LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 18 Μαρτίου 2020 23:21

Κορονοϊός: ενεργοποιείται το 1110 για αισχροκέρδεια και ενημέρωση πολιτών

Το τετραψήφιο τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργεί ως «ομπρέλα προστασίας» και ενημέρωσης των πολιτών όλο το 24ωρο.

Τηλέφωνο - Αποδείξεις

Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ προχώρησαν στην ενεργοποίηση του τετραψήφιου τηλεφωνικού κέντρου 1110, το οποίο θα λειτουργεί ως «ομπρέλα προστασίας» και ενημέρωσης των πολιτών όλο το 24ωρο.

Σε αυτό οι πολίτες με μηδενική χρέωση, μπορούν να καταγγέλλουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, να ζητούν βοήθεια και ενημέρωση για τον κορονοϊό και να αναφέρουν περιπτώσεις μοναχικών πολιτών που θέλουν υποστήριξη.

Η δημιουργία του αποφασίστηκε μετά από δεκάδες καταγγελίες που δέχεται καθημερινά η Περιφέρεια για φαινόμενα αισχροκέρδειας από επιτήδειους, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την έλλειψη προϊόντων όπως τα αντισηπτικά και τα είδη ατομικής υγιεινής, συχνά αμφίβολης ποιότητας, και τα διαθέτουν σε τιμές αυξημένες κατά 400%. Παράλληλα διαπιστώθηκε και η ανάγκη ενίσχυσης των συστημάτων υποστήριξης και αλληλεγγύης σε ευπαθείς και μοναχικές ομάδες συμπολιτών μας.

Σημειώνεται ότι με βάση το σχεδιασμό του τηλεφωνικού κέντρου 1110, οι πολίτες μπορούν να το αξιοποιούν και ως κέντρο βοήθειας και πληροφόρησης για τον κορονοϊό, όπως έπρατταν και μέσω του 2142142000.

Με αφορμή τη σχετική πρωτοβουλία ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης επισήμανε: «Δημιουργούμε όλοι μαζί, Περιφέρεια, ΙΣΑ και πολίτες, μια συμμαχία ευθύνης, τόσο για να σταματήσουμε την αισχροκέρδεια, όσο και για να υποστηρίξουμε μοναχικές ομάδες συμπολιτών μας. Όσοι αισχροκερδούν σήμερα διαπράττουν έγκλημα. Μέσα από τις καταγγελίες στο τηλεφωνικό κέντρο 1110, θα ενταθούν στοχευμένα οι έλεγχοι στην αγορά, ενώ παράλληλα θα γίνει χαρτογράφηση και των αναγκών των ευπαθών ομάδων που έχουν άμεση ανάγκη φροντίδας και υποστήριξης». Τέλος, θερμές ευχαριστίες εκφράζονται σε όλες τις εταιρείες τηλεφωνίας, οι οποίες δέχθηκαν να ενεργοποιήσουν τις κλήσεις χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Eurogroup: Πότε θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος23:30Νέα Ιωνία: Διαρρήκτες μπούκαραν με κλεμμένο αυτοκίνητο σε κοσμηματοπωλείο - Έφυγαν με "άδεια" χέρια23:20Μαρινάκης για υποψηφιότητα Πιερρακάκη στο Eurogroup: Η Ελλάδα επέστρεψε23:10Καθηλώνονται 6.000 Airbus μέχρι να αλλάξουν λογισμικό – Επηρεάζονται από την ηλιακή ακτινοβολία23:00Πιερρακάκης: Είμαι υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup, γιατί η ιστορία μας είναι ευρωπαϊκή22:50ΥΠΑΑΤ: 11 ερωτοαπαντήσεις για τα 3,7 δισ. ευρώ που καταβάλλονται φέτος στους αγρότες22:40Ρωσία: Οκτώ άνθρωποι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας το 202222:30Ρωσία: Ανακοινώθηκε η επίσκεψη του Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ινδία22:20Γερμανία - Μέρτς: O Όρμπαν πηγαίνει στην Ρωσία χώρις εντολή ή συννενόηση με την ΕΕ22:10Μεσολόγγι: Έπεσε κεραυνός κοντά σε θάλαμο στρατοπέδου – Τέσσερις στρατιώτες με ηλεκτροπληξία22:00Europa League-UEFA: 4η επίθεση ο ΠΑΟΚ, ξεχωρίζουν Σφιντέρσκι και Σιώπης21:50"Κόκκινος συναγερμός" για τη λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αττική, Λέρος και Πάτμος21:40Δήμαρχος Ερμιονίδας: Αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης21:30Δωδώνη: Μαζί με τους ουρανούς άνοιξαν και οι δρόμοι (εικόνες)21:20Ποια μέθοδος θέρμανσης συμφέρει περισσότερο;21:15Κακουργηματική δίωξη σε βάρος της μητέρας που φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια την ανήλικη έγκυο κόρης της21:10Ελληνικό Φεστιβάλ Σίδνεϋ: "Μύρισε" Ελλάδα στο Brighton-Le-Sands21:04ANT1 sports: Δύο νίκες και μία ισοπαλία ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά ματς της Πέμπτης20:58Αργολίδα - Κακοκαιρία Adel: "Βούλιαξε" στις λάσπες η Ερμιόνη (βίντεο)20:48Έφυγε από τη ζωή ο γλύπτης Ευάγγελος Μουστάκας - Δημιουργός του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη20:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο