LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 22 Μαρτίου 2020 21:12

Απαγόρευση κυκλοφορίας: με ελικόπτερα και drone οι έλεγχοι

Εκτός του προστίμου θα επιβάλλονται και ποινικές κυρώσεις που επιφέρουν αυτόφωρα αδικήματα.

Ελικόπτερο Απάτσι

Με ελικόπτερα και drone από αέρος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αυστηρότατους ελέγχους στους δρόμους και στα διόδια σε όλη την Ελλάδα, με επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων ακόμα και αυτόφωρο, θα επιβάλλεται από την αστυνομία η απαγόρευση της κυκλοφορίας από αύριο στις 6 το πρωί, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, στην κοινή συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, για την εφαρμογή των μέτρων η ΕΛ.ΑΣ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν καταρτίσει ειδικό σχέδιο που προβλέπει:

  •  Αυστηρούς ελέγχους σε όλη τη χώρα από αυξημένες περιπολίες αστυνομικών, οι οποίοι, εκτός από την επιβολή του προστίμου των 150 ευρώ που προβλέπεται για τους παραβάτες, θα επιβάλλουν και σοβαρότερες ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται από άλλες διατάξεις και επιφέρουν ακόμα και αυτόφωρα αδικήματα.
  • Θα υπάρχει επιτήρηση από αέρος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από ελικόπτερα της αστυνομίας και drone, από τα οποία θα ενημερώνονται οι επίγειες δυνάμεις και θα επεμβαίνουν για την βεβαίωση των παραβάσεων και την επιβολή των κυρώσεων.
  • Στα διόδια θα υπάρχουν πάρα πολύ αυστηροί έλεγχοι και όσοι προσπαθήσουν να περάσουν χωρίς να έχουν την ειδική άδεια θα υποχρεώνονται σε αναστροφή και επιστροφή στα σπίτια τους, συν το πρόστιμο των 150 ευρώ. Ή των άλλων κυρώσεων που προβλέπονται ανάλογα με την περίπτωση.

«Πρόκειται για αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας» είπε ο κ. Οικονόμου και συνέχισε: «Οι ώρες είναι και θα παραμείνουν κρίσιμες. Οι συνεπείς πολίτες που κατανόησαν την ανάγκη περιορισμού των κοινωνικών επαφών, το μόνο που θα δουν να αλλάζει είναι να εφοδιάζονται με την βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας. Μπορούν να κάνουν ό,τι έκαναν μέχρι σήμερα, υπακούοντας στις συμβουλές των ειδικών. Τα μέτρα κρίνονται απαραίτητα γι' αυτούς που, ακόμη και σήμερα, παρά τα όσα συμβαίνουν, δεν κατανοούν την ανάγκη του αυτοπεριορισμού και της συλλογικής ευθύνης ως συλλογικό μας όπλο για την αναχαίτιση της πανδημίας… Τώρα είναι η ώρα, όλοι μαζί αλλά και ο καθένας προσωπικά να συμβάλουμε στη θωράκιση της χώρας. Να περάσουμε αυτή την κρίση με όσο το δυνατό λιγότερα θύματα… Είναι η ώρα του πολίτη και είμαστε πατριώτες και άνθρωποι και δεν πρέπει να υπάρξει αδύναμος κρίκος στον όλο σχεδιασμό».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στο Γκάζι: Ακόμα τρία άτομα παρέλαβε το ΕΚΑΒ την ημέρα που κατέληξε η 16χρονη από το ίδιο σημείοΣήμερα 20:04 | Ειδήσεις

Την ημέρα που η 16χρονη βρέθηκε νεκρή έξω από κλαμπ στο Γκάζι, το ΕΚΑΒ παρέλαβε ακόμα 3 άτομα σε κατάσταση μέθης.

ΟΠΕΚΕΠΕ – Παράνομες επιδοτήσεις: Ο ΕΝΦΙΑ "πρόδωσε" το κύκλωμαΣήμερα 21:20 | Ειδήσεις

Πώς τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ συνέβαλαν στην αποκάλυψη της απάτης.

Γερμανία: Συμπλοκή με πυροβολισμούς στο Ανόβερο – Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες (βίντεο)Σήμερα 22:56 | Ειδήσεις

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ύποπτος έχει συλληφθεί.

Διονύσης Σαββόπουλος: Ο "Νιόνιος" που άλλαξε το ελληνικό τραγούδι και έγινε θρύλος της τέχνηςΣήμερα 06:44 | Ειδήσεις

Ένας δημιουργός που συνέδεσε την ποίηση με τον ρυθμό, την παράδοση με το ροκ και τη σκηνή με το θέατρο, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ελληνική τέχνη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Υεμένη: Οι Χούθι άφησαν ελεύθερους 15 εργαζόμενους του ΟΗΕ23:59Μιλάνο: 62χρονος δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του μαχαιρώνοντάς την23:42Πτολεμαΐδα: Άνδρας λήστεψε μίνι μάρκετ υπό την απειλή μαχαιριού23:27Γερμανία: Συμπλοκή με πυροβολισμούς στο Ανόβερο – Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες (βίντεο)23:13ΕΕ: Εγκρίθηκαν οι νέοι κανόνες για τις άδειες οδήγησης – Τι προβλέπουν22:59Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου: ΙΧ συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό και στην συνέχεια με άλλο ΙΧ22:45Κόντης: Το DNA του Παναθηναϊκού κάνει τους παίκτες να... μεταμορφώνονται22:31Παράνομες επιδοτήσεις: Μαρτυρία - "κλειδί" που βοήθησε τις Αρχές να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης22:17Κάθειρξη 44 ετών σε 63χρονο που βίασε δύο ανήλικους σε Αθήνα και Καρδίτσα - Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό22:03Βόλος: Άνδρας προσπάθησε να αρπάξει δύο παιδιά - Η εντολή των Αρχών στους κατοίκους21:49ΟΠΕΚΕΠΕ – Παράνομες επιδοτήσεις: Ο ΕΝΦΙΑ "πρόδωσε" το κύκλωμα21:35Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Ένας στους τρεις Έλληνες θα ψήφιζε ένα κόμμα από την Καρυστιανού21:21Γρίπη των πτηνών: Εντοπίστηκαν εστίες σε Ολλανδία, Βέλγιο και Σλοβακία – Χιλιάδες πτηνά θα θανατωθούν21:07Χαλκίδα: Άγρια επίθεση 20 ατόμων σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ20:52Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:38Τραγωδία στο Γκάζι: Ακόμα τρία άτομα παρέλαβε το ΕΚΑΒ την ημέρα που κατέληξε η 16χρονη από το ίδιο σημείο20:24"Λαβράκι" της ΑΑΔΕ στον Πειραιά: Εντοπίστηκαν 39 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες – Πάνω από 1 εκατ. η αξία τους20:10Θεσσαλονίκη: Κατέληξε ο 67χρονος μετά το τροχαίο έξω από το Μονόλοφο – Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού19:56Σύνοδος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: Νέες ευρωπαϊκές αμυντικές δυνατότητες για όλα τα κράτη μέλη θα ζητήσει ο Μητσοτάκης19:42Μειώθηκαν κατά 7,3% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 202419:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο