LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 26 Μαρτίου 2020 14:42

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή

Σε ποιες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι έντονα και πού οι άνεμοι θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ.

Για σήμερα Παρασκευή, αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο και τις πρωινές ώρες στα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα).

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και νότια βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, όμως από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 και πιθανώς στο Σαρωνικό τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις με βροχές βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, περιμένουμε ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά, στη Θράκη, ενώ στα υπόλοιπα βροχές κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία από το μεσημέρι, όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι το πρωί. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Βαθμιαία ύφεση των φαινομένων μέχρι το βράδυ. Οι άνεμοι στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και το πρωί στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, ενώ από τις απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι αρχικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 και στα νότια πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που από τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν και στην Κρήτη πρόσκαιρα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από τα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6, στρεφόμενοι προς το βράδυ σε δυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Η θερμοκρασία από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο 28 Μαρτίου

Το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις  με  βροχές και κατά διαστήματα, κυρίως στα δυτικά, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά μέχρι το μεσημέρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο