LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 31 Μαρτίου 2020 12:03

Έρχεται μίνι κακοκαιρία

Προ των πυλών νέο κύμα κακοκαιρίας. Ποιες περιοχές θα επηρεάσει.

AP - Φθινόπωρο - βροχές - καταιγίδες - κακοκαιρία - καιρός

Ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα σχηματιστεί στην Αδριατική Θάλασσα τις βραδινές ώρες απόψε, θα κινηθεί γρήγορα προς τα ανατολικά, επηρεάζοντας το διήμερο της Τετάρτης και Πέμπτης κυρίως τα βόρεια τμήματα της Ελλάδας, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Παράλληλα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει την κάθοδο ψυχρών αέριων μαζών από την Κεντρική Ευρώπη προς τη χώρα μας από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, με αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις σε περιοχές της Μακεδονίας με πολύ χαμηλά υψόμετρα. Όμως, από τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης και από τα βόρεια τα φαινόμενα σταδιακά αναμένεται να σταματήσουν και η κακοκαιρία θα υποχωρήσει.

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, καθώς επίσης στα βόρεια τμήματα. Βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν την Κεντρική και Ανατολική Στερεά και μετά το βράδυ τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά ορεινά και στα βόρεια ορεινά και βαθμιαία ημιορεινά τμήματα, ενώ από το βράδυ της Τετάρτης σε περιοχές της Μακεδονίας με πολύ χαμηλά υψόμετρα. Πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων προβλέπονται και στην πόλη της Θεσσαλονίκης τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Τα ύψη βροχής αναμένεται να είναι σημαντικά στη Μακεδονία και να ξεπεράσουν τα 50 χιλιοστά κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr (υπενθυμίζεται ότι ένα χιλιοστό βροχής αντιστοιχεί σε ποσότητα ενός λίτρου νερού, σε μια επιφάνεια ενός τετραγωνικού μέτρου).

Παράλληλα, θυελλώδεις θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης στο Βόρειο Αιγαίο και κατά τη διάρκεια των πρωινών και μεσημεριανών ωρών της Πέμπτης και στο Κεντρικό Αιγαίο, όπου η έντασή τους θα φτάνει τα οκτώ μποφόρ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Missing alert για την εξαφάνιση 20χρονης18:42Σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις για τον Γρηγορόπουλο - 19 προσαγωγές και 2 συλλήψεις18:28Παναθηναϊκός: Εκτός προπόνησης ο Κέντρικ Ναν18:14Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη18:00Τα χτυπήματα στα τάνκερ του ρωσικού σκιώδους στόλου και οι κίνδυνοι για το Αιγαίο17:46Ζάκυνθος: Πώς συνέβη η φονική επίθεση σκύλου που κόστισε τη ζωή σε 2χρονο παιδί17:3217η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Κλειστοί οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο17:18Κακοκαιρία Byron: Ξεκίνησαν οι αυτοψίες για την καταγραφή των ζημιών στη Δυτική Αττική17:04Σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας προχώρησαν οι αγρότες της Φθιώτιδας16:50Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:36Ρωσία: Ουκρανική επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στο λιμάνι του Τεμριούκ στην Αζοφική θάλασσα 16:22Αυστραλία - Νέα Νότια Ουαλία: Πάνω από 50 πυρκαγιές μαίνονταν στην πολιτεία σήμερα 16:08Λαμία: Οι αγρότες έκλεισαν τον κόμβο του Μπράλου15:5417η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Πραγματοποιήθηκε η μαθητική πορεία μνήμης (Εικόνες)15:40Ζάκυνθος: Νεκρό παιδί 18 μηνών - Του επιτέθηκε σκύλος15:26Άνοιξαν προσωρινά οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο - Τι ώρα θα κλείσουν15:12Ξάνθη: Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εγνατία Οδό λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων14:5817η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Σε εξέλιξη η μαθητική πορεία14:44Κακοκαιρία Byron: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Μεγαρέων, Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα14:30Φλόριντα: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Ουκρανών και Αμερικάνων14:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο