LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 25 Μαρτίου 2020 23:31

Ισπανία: Επίθεση σε ασθενοφόρα που μετέφεραν ασθενείς με κορονοϊό

Νεαροί εκτόξευσαν μολότοφ εναντίον αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ έβαλαν φωτιά και σε κάδους απορριμμάτων.

AP - ΙΣΠΑΝΙΑ - ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

(φωτογραφία αρχείου)

Μια ομάδα νεαρών, στη νότια Ισπανία, επιτέθηκε σε ασθενοφόρα που μετέφεραν 28 ηλικιωμένους ασθενείς, οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό (COVID-19) και οδηγούνταν σε ένα ίδρυμα που θα τους αναλάμβανε.

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε την ημέρα που ο αριθμός των νεκρών στην Ισπανία από την πανδημία έφτασε τους 3.434, ξεπερνώντας εκείνον της Κίνας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πολλοί νέοι είχαν συγκεντρωθεί στη πόλη Λίνεα ντε λα Κονθεπθιόν για να εμποδίσουν την άφιξη των ασθενοφόρων. Εκτόξευαν πέτρες και εξύβριζαν τα πληρώματα καθώς περνούσαν, ενώ τοποθέτησαν και ένα αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου, για να μην μπορέσουν να συνεχίσουν την πορεία τους. Αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άνδρες ηλικίας 32 και 25 ετών.

Οι ηλικιωμένοι ασθενείς μεταφέρονταν σε ένα ίδρυμα της πόλης επειδή ο οίκος ευγηρίας στον οποίο διαμένουν, σε άλλη κοινότητα, επρόκειτο να απολυμανθεί. Η Αστυνομία αναγκάστηκε να λάβει μέτρα γύρω από το κτίριο, όπου είχαν συγκεντρωθεί καμιά πενηνταριά άνθρωποι. Κάποιοι εκτόξευσαν δύο μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, ενώ έβαλαν φωτιά και σε κάδους απορριμμάτων.

Οι νέοι αυτοί «προκάλεσαν, απείλησαν και προσέβαλαν τους αστυνομικούς και εκείνους που μετέφεραν τους ασθενείς», είπε ένας εκπρόσωπος της Αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Λίνεα ντε λα Κονθεπθιόν βρίσκεται κοντά στο Γιβραλτάρ. Μαστίζεται από υψηλή ανεργία και είναι γνωστό κέντρο λαθρεμπορίου τσιγάρων και ναρκωτικών. «Η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη επειδή εκείνοι που πωλούν παράνομα τσιγάρα ή χασίς δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους χωρίς δικαιολογία», είπε ο εκπρόσωπος.

Στην Ισπανία, πολλοί ηλικιωμένοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε γηροκομεία τις τελευταίες ημέρες. Ο στρατός, που έχει αναλάβει τις απολυμάνσεις σε αυτά τα ιδρύματα, σε κάποιες περιπτώσεις βρήκε γέροντες νεκρούς στα κρεβάτια τους, όπως αποκάλυψε η Υπουργός Άμυνας, Μαργκαρίτα Ρόμπλες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νέα Ερυθραία: Συνελήφθη γιός γνωστού πολιτικού μετά από περιπετειώδη καταδίωξη10:54Κωστής Χατζηδάκης: Ξεκινούν σήμερα οι πληρωμές των αγροτών - Η διαδικασία από τον ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ολοκληρωθεί10:40Κακοκαιρία Adele - Πολιτική Προστασία: Νεότερα στοιχεία για καιρικό σύστημα που επηρεάζει τη χώρα10:27Αττική: Εντοπίστηκε κατάστημα στην Αθήνα όπου διεξάγονταν τυχερά παίγνια τύπου "φρουτάκια"10:12Θεσσαλονίκη: Τρόμος για ζευγάρι - 60χρονος τους έσκισε τα λάστιχα και χτυπούσε την εξώπορτα κρατώντας μαχαίρι09:58Μοσχάτο: Μεταφέρουν πολίτες με καρότσα από τον ηλεκτρικό, λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων09:44Πλημμυρισμένη η Λεωφόρος Ποσειδώνος: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω της κακοκαιρίας Adel09:30Κακοκαιρία Adel: "Φούσκωσε" ο Κηφισός στο ύψος της λαχαναγοράς (βίντεο)09:16Αττική: Σε ποιους Δήμους θα παραμείνουν κλειστά, εκτάκτως, τα σχολεία09:02Πειραιάς: Όχημα έχασε τον έλεγχο κι έπεσε στο λιμάνι08:48Ρωσία: Προειδοποιεί για αντίποινα σε περίπτωση κατάσχεσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων 08:34Γλυφάδα: Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια (βίντεο)08:20Κίνηση στους δρόμους: Χάος σε κέντρο και Κηφισό προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση08:06Τζουμέρκα: Σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία - "Ανά 100 μέτρα υπάρχει κατολίσθηση", λέει κάτοικος στο Καλημέρα Ελλάδα07:52Περιστέρι: Φωτιά σε διαμέρισμα - Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα07:38Τυμπάκι: Κλειστά το Γυμνάσιο και το Λύκειο για την κηδεία του 19χρονου Ραφαήλ07:24Λευκός Οίκος: Πέθανε η εθνοφρουρός που τραυματίστηκε από πυροβολισμούς07:10Πυρκαγιά στο Χονγκ Κονγκ: 94 νεκροί και 76 τραυματίες06:56Προϋπολογισμός 2026: Μετατίθεται κατά μία μέρα η συζήτηση και ψήφιση του06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28 Νοεμβρίου06:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο