: Οι πολιτικές της κυβέρνησης αποδίδουν καρπούς14:17Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς: Κίτρινος συναγερμός σε 23 περιοχές14:04ΟΠΕΚΕΠΕ - Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Νέοι διάλογοι στελεχών και αγροτών στο φως13:53Ψηφιακό Πελατολόγιο: Απεργία διαρκείας ξεκινούν τα συνεργεία αυτοκινήτων (εικόνες)13:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο