LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 01 Απριλίου 2020 17:07

Κορονοϊός: Χιλιάδες προστατευτικές μάσκες και στολές για τις ΜΕΘ έφτασαν στην Ελλάδα (εικόνες)

Μεγάλη ποσότητα μέσων ατομικής προστασίας, παραγγελία του ελληνικού Δημοσίου, αφίχθηκε στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». 

Υγειονομικό Υλικό - Κίνα - Μάσκες -  Αεροδρομιο Ελευθέριος Βενιζχέλος - Κικιλιας

Μεγάλη ποσότητα μέσων ατομικής προστασίας, παραγγελία του ελληνικού Δημοσίου, αφίχθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με ειδικά ναυλωμένη πτήση.

Το υγειονομικό υλικό που παραλήφθηκε αποτελείται από 250.000 προστατευτικές μάσκες FPP2, 125.000 στολές προστασίας τύπου Tyvec, 200.000 ποδονάρια, 30.000 γυαλιά και 20.000 ασπίδες.

Παρών στην παραλαβή του υλικού ήταν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρη Δημητριάδη και τον Πρόεδρο της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους. 

Υγειονομικό Υλικό - Κίνα - Μάσκες -  Αεροδρομιο Ελευθέριος Βενιζχέλος - Κικιλιας

Ο Υπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μέσα σε αυτή την παγκόσμια μάχη και την έλλειψη υλικών, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε άλλο ένα μεγάλο φορτίο προμηθειών μέσων ατομικής προστασίας, αυτή τη φορά για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με χρήματα του ελληνικού Δημοσίου. Πρόκειται για 250.000 ειδικές μάσκες FPP2, ολόσωμες στολές Tyvec που έχουν ανάγκη οι γιατροί και οι νοσηλευτές στις ΜΕΘ, 200.000 ποδονάρια, γυαλιά και ασπίδες. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να στηρίξουμε τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη μέσα στα νοσοκομεία μας, για να μας κρατούν όλους υγιείς.

Υγειονομικό Υλικό - Κίνα - Μάσκες -  Αεροδρομιο Ελευθέριος Βενιζχέλος - Κικιλιας

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ελληνική κοινωνία, τους συμπολίτες μας, για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που επίσης κάνουν, τηρώντας τα μέτρα της Κυβέρνησης και τα οποία, είναι προφανές σε όλους μας, ότι είναι μέτρα για το κοινό καλό. Ελπίζω και αυτοί οι λίγοι που δεν συμμορφώνονται, να συμμορφωθούν. Αλλά η μεγάλη αλήθεια, είναι ότι οι Έλληνες έχουν συμβάλλει μέχρι σήμερα τα μέγιστα σε αυτή την πολύ καλή εικόνα την οποία δείχνουμε. Ο Απρίλιος είναι ένας δύσκολος μήνας. Πρέπει να μπορέσουμε να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να προστατευθούμε όλοι. Θα ήθελα να παρακαλέσω να παραμείνουμε συνεπείς. Εάν παραμείνουμε συνεπείς, έχουμε το δικαίωμα να αισιοδοξούμε». 

Υγειονομικό Υλικό - Κίνα - Μάσκες -  Αεροδρομιο Ελευθέριος Βενιζχέλος - Κικιλιας

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον Υπουργό Υγείας, τον κ. Κικίλια, για όλη αυτή την εξαιρετική προσπάθεια, που και ο ίδιος και όλη η ομάδα του καταβάλλει. Εμείς, ως Υπουργείο Εξωτερικών, προσπαθούμε να συνδράμουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Λειτουργούμε διυπουργικά σαν μία ομάδα, μαζί και με το Μέγαρο Μαξίμου, και έτσι έχουμε σήμερα ακόμα ένα φορτίο που ήρθε. Αναμένουμε και άλλα, είναι και άλλες πτήσεις με υλικό που θα έρθουν, έτσι ώστε να είμαστε επαρκείς και έτοιμοι με ό,τι χρειάζεται. Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί και ο Πρωθυπουργός πήρε τα σωστά μέτρα και έχουμε πάρα πολύ ικανό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και η ελληνική κοινωνία δείχνει συνοχή. Όλοι μαζί ενωμένοι, με αυτές τις προμήθειες, θα τα καταφέρουμε».

Υγειονομικό Υλικό - Κίνα - Μάσκες -  Αεροδρομιο Ελευθέριος Βενιζχέλος - Κικιλιας

Υγειονομικό Υλικό - Κίνα - Μάσκες -  Αεροδρομιο Ελευθέριος Βενιζχέλος - Κικιλιας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑΣήμερα 14:23 | Ειδήσεις

Όλες οι εξελίξεις μετά από το επεισόδιο χειροδικίας που συνέβη στους διαδρόμους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)Σήμερα 14:02 | Ειδήσεις

Τι “μαρτυρούν” οι φωτογραφίες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της Κυριακής, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων..

Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωσηΣήμερα 13:15 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται να απολογηθούν οι 67 κατηγορούμενοι για την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγγερίδη.

Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”Σήμερα 12:49 | Ειδήσεις

Σκληρή κριτική από την Νέα Αριστερά που τον κατηγορεί για άγνοια. «Ο Κασσελάκης ζητάει μείωση δαπανών στην Υγεία», καταγγέλλει ο Γεωργιάδης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΔΑΕ: Ο κ. Ανδρουλάκης θα ενημερωθεί άμεσα για τους λόγους της παρακολούθησής του15:48Λάρισα: Πατίνι συγκρούστηκε με ΙΧ - Στο νοσοκομείο δύο ανήλικοι (εικόνες)15:34Μεγάλη Τετάρτη: Δεμένα τα πλοία λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς15:20“The 2Night Show”: Με Βρεττό, Iορδάνοβα και Μπομπέτσι η παρέα της Τετάρτης (εικόνες)15:07Ευρωεκλογές 2024 – Πλεύση Ελευθερίας: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι14:53Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία14:39Ξύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ14:26Ευρωεκλογές 2024: Στέφος, Αντώναρος, Αρναούτογλου και Αναγνωστάκης στο δρόμο για τις κάλπες14:13ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση 13:46“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: Αγωνία και φόβος στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)13:32Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Η Τετάρτη φέρνει ένταση και απρόβλεπτα, αλλά στο βάθος ελπίδα (βίντεο)13:18Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”13:05Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)12:51Νίκος Παπανδρέου στο “Πρωινό”: Ας μπορούσα να ρωτήσω τον πατέρα μου, αν είναι περήφανος για εμένα σήμερα (βίντεο)12:39Ξύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”12:24Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)12:11Κηφισιά: Θύμα διάρρηξης ο Λούκας Βιλντόζα του Παναθηναϊκού11:58Σκύδρα - Καταγγελία για bullying: Συμμαθητής μου, έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό μου11:44Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα του11:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο