LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 23 Μαρτίου 2020 07:58

Αιματηρή εξέγερση σε φυλακή λόγω κορονοϊού

Τριάντα δύο από τους φυλακισμένους που τραυματίστηκαν νοσηλεύονται...

Εξέγερση - φυλακή - Μπογκοτά - Κολομβία

Εξέγερση ξέσπασε σε φυλακή στην Μπογκοτά της Κολομβίας αργά το βράδυ του Σαββάτου με αποτέλεσμα 23 κρατούμενοι να σκοτωθούν και άλλοι 83 να τραυματιστούν, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης χθες Κυριακή, καθώς έγκλειστοι διαμαρτύρονται για τις ανθυγιεινές συνθήκες εν μέσω των μέτρων αποκλεισμού της πρωτεύουσας της καραντίνας για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Τριάντα δύο από τους φυλακισμένους που τραυματίστηκαν νοσηλεύονται, δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Μαργαρίτα Καμπέγιο, διευκρινίζοντας ότι τραυματίστηκαν επίσης επτά φύλακες, δύο από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Καμπέγιο έκανε λόγο για απόπειρα «απόδρασης» στη φυλακή Ελ Μοδέλο και «εξεγέρσεις σε διάφορα κέντρα κράτησης» σε όλη τη χώρα, απορρίπτοντας το ότι οι ταραχές στην πρώτη φυλακή σχετίζονταν με τις συνθήκες υγιεινής.

Πολλοί έγκλειστοι καταγγέλλουν πως ο κίνδυνος εξάπλωσης είναι τεράστιος στις φυλακές, στις περισσότερες από τις οποίες κρατούνται πολλοί περισσότεροι από ό,τι προβλέπει η θεωρητική χωρητικότητά τους.

Στην Κολομβία των 48 εκατ. κατοίκων θα τεθεί σε ισχύ καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ τα μεσάνυχτα αύριο Τρίτη ως τη 12η Απριλίου για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Εξέγερση - φυλακή - Μπογκοτά - Κολομβία

Μέχρι χθες, οι υγειονομικές αρχές της χώρας των Άνδεων είχαν καταγράψει 231 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 και δύο θανάτους από την ασθένεια COVID-19.

Η Καμπέγιο τόνισε ότι κανένας κρατούμενος δεν απέδρασε. «Δεν υπάρχει κανένα υγειονομικό πρόβλημα που θα μπορούσε να έχει προκαλέσει αυτές τις σχεδιασμένες εξεγέρσεις. Δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα μόλυνσης, ούτε κανένας κρατούμενος ούτε κανένας φύλακας ή σωφρονιστικός υπάλληλος έχει κορονοϊό», επέμεινε.

Η ανεξάρτητη αρχή προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση της Κολομβίας να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις φυλακές και να αφήσει ελεύθερους τους πιο ηλικιωμένους κρατούμενους και αυτούς που εκτίουν ποινές ως και οκτώ ετών.

Οι 132 φυλακές της Κολομβίας έχουν ονομαστική χωρητικότητα 81.000 θέσεων, αλλά σε αυτές κρατούνται πάνω από 121.000 άνθρωποι, κατά στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η δεύτερη Κολομβιανή που υπέκυψε μετά τη μόλυνσή της από τον κορονοϊό ήταν μια 70χρονη στην πόλη Κάλι, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας χθες. Η κόρη της επέστρεψε στη χώρα από την Κούβα, όπου είχε έρθει σε επαφή με έναν Αμερικανό που επιβεβαιώθηκε πως έχει προσβληθεί. Η κόρη έχει βήχα. Ο σύζυγος της θανούσας, 74 ετών, επιβεβαιώθηκε πως μολύνθηκε.

Εξέγερση - φυλακή - Μπογκοτά - Κολομβία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣοκαρισμένη η Αυστραλία από την «τρομοκρατική» και «αντισημιτική» επίθεση στο Σίδνεϊ που άφησε τουλάχιστον 11 νεκρούςΣήμερα 19:36 | Ειδήσεις

«Ανακαλύψαμε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα αυτοκίνητο που συνδέεται με τον δράστη που σκοτώθηκε».

Μητσοτάκης για αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα - Οι λύσεις προκύπτουν μόνο από συζήτησηΣήμερα 10:13 | Ειδήσεις

"Με έκπληξη πληροφορήθηκα την απόφαση του μπλόκου της Νίκαιας να αρνηθεί την πρόσκλησή μου για συνάντηση με μία πανελλαδική αντιπροσωπεία αγροτών, τη Δευτέρα¨" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι κατηγορούμενοιΣήμερα 16:26 | Ειδήσεις

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε για την δράση της ομάδας, αφορά επτά κακουργήματα. Σε τρεις ομάδες οι απολογίες τους.

Αίγιο: Νεκρός ο άνδρας που ξυλοκόπησε γιατρό μέσα στο ΝοσοκομείοΣήμερα 18:25 | Ειδήσεις

Ο 44χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του και μεταφέρθηκε στο ίδιο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σοκαρισμένη η Αυστραλία από την «τρομοκρατική» και «αντισημιτική» επίθεση στο Σίδνεϊ που άφησε 12 νεκρούς19:42Το “τουρκικό πλυντήριο” ρωσικού αερίου και ο Κάθετος Διάδρομος19:28Σίδνεϊ - Βασιλιάς Κάρολος: Η σύζυγος μου κι εγώ, είμαστε αποτροπιασμένοι και λυπημένοι από τη φοβερή αντισημιτική επίθεση19:11Ο Ολυμπιακός «ισοπέδωσε» το Περιστέρι18:54Αίγιο: Νεκρός ο άνδρας που ξυλοκόπησε γιατρό μέσα στο Νοσοκομείο18:37Αργυρούπολη: Οδηγός έβγαλε τσεκούρι σε καυγά με άλλο οδηγό σε διασταύρωση18:23Αυστραλία: Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την ένοπλη επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ18:09Νετανιάχου: Είχα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας ότι οι πολιτικές του ενθαρρύνουν τον αντισημιτισμό17:55Χρυσοχοΐδης: Είναι ψέματα ότι η ΕΛΑΣ άσκησε καταστολή στους αγρότες17:41Ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα τιμηθεί με το βραβείο “Τσάπλιν 2026”17:27Μαρούσι – ΠΑΟΚ: Πέταξε ψηλά ο “Δικέφαλος”17:13Κικίλιας - Προϋπολογισμός 2026: Οι επενδύσεις σε ναυτιλία και λιμενικές υποδομές είναι η μεγάλη ευκαιρία της ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη16:59Ηλεία: Κυνηγός εντόπισε σορό άνδρα μέσα στο δάσος 16:45ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι κατηγορούμενοι16:31Λαμία: Τραυματισμός 15χρονου με ηλεκτρικό πατίνι - Έπεσε πάνω σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο16:17Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Πληρωμές 3,8 δις για τους αγρότες μέχρι τέλος του 202516:03Μπρατάκος για αγρότες: Ο διάλογος δεν είναι επιλογή, είναι ευθύνη15:49Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:35Γρεβενά: Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από μοναστήρι έπειτα από πολύμηνη έρευνα15:21Μητσοτάκης για Σίδνεϊ: Είμαι βαθιά σοκαρισμένος από τις σημερινές επιθέσεις15:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο