LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 22 Μαρτίου 2020 21:12

Απαγόρευση κυκλοφορίας: με ελικόπτερα και drone οι έλεγχοι

Εκτός του προστίμου θα επιβάλλονται και ποινικές κυρώσεις που επιφέρουν αυτόφωρα αδικήματα.

Ελικόπτερο Απάτσι

Με ελικόπτερα και drone από αέρος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αυστηρότατους ελέγχους στους δρόμους και στα διόδια σε όλη την Ελλάδα, με επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων ακόμα και αυτόφωρο, θα επιβάλλεται από την αστυνομία η απαγόρευση της κυκλοφορίας από αύριο στις 6 το πρωί, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, στην κοινή συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, για την εφαρμογή των μέτρων η ΕΛ.ΑΣ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν καταρτίσει ειδικό σχέδιο που προβλέπει:

  •  Αυστηρούς ελέγχους σε όλη τη χώρα από αυξημένες περιπολίες αστυνομικών, οι οποίοι, εκτός από την επιβολή του προστίμου των 150 ευρώ που προβλέπεται για τους παραβάτες, θα επιβάλλουν και σοβαρότερες ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται από άλλες διατάξεις και επιφέρουν ακόμα και αυτόφωρα αδικήματα.
  • Θα υπάρχει επιτήρηση από αέρος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από ελικόπτερα της αστυνομίας και drone, από τα οποία θα ενημερώνονται οι επίγειες δυνάμεις και θα επεμβαίνουν για την βεβαίωση των παραβάσεων και την επιβολή των κυρώσεων.
  • Στα διόδια θα υπάρχουν πάρα πολύ αυστηροί έλεγχοι και όσοι προσπαθήσουν να περάσουν χωρίς να έχουν την ειδική άδεια θα υποχρεώνονται σε αναστροφή και επιστροφή στα σπίτια τους, συν το πρόστιμο των 150 ευρώ. Ή των άλλων κυρώσεων που προβλέπονται ανάλογα με την περίπτωση.

«Πρόκειται για αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας» είπε ο κ. Οικονόμου και συνέχισε: «Οι ώρες είναι και θα παραμείνουν κρίσιμες. Οι συνεπείς πολίτες που κατανόησαν την ανάγκη περιορισμού των κοινωνικών επαφών, το μόνο που θα δουν να αλλάζει είναι να εφοδιάζονται με την βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας. Μπορούν να κάνουν ό,τι έκαναν μέχρι σήμερα, υπακούοντας στις συμβουλές των ειδικών. Τα μέτρα κρίνονται απαραίτητα γι' αυτούς που, ακόμη και σήμερα, παρά τα όσα συμβαίνουν, δεν κατανοούν την ανάγκη του αυτοπεριορισμού και της συλλογικής ευθύνης ως συλλογικό μας όπλο για την αναχαίτιση της πανδημίας… Τώρα είναι η ώρα, όλοι μαζί αλλά και ο καθένας προσωπικά να συμβάλουμε στη θωράκιση της χώρας. Να περάσουμε αυτή την κρίση με όσο το δυνατό λιγότερα θύματα… Είναι η ώρα του πολίτη και είμαστε πατριώτες και άνθρωποι και δεν πρέπει να υπάρξει αδύναμος κρίκος στον όλο σχεδιασμό».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚίμπερλι Γκίλφοϊλ στον ΑΝΤ1: Η Ελλάδα είναι καθοριστικός σύμμαχος και πάντα ξεπερνάει τις προσδοκίες μαςΧθες 21:10 | Ειδήσεις

Τι είπε στην Μαρία Σαράφογλου, για τις εξελίξεις στα ενεργειακά, τις αμερικανικές επενδύσεις στη χώρα μας, αλλά και για την γυναίκα… πίσω από την πρέσβειρα.

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στον ΑΝΤ1: Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα - Θα δείξουμε την ενεργειακή κυριαρχία που μπορούν να βιώσουν οι χώρες μαςΧθες 21:42 | Ειδήσεις

"Θα δείξουμε την ενεργειακή κυριαρχία που μπορούν να βιώσουν οι χώρες μας και θα συνεργαστούμε για να επιτύχουμε τεράστια αποτελέσματα", τόνισε η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, στη συνέντευξή της στον ΑΝΤ1.

Αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη σήμερα στη Βουλή με επίκεντρο την ακρίβειαΣήμερα 08:30 | Ειδήσεις

Στις 12:00 ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και το ιδιωτικό χρέος

Ρόδος: "Μπορεί να με σκότωναν" - Τι αναφέρει ο επιχειρηματίας που του "γάζωσαν" με σφαίρες το σπίτι (βίντεο)Σήμερα 11:03 | Ειδήσεις

«Φυσικά και φοβάμαι, είμαι 30 χρόνια επιχειρηματίας στο νησί». Τι είπε ο επιχειρηματίας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί σε μαζική ρωσική επίθεση στο Κίεβο, δήλωσε ο Ζελένσκι 12:35Κυριάκος Μητσοτάκης: Υπάρχουν προβλήματα στην ψυχική υγεία των παιδιών από την κατάχρηση των social media12:21Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Απολογούνται οι αστυνομικοί – "Της ζήτησαν 100 ευρώ για να κάνει μήνυση" λέει η μητέρα της12:07Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και την αντιμετώπιση της ζωονόσου της ευλογιάς11:52Τέμπη: Ο σταθμάρχης ο πρώτος που έλαβε το κλητήριο θέσπισμα11:38Βόλος: Στη φυλακή 45χρονος που είχε ερωτική σχέση με ανήλικη 11:24Ρόδος: "Μπορεί να με σκότωναν" - Τι αναφέρει ο επιχειρηματίας που του "γάζωσαν" με σφαίρες το σπίτι (βίντεο)11:10Ηράκλειο: Δεν τα κατάφερε ο 53χρονος μετά το τροχαίο – Πώς έγινε το δυστύχημα10:56Παρασκευή 14 Νοεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:42Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποβλήθηκε για πρώτη φορά με την Πορτογαλία10:28Πιερρακάκης: Το δημοψήφισμα ήταν το τέλος των ψευδαισθήσεων και η αρχή του δημοσιονομικού ρεαλισμού10:14Κορωπί: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 22χρονο που κατάπιε αμάσητο μπέργκερ10:00Η βρετανή υπουργός Πολιτισμού καλωσόρισε τη συγγνώμη του BBC στον Τραμπ09:48Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που "νομιμοποιούσε" κλεμμένα αυτοκίνητα με πλαστά χαρτιά09:34Τροχαίο δυστύχημα στο Ηράκλειο - Όχημα προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοιχίο09:20Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε συμμορία "βομβιστών" ΑΤΜ με τεράστια λεία 09:06Η ακρίβεια χτύπησε... και τα γλυκά - Χριστουγεννιάτικες αγορές με το "σταγονόμετρο"08:52Αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη σήμερα στη Βουλή με επίκεντρο την ακρίβεια08:37Κορωπί: 8 συλλήψεις για κλοπή ρεύματος, νερού και ρύπανση περιβάλλοντος08:22Φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην Πάτρα (εικόνες)08:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο