LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 19 Μαρτίου 2020 06:16 | Ανανέωση: 19 Μαρτίου 2020 06:13

Κορονοϊός: Κλείνουν οι εισπρακτικές εταιρείες

Την αναστολή της λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

εισπρακτική εταιρία

 «Από αύριο κλείνουν οι εισπρακτικές εταιρίες», δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης το βράδυ της Τετάρτης. «Αναστέλλεται η λειτουργία τους για όσο διαρκεί η καραντίνα. Το ίδιο θα ισχύσει και για τις εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων. Δεν νοούνται ενοχλήσεις σε τέτοια περίοδο για χρέη. Η οικονομία σταμάτησε, οπότε αυτές οι εβδομάδες είναι ως μη γενόμενες. Ευχόμαστε βέβαια να κρατήσει όσο λιγότερο γίνεται».

Είπε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky.

Τη σχετική απόφαση αναστολής λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρείων αναμένεται να εκδώσει σήμερα, 19 Μαρτίου, ο υπουργός, και αυτή η απόφαση θα έχει ισχύ για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η κρίση.

Σε δήλωση του, ο Μιχάλης Κατρίνης, Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει «ο κ. Γεωργιάδης ορθώς ανέστειλε τη λειτουργία των εισπρακτικών εταιριών στη δύσκολη αυτή συγκυρία για τη χώρα και τους πολίτες. Η προαναγγελία του υπουργού Ανάπτυξης συνοδεύτηκε από τον καταιγισμό τηλεοπτικών εμφανίσεών σε όλες τις τηλεοπτικές εκπομπές της πρωινής ζώνης για να «διαφημίσει» την απόφασή του. Ο κ. Γεωργιάδης δεν μας είπε τι προτίθεται να κάνει για τους αδύναμους δανειολήπτες, σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτουν οι τράπεζες και οι εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων (funds) για να ρυθμίσουν τα δάνεια, ώστε να μην οδηγηθούν οι δανειολήπτες σε αδιέξοδο και τα δάνεια σε  «κοκκίνισμα». Ο κ. Γεωργιάδης δεν μας είπε τι θα κάνει με την προστασία της πρώτης κατοικίας που λήγει στις 30 Απριλίου, στο αποκορύφωμα δηλαδή της κρίσης λόγω της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή που έσπευσε να μας «ενημερώσει» για την προσωρινή αναστολή πλειστηριασμών (λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων), ο κ. Γεωργιάδης ξέχασε να μας διευκρινίσει αν θεωρεί ακόμα τη γενική αναστολή πλειστηριασμών «ζημία για την οικονομία». Ποτέ δεν είναι αργά. Θεωρούμε επιβεβλημένη την απόφαση του κ. Γεωργιάδη για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των εισπρακτικών εταιριών. Περιμένουμε, ωστόσο, από τον υπουργό Ανάπτυξης να κάνει επίδειξη πολιτικής ισχύος εκεί που πραγματικά χρειάζεται».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία Byron: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σχεδόν σε όλη την ΑττικήΧθες 20:58 | Ειδήσεις

Ποια σημεία παραμένουν ακόμα κλειστά.

Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2 ετών ανιψιά του μέσα στο αμάξι... γιατί τον καταδίωξαν αστυνομικοίΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας της μικρής

Πατρών – Πύργου: Οδηγός προσπάθησε να σπάσει το μπλόκο αγροτών – Παραλίγο να τραυματίσει πεζούς και αστυνομικόΧθες 21:35 | Ειδήσεις

Νωρίτερα, οι αγρότες στα διόδια της Κάτω Αχαΐας έκλεισαν για ακόμα μία φορά τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου και την παλιά εθνική οδό Πατρών – Πύργου.

Συνάντηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ με τον Mητροπολίτη Θεσσαλονίκης ΦιλόθεοΧθες 18:39 | Ειδήσεις

Στη συνάντηση, που σύμφωνα με ανάρτηση της Μητρόπολης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, την κ. Γκίλφοϊλ συνόδευσε ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Τζέρι Ισμαήλ (Jerry Ismail).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης σε 29 παίκτες για το σκάνδαλο του παράνομου στοιχηματισμού στο ποδόσφαιρο23:59Παράταση και απλοποίηση διαδικασιών στο πρόγραμμα "Προσβασιμότητα κατ’ οίκον"23:50Κύπρος: Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη με αλλαγές σε πέντε κρίσιμα υπουργεία23:42Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου23:34Βραχνάς για τις οικογένειες το κόστος ενοικίου (βίντεο)23:26Θάσος: Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε και μαχαιρώθηκε από τον πρώην σύζυγό της 23:18Μετρό Θεσσαλονίκης: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δοκιμών23:10Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2 ετών ανιψιά του μέσα στο αμάξι... γιατί τον καταδίωξαν αστυνομικοί 23:02Εξαρθρώθηκε ομάδα που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ - Ανάμεσα τους γιατροί και φαρμακοποιός22:54Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενισχύει τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας (εικόνες)22:44Καλαμάτα: Ξεκόλλησε μαρκίζα 4 καταστημάτων στο κέντρο της πόλης (εικόνες)22:34ΚΑΕ Ολυμπιακός: Η ομάδα θα καλύψει τα έξοδα της Φενερμπαχτσέ στην επιστροφή της22:24Μουντιάλ 2026: Η κλήρωση των 12 ομίλων22:14Λειψυδρία: “Μικρή ανάσα” στα αποθέματα νερού από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις22:04Κακοκαιρία Byron: Σύσκεψη συντονισμού για την καταγραφή ζημιών και την αποζημίωση πληγέντων στη Δυτική Αττική21:54Πατρών – Πύργου: Οδηγός προσπάθησε να σπάσει το μπλόκο αγροτών – Παραλίγο να τραυματίσει πεζούς και αστυνομικό21:44Missing alert για την εξαφάνιση 33χρονου21:34Ηράκλειο Κρήτης: Στη φυλακή οι γονείς για την κακοποίηση των οκτώ παιδιών τους 21:24Κακοκαιρία Byron: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σχεδόν σε όλη την Αττική21:09Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Την Δευτέρα αναμένεται η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας20:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο