LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Μαρτίου 2020 13:10

Κουτσούμπας: Το τέλος των μύθων και των ψευδαισθήσεων

Άρθρο του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον «Ριζοσπάστη». 

ΚΚΕ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε άρθρο του στον «Ριζοσπάστη» του Σαββατοκύριακου, υπό τον τίτλο «Το τέλος των μύθων και των ψευδαισθήσεων» και υπότιτλο «Για να αντιμετωπίσουμε το παρόν και να προετοιμάσουμε το αύριο» υπογραμμίζει ότι «το περιεχόμενο της παρέμβασης του Κόμματός μας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες αποτυπώνεται με το σύνθημα: «Μένουμε δυνατοί, δεν μένουμε σιωπηλοί».

«Δεν μένουμε σιωπηλοί μπροστά στις ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Δεν μένουμε σιωπηλοί μπροστά στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την πολιτική της κυβέρνησης, που επιδιώκει να φορτώσει και αυτήν την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων» προσθέτει.

«Σπάμε το σιωπητήριο», αναφέρει στη συνέχεια του άρθρου του, «που θέλουν να επιβάλουν η κυβέρνηση και η μεγάλη εργοδοσία στο όνομα τού «όλοι μαζί να ξεπεράσουμε κι αυτήν την κρίση», απαύγασμα μιας υποκριτικής αστικής ηθικής».

Όπως εξηγεί, «δεν μπορούμε «όλοι μαζί» να κάνουμε τις προσλήψεις υγειονομικών, να επιτάξουμε τον ιδιωτικό τομέα, να πάρουμε μέτρα πρόληψης και προστασίας, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα εργαλεία και μέσα προστασίας των εργαζομένων. Αυτά, στο πλαίσιο αυτού του συστήματος, οφείλει να τα κάνει η κυβέρνηση και το κράτος του οποίου ηγείται, μαζί με την τάξη που έχει την πραγματική εξουσία και ιδιοκτησία. Κι αυτό μέχρι η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα «όλοι μαζί», ενωμένοι, να τους παραμερίσουν οριστικά και αμετάκλητα και να οικοδομήσουν μια κοινωνία όπου τα κοινωνικά αγαθά θα βρίσκονται στην προτεραιότητα, σε αντίθεση με το καπιταλιστικό κέρδος που οδηγεί στο θάνατο συνανθρώπους μας».

Αναφέρεται στη διεκδίκηση μέτρων ενίσχυσης των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων, στην ακύρωση των 40.000 απολύσεων, προσθέτοντας «δεν νομιμοποιούμε μέτρα που παίρνονται επ' αφορμή της επιδημίας, με στόχο όμως να μονιμοποιηθούν, όπως αυτά που αφορούν στην περαιτέρω «ευελιξία» της εργασίας».

Σημειώνει ότι η «ύπουλη και εκ του πονηρού» επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης της ΝΔ να τα ανάγει όλα στην «ατομική ευθύνη» έχει στόχο να κρύψει τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, για τις οποίες ευθύνεται η πολιτική συνολικά της ΕΕ, την οποία έχουν αποδεχτεί και ενστερνιστεί όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, ενώ και τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα σταματούν «έξω από τις «πύλες» των χώρων δουλειάς, όπου οι εργαζόμενοι συνωστίζονται χωρίς τα άκρως απαραίτητα μέτρα προφύλαξης».

«Για όλα τα παραπάνω, «λογαριαζόμαστε» από τώρα και με την κυβέρνηση της ΝΔ και με την ασύδοτη μεγάλη εργοδοσία. Δεν το αφήνουμε για μετά, στο όνομα των ειδικών συνθηκών, οι οποίες επιβάλλουν τάχα σήμερα τη σιωπή μιας ψευδεπίγραφης «ομοψυχίας», όπως προβάλλουν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, καλώντας ουσιαστικά τον λαό σε αφοπλισμό και υποταγή».

Ο Δ. Κουτσούμπας εξηγεί στο άρθρο του γιατί ο πρώτος μύθος που καταρρέει τις μέρες της πανδημίας είναι ότι «μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά ο δημόσιος με τον ιδιωτικό τομέα και να συμβάλουν έτσι πραγματικά στην αντιμετώπιση της κατάστασης».

«Αποδεικνύεται με δραματικό τρόπο η αναγκαιότητα ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης» υπογραμμίζει και καταθέτει τις προτάσεις του ΚΚΕ για όσα απαιτούν οι συνθήκες.

Ως δεύτερο μύθο που καταρρέει αναφέρει αυτόν που αφορά στην «επιστροφή στην κανονικότητα» και στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Σημειώνει ότι η ελληνική οικονομία μπαίνει σε βαθιά ύφεση καθώς και ότι μεγαλώνει ο κίνδυνος νέας καπιταλιστικής κρίσης, με την πανδημία να λειτουργεί όχι ως κύρια αιτία, αλλά ως καταλύτης.

Προσθέτει ότι τα μέτρα που παίρνουν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της δεν πρόκειται να ανακόψουν αυτήν την πορεία και σημειώνει ότι πάλι οι εργαζόμενοι θα κληθούν να καλύψουν τα νέα δημοσιονομικά κενά και τις νέες δανειοδοτήσεις.

Χαρακτηρίζει «ανέκδοτο» την «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», και τονίζει ότι αναδεικνύεται η αναγκαιότητα «μιας πολιτικής και στρατηγικής επιλογής που θα οδηγεί σε αποδέσμευση από αυτήν με την εργατική τάξη, τον λαό της κάθε χώρας να έχει την εξουσία και την ιδιοκτησία».

Ο Δ. Κουτσούμπας τονίζει ότι «σήμερα χρεοκοπεί ο ίδιος ο καπιταλισμός, η ίδια η οικονομία της αγοράς σε όλες της τις εκδοχές, που ακυρώνει κάθε δυνατότητα η εργατική τάξη, ο λαός, να απολαμβάνει υψηλού επιπέδου παροχές Υγείας σύμφωνα με την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, ακριβώς γιατί έχει ως βασικό του κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος».

«Απέναντι στη σαπίλα του χρεοκοπημένου καπιταλισμού, προβάλλει η ανωτερότητα του σοσιαλισμού που εξασφάλισε υγεία, περίθαλψη σε όλους και μάλιστα στον προηγούμενο αιώνα» σημειώνει.

«Η χειροπιαστή υπεροχή του σοσιαλισμού, της κοινωνικής ιδιοκτησίας και του κεντρικού επιστημονικού σχεδιασμού, είναι η μεγάλη παρακαταθήκη για την επόμενη ημέρα.

Αρνιόμαστε την πολιτική «καραντίνα», αντιπαλεύουμε την «καραντίνα» στη σκέψη. Σκεφτόμαστε, μελετάμε και δρούμε, αντιμετωπίζοντας το σήμερα, προσαρμόζοντας τη δράση μας, με το βλέμμα όμως στο αύριο, προετοιμάζοντας το αύριο» καταλήγει στο άρθρο του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.?

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚυριάκος Μητσοτάκης: Συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη της «Συμμαχίας των Προθύμων» για την ΟυκρανίαΧθες 22:01 | Ειδήσεις

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις όσον αφορά στο σχέδιο (των ΗΠΑ) για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφέςΧθες 18:51 | Ειδήσεις

Όσα δήλωσε ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ στον ΑΝΤ1 για την αλλαγή συνόρων της Ουκρανίας.

Καρδίτσα: 12χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος - Υπέστη σοβαρό έγκαυμα προσπαθώντας να ανάψει το τζάκιΧθες 18:29 | Ειδήσεις

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης ο 12χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα σο νοσοκομείο "Παίδων" της Αθήνας.

Ο Τραμπ στέλνει τον Γουίτκοφ στο Κρεμλίνο για συνομιλίες με τον ΠούτινΧθες 22:34 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, υπογράμμισε ότι «απομένουν λίγα σημεία διαφωνίας» και η συμφωνία ειρήνης στην Ουκρανία είναι κοντά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Ντάνι Γκαρθία: Νομίζω ότι έχουμε λιγότερους βαθμούς από όσους αξίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ06:38Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:24Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 26 Νοεμβρίου06:10Ηράκλειο: Επείγουσα αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω…απείθαρχου επιβάτη23:59Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολογεί θετικά το σχέδιο του προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 202623:44Πάπας Λέων: Ταξιδεύει στην Τουρκία – θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο23:29Παναθηναϊκός: «Πάτησε» την Παρτιζάν κι έπιασε κορυφή 23:14Ο Τραμπ στέλνει τον Γουίτκοφ στο Κρεμλίνο για συνομιλίες με τον Πούτιν23:00Παραμένει στην ΑΕΚ ο Ρότα μέχρι το 203022:46Ηράκλειο: Φωτιά σε εργοστάσιο - Σοβαρές υλικές ζημιές, μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής22:32Champions League: Εκτός έδρας νίκες για Μπενφίκα και Ούνιον Σεν Ζιλουάζ22:18Κυριάκος Μητσοτάκης: Συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη της «Συμμαχίας των Προθύμων» για την Ουκρανία22:04ΤΑΞΙ: Νέα 48ωρη απεργία21:50Έγκλημα στη Σαλαμίνα: Προσευχόταν τα τελευταία της λεπτά η 75χρονη - Υποψήφια με την Χρυσή Αυγή η 46χρονη21:36ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 28 Νοεμβρίου21:22Τέλλογλου - Αισθητήρες σε γέφυρες: Αγώνας δρόμου για ελέγχους στατικότητας21:08Ενδοοικογενειακή βία – ΕΛ.ΑΣ: 47 συλλήψεις καθημερινά μέσα στο 202520:54Κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του Άρη Μουγκοπέτρου20:40ANT1 sports: O Παναθηναϊκός υποδέχεται την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς20:26Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές20:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο