LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 20 Μαρτίου 2020 16:12

Κορονοϊός: ανακάμπτουν τα χρηματιστήρια

Έντονα ανοδικά κινείται και το Χρηματιστήριο Αθηνών. «Ράλι» για το πετρέλαιο.

Κίνα - χρηματιστήριο - Κορονοϊός

Οι χρηματιστηριακές αγορές ανέκαμψαν σήμερα από τις βαριές πρόσφατες απώλειές τους, και απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο από τα χαμηλά επίπεδα τριετίας, καθώς κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις υποσχέθηκαν τεράστια ποσά προκειμένου να στηρίξουν τις οικονομίες τους και να μειωθεί ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας.

Οι μετοχές κατέγραψαν άλμα στην έναρξη των συναλλαγών στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 να σημειώνει άνοδο σχεδόν 5%. Στο μέσο της ημέρας, ο δείκτης κατέγραψε κέρδη 3%. Ο βρετανικός FTSE ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 2%, ο γερμανικός DAX κατά σχεδόν 5% και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο σχεδόν 5,5%. Οι ισπανικές μετοχές ενισχύθηκαν κατά 3,3% και οι ιταλικές μετοχές κατά 2,7%.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI All-Country World Index, που παρακολουθεί μετοχές σε 49 χώρες, σημείωσε άνοδο 1,3%. Ωστόσο, σε μια ένδειξη της μεγάλης ζημιάς που έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής η πανδημία στις παγκόσμιες μετοχές, ο δείκτης αναμένεται να ολοκληρώσει την εβδομάδα με πτώση σχεδόν 9% ύστερα από βουτιά κατά 11,1% την περασμένη εβδομάδα.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι αμερικανικές μετοχές στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, καθώς οι παρεμβάσεις των Αμερικανών αξιωματούχων χάραξης πολιτικής φαίνεται τελικά να σταματούν την αιμορραγία στη Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,83% στις 20.253,15 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,94% στις 2.431,94 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 1,36% στις 7.248,07 μονάδες.

Στη δημιουργία θετικού κλίματος συνέβαλε και το ράλι στις τιμές πετρελαίου κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σήμερα το αμερικανικό αργό κατέγραψε άνοδο 3% στα 26 δολάρια το βαρέλι από τα χαμηλά επίπεδα των 20 δολαρίων περίπου, ενώ το μπρεντ ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 2,6% στα 29 δολάρια το βαρέλι.

Το ελληνικό χρηματιστήριο στις 16:00 κατέγραφε άνοδο 4,76% και βρισκόταν οριακά πάνω από τις 550 μονάδες.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων - Τουλάχιστον 12 νεκροί και 30 τραυματίες (βίντεο)Σήμερα 14:29 | Ειδήσεις

Ένας ύποπτος ένοπλος σκοτώθηκε κι ένας άλλος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και δύο αστυνομικοί.

Μητσοτάκης για αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα - Οι λύσεις προκύπτουν μόνο από συζήτησηΣήμερα 10:13 | Ειδήσεις

"Με έκπληξη πληροφορήθηκα την απόφαση του μπλόκου της Νίκαιας να αρνηθεί την πρόσκλησή μου για συνάντηση με μία πανελλαδική αντιπροσωπεία αγροτών, τη Δευτέρα¨" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι κατηγορούμενοιΣήμερα 16:26 | Ειδήσεις

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε για την δράση της ομάδας, αφορά επτά κακουργήματα. Σε τρεις ομάδες οι απολογίες τους.

Ηλεία: Κυνηγός εντόπισε σορό άνδρα μέσα στο δάσοςΣήμερα 16:40 | Ειδήσεις

Η σορός του 62χρονου, δεν φέρει κάποια εμφανή σημάδια τραυμάτων και για την ώρα έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νετανιάχου: Είχα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας ότι οι πολιτικές του ενθαρρύνουν τον αντισημιτισμό17:55Χρυσοχοΐδης: Είναι ψέματα ότι η ΕΛΑΣ άσκησε βία στους αγρότες17:41Ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα τιμηθεί με το βραβείο “Τσάπλιν 2026”17:27Μαρούσι – ΠΑΟΚ: Πέταξε ψηλά ο “Δικέφαλος”17:13Κικίλιας - Προϋπολογισμός 2026: Οι επενδύσεις σε ναυτιλία και λιμενικές υποδομές είναι η μεγάλη ευκαιρία της ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη16:59Ηλεία: Κυνηγός εντόπισε σορό άνδρα μέσα στο δάσος 16:45ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι κατηγορούμενοι16:31Λαμία: Τραυματισμός 15χρονου με ηλεκτρικό πατίνι - Έπεσε πάνω σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο16:17Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Πληρωμές 3,8 δις για τους αγρότες μέχρι τέλος του 202516:03Μπρατάκος για αγρότες: Ο διάλογος δεν είναι επιλογή, είναι ευθύνη15:49Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:35Γρεβενά: Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από μοναστήρι έπειτα από πολύμηνη έρευνα15:21Μητσοτάκης για Σίδνεϊ: Είμαι βαθιά σοκαρισμένος από τις σημερινές επιθέσεις15:07Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων - Τουλάχιστον 12 νεκροί και 30 τραυματίες (βίντεο)14:53ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη από την ευρωπαϊκή εισαγγελία σε βάρος των 15 συλληφθέντων 14:39ΗΠΑ - Πυροβολισμοί στο Πανεπιστήμιο Brown: Ένα άτομο ενδιαφέροντος κρατείται από την αστυνομία14:24Τσιάρας για αγρότες: Να προσέλθουν στον διάλογο14:10Χατζηδάκης: Είναι η ώρα του διαλόγου με τους αγρότες13:56Αυστραλία- Επίθεση στο Μπόνταϊ: Ο πρόεδρος του Ισραήλ κάνει λόγο για "μια σκληρή επίθεση εναντίον Εβραίων"13:41Οι δημοσιογράφοι του ΑΝΤ1 μας προσκαλούν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου13:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο