LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 29 Μαρτίου 2020 13:30 | Ανανέωση: 29 Μαρτίου 2020 13:35

ΥΠΟΙΚ: Έρχεται ολιστικό πακέτο στήριξης της οικονομίας και διεύρυνση των ΚΑΔ

Το επόμενο στάδιο θα είναι οι στοχευμένες πολιτικές και δράσεις σε κλάδους που έχουν υποστεί προβλήματα, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών.

κλειστά καταστήματα

Το επόμενο στάδιο θα είναι οι στοχευμένες πολιτικές και δράσεις για τον πρωτογενή τομέα, τον τομέα τις ενέργειας, τον τουρισμό, τη ναυτιλία και την ακτοπλοΐα, τα αεροδρόμια και άλλους κλάδους που έχει εντοπιστεί ότι υπάρχουν προβλήματα.

Αυτό δήλωσε στο MEGA ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι «αύριο, το αργότερο μεθαύριο, θα ακούσετε πολλά περισσότερα που θα έχουν να κάνουν και με διεύρυνση των ΚΑΔ και με ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος, δηλαδή δεν θα επανέλθουμε σε συζήτηση ΚΑΔ».

Σε ερώτηση εάν υπάρχουν κονδύλια ώστε να υπάρξει και μια ροή χρηματοδότησης προς τη χώρα, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως «υπάρχουν κάποιες πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων- θα αξιοποιήσουμε τα σχετικά κονδύλια-, υπάρχει μία πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τους υφιστάμενους ευρωπαϊκούς πόρους και είναι αυτό το corona fund ύψους 37 δισ. ευρώ (που στην Ελλάδα αντιστοιχούν 1,8 δισ. ευρώ), πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε την τρέχουσα εβδομάδα, περικλείοντας αυτό το ποσό. Από εκεί και πέρα υπάρχει μια συζήτηση, η οποία έχει ανοίξει και σε επίπεδο ηγετών, που έχει να κάνει με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, ο οποίος διαθέτει περίπου 400 δισ. ευρώ και για τα οποία υπάρχει μία συζήτηση να διατεθούν σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορoνοϊού».

Ενώ, αναφορικά με τη χρήση του «μαξιλαριού», υποστήριξε ότι δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε τώρα, καθώς δεν γνωρίζουμε την έκταση της κρίσης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Οι ΗΠΑ προχώρησαν στη σύλληψη δεξαμενοπλοίου που αναχώρησε από τη Βενεζουέλα χωρίς έγκριση23:59ΟΗΕ: Διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τους θανάτους κατά τις διαδηλώσεις στο Ιράν23:46Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου: Επιστροφή στις νίκες για τους ερυθρόλευκους23:36Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου23:26Πάτρα: Παρουσιάστηκε και έκτος κατηγορούμενος για την υπόθεση του θανάτου 30χρονου23:12Χωρίς ταξί η Θεσσαλονίκη για 48 ώρες22:58Ιράν: Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καταδικάζουν τη βία κατά διαδηλωτών22:44Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε στον αέρα αυτοκίνητο22:30Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή της Οδησσού22:16ΕΕ-Mercosur: Η Φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε την έγκριση της "ιστορικής" συμφωνίας22:02Σε ποια σημεία των οδικών δικτύων της Δυτικής Ελλάδας παραμένουν μπλόκα21:48Έρευνα ΑΝΤ1 - Τι κρύβεται πίσω από το προφίλ  "EMILY" που διέρρευσε το βίντεο το οποίο πυροδότησε τη "βόμβα" στην Κυπριακή Προεδρία21:34Hellenic Train: Ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας και καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Πατρών21:20ANT1 Sports: Την Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός, για την Ευρωλίγκα21:06Χιόνια και παγετός σε Γιάννενα και Άρτα20:52Σάλος στην Κύπρο: Εκτυλίσσεται πολιτικό και κατασκοπευτικό θρίλερ με τη διαρροή βίντεο από "αινιγματικό" λογαριασμό 20:38Συμφωνία ΕΕ-Mercosur: Τι σημαίνει για τους Έλληνες αγρότες και τα ελληνικά προϊόντα;20:24Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:10Σαράφογλου για τις γεωπολιτικές εξελίξεις - Μετά τη Βενεζουέλα, το Ιράν19:56Λαμία: Άνοιξαν οι αγρότες την παλιά εθνική οδό στη Θήβα 19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο