LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 30 Μαρτίου 2020 16:48

Καιρός: Καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά την Τρίτη

Άστατος ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Κατα τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Καταιγίδα - κακοκαιρία - κεραυνοί

Στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται την Τρίτη βροχές και καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές στην Κρήτη με βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, οι οποίες το βράδυ θα περιοριστούν στα βόρεια και θα ενταθούν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά μέχρι το απόγευμα από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, με πιθανότητα βροχής μικρής διάρκειας το μεσημέρι. Οι άνεμοι: θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα γύρω ορεινά από το βράδυ παροδικές χιονοπτώσεις. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Θερμαϊκό το πρωί έως 6 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε ανατολικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Σε περαιτέρω πτώση τη νύχτα.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμο θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ που το βράδυ στα ανατολικά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη, ενώ θα σημειώσει περαιτέρω πτώση τη νύχτα

Στη νότια Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές, νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα ορεινά της Ηπείρου παροδικές χιονοπτώσεις.Τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί. Αργά τη νύχτα από τα βόρεια θα εκδηλωθούν εκ νέου βροχές και στο βόρειο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, στα νότια αναμένονταιαρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρη βελτίωση. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια μέχρι το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν, ενώ στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια ανατολικοί με την ίδια ένταση που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου και μόνο στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για την Τετάρτη 01/04/2020 στα δυτικά, τα βόρεια και γρήγορα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τις Σποράδες και την Εύβοια αυξημένες αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά, τα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά ενώ στη Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανόν να χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα που πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα παρουσιάσουν εξασθένηση και τη νύχτα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές που το βράδυ στα βορειότερα θα ενταθούν. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα το πρωί αναμένονται λίγες νεφώσεις, από νωρίς το απόγευμα συννεφιά και σποραδικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και σταδιακά στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, που στη Μακεδονία θα είναι ιδιαίτερα αισθητή.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕπίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”Σήμερα 06:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες απο διεθνή ΜΜΕ. Τι δηλώνουν επισήμως οι ιρανικές Αρχές.

Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα έντασηΣήμερα 07:12 | Ειδήσεις

"Ράλι ανόδου" καταγράφεται στις διεθνείς αγορές, μετά και τις πληροφορίες για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.

ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)Σήμερα 06:54 | Ειδήσεις

Φίλαθλοι των Πειραιωτών περίμεναν επί ώρες να επιστρέψουν τα μέλη της αποστολής, μετά την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επιτυχία της ομάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγόΣήμερα 06:36 | Ειδήσεις

Που και πως συνέβη το τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας. Ποια είναι η κατάσταση του οδηγού του δικύκλου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο