LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 30 Μαρτίου 2020 07:05

Κορονοϊός: 39 νεκροί και περισσότερα από 1150 κρούσματα στη χώρα μας

Τελευταίο θύμα μια 76χρονη γυναίκα από τη Λέσβο. Τι είπε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Κορονοϊός - Συγγενείς - θύματα

Στα 1156 τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του επικεφαλής λοιμωξιολόγου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Το τελευταίο 24ωρο στην χώρα μας επιβεβαιώθηκαν 95 νέα κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό ασθενών από COVID-19 σε 1156 σύμφωνα με τον κ.Τσιόδρα. Οι περισσότεροι από τους ασθενείς εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα.

Συνολικά 39 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα από τον φονικό ιό, καθώς λίγο μετά την ενημέρωση του κ. Τσιόδρα, ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Πρόκειται για μια 76χρονη γυναίκα που είχε εισαχθεί για νοσηλεία το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Η γυναίκα είχε εκδηλώσει πνευμονία ενώ χθες, το απόγευμα, πιστοποιήθηκε ότι έπασχε από COVID 19.

Όπως τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, το 5% των ασθενών από κορονοϊό χρειάζονται ΜΕΘ, αυτήν τη στιγμή σε ΜΕΘ σε όλη τη χώρα νοσηλεύονται 69 άνθρωποι.

Σημείωσε, επίσης ότι, στη χώρα μας έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 15.191 εργαστηριακοί έλεγχοι.

Η συμμόρφωση με τα αναγκαία μέτρα είναι απαραίτητη για τον όσο δυνατό μετριασμό στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, είπε. Παρατήρησε πως «στη χώρα μας υπάρχει βραδύτερος ρυθμός αύξησης της πανδημίας σε σχέση με την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής».

Αναφερόμενος στις προσπάθειες ελέγχου της επιδημίας στην Ελλάδα, μίλησε για την περίπτωση ενός ανθρώπου που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και διέμενε σε δομή αστέγων που φιλοξενεί 130 άτομα.

«Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήγε άμεσα στη δομή και εξέτασε όλους τους τρόφιμους και το προσωπικό και δόθηκαν οδηγίες για τη διαχείριση της κατάστασης και την ιχνηλάτηση στενών επαφών» είπε και προσέθεσε ότι ο ασθενής νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Παράλληλα σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντική η διάγνωση ατόμων που διαμένουν σε κέντρα αποκατάστασης, δομές αστέγων, κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων και μονάδες νοσηλείας χρόνιων πασχόντων, ώστε να εντοπίζονται έγκαιρα πιθανά κρούσματα και να σταματά ή διασπορά της νόσου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Χθες 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)Χθες 18:18 | Ειδήσεις

Τι κατέθεσαν μάρτυρες που τέθηκαν υπό προστασία για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Διάλογοι, βίντεο και καταθέσεις στο μικροσκόπιο των αρχών.

Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)Χθες 21:13 | Ειδήσεις

Από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη, από το Όστιν στη Βοστόνη, στο Σικάγο και την Ατλάντα, το κίνημα των φιλοπαλαιστινίων Αμερικανών φοιτητών γιγαντώνεται ώρα με την ώρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία21:52Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31Επιθεώρηση εργασίας: Πρόστιμα και “μπλόκο” σε οικοδομές και εργοτάξια 21:18ΗΣΑΠ: Ακινητοποιήθηκαν συρμοί - Νεαροί μπήκαν στις γραμμές21:04Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)20:51Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ενοχή του οδηγού πρότεινε ο εισαγγελέας 20:38Χανιά: Πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους20:25Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς20:11Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)19:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο