LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 19 Μαρτίου 2020 06:16 | Ανανέωση: 19 Μαρτίου 2020 06:13

Κορονοϊός: Κλείνουν οι εισπρακτικές εταιρείες

Την αναστολή της λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

εισπρακτική εταιρία

 «Από αύριο κλείνουν οι εισπρακτικές εταιρίες», δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης το βράδυ της Τετάρτης. «Αναστέλλεται η λειτουργία τους για όσο διαρκεί η καραντίνα. Το ίδιο θα ισχύσει και για τις εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων. Δεν νοούνται ενοχλήσεις σε τέτοια περίοδο για χρέη. Η οικονομία σταμάτησε, οπότε αυτές οι εβδομάδες είναι ως μη γενόμενες. Ευχόμαστε βέβαια να κρατήσει όσο λιγότερο γίνεται».

Είπε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky.

Τη σχετική απόφαση αναστολής λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρείων αναμένεται να εκδώσει σήμερα, 19 Μαρτίου, ο υπουργός, και αυτή η απόφαση θα έχει ισχύ για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η κρίση.

Σε δήλωση του, ο Μιχάλης Κατρίνης, Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει «ο κ. Γεωργιάδης ορθώς ανέστειλε τη λειτουργία των εισπρακτικών εταιριών στη δύσκολη αυτή συγκυρία για τη χώρα και τους πολίτες. Η προαναγγελία του υπουργού Ανάπτυξης συνοδεύτηκε από τον καταιγισμό τηλεοπτικών εμφανίσεών σε όλες τις τηλεοπτικές εκπομπές της πρωινής ζώνης για να «διαφημίσει» την απόφασή του. Ο κ. Γεωργιάδης δεν μας είπε τι προτίθεται να κάνει για τους αδύναμους δανειολήπτες, σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτουν οι τράπεζες και οι εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων (funds) για να ρυθμίσουν τα δάνεια, ώστε να μην οδηγηθούν οι δανειολήπτες σε αδιέξοδο και τα δάνεια σε  «κοκκίνισμα». Ο κ. Γεωργιάδης δεν μας είπε τι θα κάνει με την προστασία της πρώτης κατοικίας που λήγει στις 30 Απριλίου, στο αποκορύφωμα δηλαδή της κρίσης λόγω της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή που έσπευσε να μας «ενημερώσει» για την προσωρινή αναστολή πλειστηριασμών (λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων), ο κ. Γεωργιάδης ξέχασε να μας διευκρινίσει αν θεωρεί ακόμα τη γενική αναστολή πλειστηριασμών «ζημία για την οικονομία». Ποτέ δεν είναι αργά. Θεωρούμε επιβεβλημένη την απόφαση του κ. Γεωργιάδη για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των εισπρακτικών εταιριών. Περιμένουμε, ωστόσο, από τον υπουργό Ανάπτυξης να κάνει επίδειξη πολιτικής ισχύος εκεί που πραγματικά χρειάζεται».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤρίκαλα: 18χρονος κάλεσε την αστυνομία και ομολόγησε ότι σκότωσε τη μητέρα τουΣήμερα 13:43 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 18χρονος έπνιξε τη μητέρα του με μια πετσέτα.

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που μετέφερε ψυγείο με περιπολικό - Ξεσπά ο πατέρας της Κυριακής ΓρίβαΣήμερα 13:15 | Ειδήσεις

Viral έγινε το βίντεο με περιπολικό να μεταφέρει ένα ψυγείο. Μετά τον σάλο, ο οδηγός αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Ξεσπά μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα.

Τρίκαλα - Μητροκτόνος: Το είχα σκεφθεί από παλιά να την σκοτώσωΣήμερα 14:37 | Ειδήσεις

Ο 18χρονος κάλεσε την αστυνομία και ομολόγησε ο ίδιος ότι δολοφόνησε τη μητέρα του.

ΕΛΑΣ για Βανδή: "Οι συνάδελφοι έπραξαν ως όφειλαν"Σήμερα 13:39 | Ειδήσεις

Σάλος έχει προκαλέσει ένα βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, το οποίο δείχνει τη Δέσποινα Βανδή να μπαίνει σε περιπολικό μετά από βλάβη που υπέστη το αυτοκίνητό της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τρίκαλα - Μητροκτόνος: Το είχα σκεφθεί από παλιά να την σκοτώσω14:43ΕΛΑΣ για Βανδή: "Οι συνάδελφοι έπραξαν ως όφειλαν" 14:33Γαλλία: Ο Σαρκοζί θα παραμείνει στην φυλακή για τουλάχιστον τρεις βδομάδες14:23Για το καλύτερο δυνατό στην Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός14:13Θλίψη στην ελληνική ροκ: Πέθανε ο Γιώργος Ψωμόπουλος, ο μάνατζερ των Magic De Spell14:03Euroleague: Επιστροφή στο Ισραήλ13:53Τρίκαλα: 18χρονος κάλεσε την αστυνομία και ομολόγησε ότι σκότωσε τη μητέρα του13:43Ένσταση αντισυνταγματικότητας για την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη13:40Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που μετέφερε ψυγείο με περιπολικό - Ξεσπά ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα13:30Σλοβενία – Med 9: Οι μεσογειακές χώρες της ΕΕ ζητούν την αποδέσμευση της βοήθειας για τη Γάζα13:20Νικολά Σαρκοζί: Χέρι - χέρι με την Κάρλα Μπρούνι οδηγήθηκε στις φυλακές (βίντεο)13:10Med 9: Ο Μακρόν θέλει την Ουκρανία και τους Ευρωπαίους "γύρω από το τραπέζι" στη συνάντηση Πούτιν – Τραμπ13:00Βίντεο Ντοκουμέντο – Παλαιό Φάληρο: Η στιγμή που ηλικιωμένη γυναίκα παρασύρθηκε από αυτοκίνητο12:46Θύμα ενδοοικογενειακής βίας στο "Πρωινό": Ζήτησα να με μεταφέρουν με περιπολικό στο σπίτι μου και μου είπαν να πάρω λεωφορείο12:32Αχαΐα: Αυτοκίνητο παρασύρθηκε από εκσκαφέα12:18Λασίθι: Φωτιά ξέσπασε σε χώρο εστίασης12:04Όμιλος ΔΕΗ: Έναρξη κατασκευής νέου σταθμού μπαταριών (BESS) στο Αμύνταιο11:52Τροχαίο στο Λασίθι: Αγωνιστικό όχημα έπεσε σε γκρεμό (βίντεο)11:38Ηττήθηκε η Σάκκαρη στο Τουρνουά του Τόκιο11:24Σαρκοζί: Στο δρόμο προς τη φυλακή Λα Σαντέ του Παρισιού11:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο