LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 28 Μαρτίου 2020 09:39

Παπαθανάσης στον ΑΝΤ1: Έμπορος μηχανών εξαπατούσε πολίτες ότι πουλάει μάσκες

Αρχίζουν έλεγχοι για τα τεστ κορονοϊού. Τι λέει ο Υφ. Ανάπτυξης για το πρόστιμο σε φαρμακαποθήκη για αισχροκέρδεια. Τι αποκάλυψε ο έλεγχος σε βενζινάδικα συγκεκριμένου νησιού.

 Νίκος Παπαθανάσης - Πρωινοί Τύποι - ΑΝΤ1

«Από την Δευτέρα θα υπάρξει καταγραφή σε όλα τα αποθέματα των τεστ για κορονοϊό, προκειμένου να ελέγξουμε όσους εισάγουν και εμπορεύονται αυτά τα τεστ και να μην υπάρχουν κρούσματα αισχροκέρδειας», είπε στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1 ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης, «έχουν γίνει 300 έλεγχοι σε όλο το φάσμα της αγοράς και έχουν επιβληθεί περίπου 20 πρόστιμα για παράνομες πρακτικές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σε φαρμακαποθήκη επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ για αυξημένο περιθώριο κέρδους». Όπως επεσήμανε, ήδη το Υπουργείο γνωρίζει τα διαθέσιμα αποθέματα και τις τιμές στην αγορά, με τα εύλογα περιθώρια κέρδους. 

Ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι λειτουργεί η γραμμή 1520 για τις καταγγελίες των πολιτών, αναφέροντας ότι μέσω ενός τηλεφωνήματος σε αυτή, εντοπίστηκε έμπορος μοτοσικλετών, ο οποίος διαφήμιζε στο διαδίκτυο ότι πουλάει προστατευτικές μάσκες και πήρε από πολίτη 3.500 ευρώ, δίχως να του παραδώσει υλικό.

Στο πλαίσιο των ελέγχων, όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης, αποκαλύφθηκε ότι σε νησί στο οποίο λειτουργούν τρία βενζινάδικα, υπήρχε συνεννόηση των πρατηριούχων για τις τιμές πώλησης. Από τις αρμόδιες Αρχές επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ σε κάθε πρατηριούχο για εναρμονισμένη πρακτική και μάλιστα ο φάκελος της υπόθεσης έχει προωθηθεί για να ασκηθούν διώξεις σε βάρος των επαγγελματιών.

Σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική Λύση αναφέρει, «Την ώρα που οι πολίτες προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα που συσσωρεύονται λόγω του περιορισμού τους, κάποιοι ασυνείδητοι αισχροκερδούν, πουλώντας τρόφιμα, καύσιμα, αντισηπτικά, μάσκες και είδη πρώτης ανάγκης πολύ ακριβότερα. Ηκυβέρνηση αδυνατεί να ελέγξει αυτά τα φαινόμενα αισχροκέρδειας. Καλούμε την κυβέρνηση να μας ακούσει ακόμα μια φορά, αφήνοντας τα ημίμετρα και περνώντας στα μέτρα. Η πρόταση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ είναι: άμεσο κλείσιμο επιχειρήσεων που αισχροκερδούν σε βάρος των πολιτών εν ώρα κρίσης».


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κρήτη: Λουόμενοι προσπαθούν με τα χέρια να απομακρύνουν σκάφος με μετανάστες (βίντεο)13:55Πιθανή συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στη Νέα Υόρκη13:41Τροχαίο στη Μεσογείων: Μηχανή παρέσυρε πεζό13:26Το Ισραήλ ξεκίνησε χερσαία επιχείρηση στη Βόρεια Γάζα13:12Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 46χρονος - Είχε αδυναμία... στις δοκούς αλουμινίου12:57Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε η μια από τις σορούς που ανασύρθηκαν από τον Θερμαϊκό12:43Ανδρέας Λοβέρδος: Προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία - Το καλωσόρισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη12:31Σοκ στη Λάρισα: Συνελήφθη 13χρονος για παιδική πορνογραφία - Χρησιμοποιούσε την τεχνητή νοημοσύνη12:17Αντετοκούνμπο: Απειλή θανάτου στη γυναίκα του από Τούρκο οπαδό12:03Επίθεση σε 26χρονη στον Κορυδαλλό - Την γρονθοκόπησαν και την έκλεψαν11:50Η επίσημη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο11:36Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 26χρoνου - Κατηγορείται για βιασμό της συντρόφου του11:22ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Οκτωβρίου11:09“Το Πρωινό”: Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σχολιάζει τις ικανότητες του Λιάγκα στο τένις! (βίντεο)10:55Ρόδος: Φιξάκια κοκαΐνης εντοπίστηκαν σε αυλή σχολείου10:41Θύμα απάτης η Κρίστη Κρανά: Μου έκαναν πλύση εγκεφάλου, είμαι σε σοκ10:26Ειρήνη Μουρτζούκου: Τα δεκάδες ερωτικά γράμματα που δέχεται στη φυλακή10:12Εθνική Ελλάδας μπάσκετ: Τα “έσπασαν” στον Θοδωρή Φέρρη - Αποκλειστικές δηλώσεις στο Πρωινό (βίντεο)09:58Μαρινάκης: Το ΠΑΣΟΚ είτε λέει ψέματα σε αυτά που τάζει, είτε θα αυξήσει φόρους09:44Στάθης Αγγελόπουλος: Δεν έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις μας με την πρώην σύζυγό μου09:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο