LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 19 Μαρτίου 2020 06:53 | Ανανέωση: 19 Μαρτίου 2020 06:51

Βρέφος γεννήθηκε στο “Αττικόν” από μητέρα με κορονοϊό: Τι έδειξαν οι εξετάσεις του

Μια γυναίκα, η οποία νοσεί από κορονοϊό, γέννησε το βράδυ της Τετάρτης, ένα αγοράκι, στο Αττικόν Νοσοκομείο.

τοκετός - Ελλάδα - γυναίκα - COVID-19 - κορονοϊός - Αττικόν

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα στην εξέταση για κορονοϊό, που έγινε σε βρέφος που γεννήθηκε από νεαρή μητέρα που έχει κορονοϊό, χθες στο Αττικόν.

Η 24χρονη γυναίκα βρισκόταν στην 40ή εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Από την Κυριακή παρουσίασε συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα), και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ. Η γυναίκα καθώς και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον ιό COVID-19 και συστήθηκε να  μεταβεί στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο για την περάτωση του τοκετού.

Το προσωπικό του Νοσοκομείου ενημερώθηκε για το περιστατικό και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης εγκύων, θετικών στον ιό COVID-19. Η περάτωση του τοκετού κρίθηκε επιβεβλημένο να γίνει με καισαρική τομή λόγω δυσαναλογίας και μακροσωμίας του εμβρύου (βάρος γέννησης νεογνού 4140 γραμμάρια). Το πρώτο τεστ που έγινε στο αγοράκι είναι αρνητικό, αναμένονται και τα αποτελέσματα της rt-PCR.

Στην καισαρική τομή συμμετείχαν, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας κυρίας Καλανταρίδου, οι γυναικολόγοι κ.κ. Χρέλιας και Παναγιωτόπουλος, η αναισθησιολόγος κ. Μπατιστάκη, η νεογνολόγος κ. Τριανταφυλλίδου και η προϊσταμένη της αίθουσας τοκετών κ. Αλεξίου. Επίσης, υπήρχε προσωπικό από την επιτροπή λοιμώξεων του νοσοκομείου και του χειρουργείου. Η μητέρα και το νεογνό είναι σε άριστη κατάσταση.

Η μητέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας με αρνητική πίεση και το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση.

Να σημειωθεί ότι η Γ’ Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική είχε ετοιμάσει πρωτόκολλο διαχείρισης και συγκεκριμένο χώρο στην κλινική για τη διεκπεραίωση τοκετού σε γυναίκες με (+) COVID-19 είτε φυσιολογικά είτε με καισαρική τομή.

τοκετός - Ελλάδα - γυναίκα - COVID-19 - κορονοϊός - Αττικόν

τοκετός - Ελλάδα - γυναίκα - COVID-19 - κορονοϊός - Αττικόν

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΣήμερα 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)Σήμερα 20:33 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες

Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)Σήμερα 10:47 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται να περιοριστεί η σκόνη στην ατμόσφαιρα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντεςΣήμερα 15:10 | Ειδήσεις

Ποιες οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και ανήλικοι. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων19:42Ενδοοικογενειακή βία - Καταγγελία: Την χτύπησε μπροστά στο παιδί τους19:29“Φονικό των Ανωγείων”: Αναιρέθηκε η απόφαση από τον Άρειο Πάγο19:15ΙΕΛΚΑ: Πάσχα με μικρότερα τραπέζια και λιγότερα φαγητά το 202419:02Ηλεία: Φωτιά στους Σχίνους (βίντεο)18:49Μελισσοκόμοι: Τα αντιπυρικά μέτρα βάζουν τέλος στα μελίσσια μας18:36Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα18:09Τήλος: Εντοπίστηκαν δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε παραλία17:56Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε κάνναβη… μαζί με τον ανήλικο γιο του (βίντεο)17:43Άγιος Γεώργιος: Ο βίος, τα μαρτύρια και τα θαύματά του17:30ΟΣΕ: Νέο ΔΣ στον Οργανισμό17:16Καναδάς: Φλεγόμενο τρένο περνάει από το κέντρο του Λονδίνου στο Οντάριο (βίντεο)17:03Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία16:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο