LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 18 Μαρτίου 2020 23:21

Κορονοϊός: ενεργοποιείται το 1110 για αισχροκέρδεια και ενημέρωση πολιτών

Το τετραψήφιο τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργεί ως «ομπρέλα προστασίας» και ενημέρωσης των πολιτών όλο το 24ωρο.

Τηλέφωνο - Αποδείξεις

Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ προχώρησαν στην ενεργοποίηση του τετραψήφιου τηλεφωνικού κέντρου 1110, το οποίο θα λειτουργεί ως «ομπρέλα προστασίας» και ενημέρωσης των πολιτών όλο το 24ωρο.

Σε αυτό οι πολίτες με μηδενική χρέωση, μπορούν να καταγγέλλουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, να ζητούν βοήθεια και ενημέρωση για τον κορονοϊό και να αναφέρουν περιπτώσεις μοναχικών πολιτών που θέλουν υποστήριξη.

Η δημιουργία του αποφασίστηκε μετά από δεκάδες καταγγελίες που δέχεται καθημερινά η Περιφέρεια για φαινόμενα αισχροκέρδειας από επιτήδειους, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την έλλειψη προϊόντων όπως τα αντισηπτικά και τα είδη ατομικής υγιεινής, συχνά αμφίβολης ποιότητας, και τα διαθέτουν σε τιμές αυξημένες κατά 400%. Παράλληλα διαπιστώθηκε και η ανάγκη ενίσχυσης των συστημάτων υποστήριξης και αλληλεγγύης σε ευπαθείς και μοναχικές ομάδες συμπολιτών μας.

Σημειώνεται ότι με βάση το σχεδιασμό του τηλεφωνικού κέντρου 1110, οι πολίτες μπορούν να το αξιοποιούν και ως κέντρο βοήθειας και πληροφόρησης για τον κορονοϊό, όπως έπρατταν και μέσω του 2142142000.

Με αφορμή τη σχετική πρωτοβουλία ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης επισήμανε: «Δημιουργούμε όλοι μαζί, Περιφέρεια, ΙΣΑ και πολίτες, μια συμμαχία ευθύνης, τόσο για να σταματήσουμε την αισχροκέρδεια, όσο και για να υποστηρίξουμε μοναχικές ομάδες συμπολιτών μας. Όσοι αισχροκερδούν σήμερα διαπράττουν έγκλημα. Μέσα από τις καταγγελίες στο τηλεφωνικό κέντρο 1110, θα ενταθούν στοχευμένα οι έλεγχοι στην αγορά, ενώ παράλληλα θα γίνει χαρτογράφηση και των αναγκών των ευπαθών ομάδων που έχουν άμεση ανάγκη φροντίδας και υποστήριξης». Τέλος, θερμές ευχαριστίες εκφράζονται σε όλες τις εταιρείες τηλεφωνίας, οι οποίες δέχθηκαν να ενεργοποιήσουν τις κλήσεις χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή των επτά κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις προτείνει η ΕισαγγελέαςΣήμερα 13:01 | Ειδήσεις

Η υπόθεση αφορά απάτη με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις σε νέους ή νεοεισερχόμενους αγρότες το χρονικό διάστημα 2019-2020.

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου με οικονομική αστυνομία και ΑΑΔΕΣήμερα 12:53 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε κατά την εισήγησή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αδιανόητο περιστατικό στην Κρήτη: Μητέρα έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με.... κάνναβηΣήμερα 13:17 | Ειδήσεις

Τα δύο παιδιά παρουσίασαν συμπτώματα αδιαθεσίας και μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Εύβοια - Αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη: Λέω πάει θα πνιγώ και εγώ εδώ… (βίντεο)Σήμερα 10:08 | Ειδήσεις

Τι είπε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, ο ήρωας αστυνομικός που βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του έσωσε μία μητέρα και την κόρη της που τις είχαν παρασύρει τα ρεύματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καπνοί στο τρένο Έδεσσα- Θεσσαλονίκη16:52Φωτιά στη Σμύρνη: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους16:38Νάπολη: Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών - Διακόπηκε η κυκλοφορία των τρένων16:25Τεντόγλου: Στα Δρόμεια θα προσπαθήσω για πανελλήνιο ρεκόρ16:11Ισπανία: Θερμοκρασία 46° Κελσίου καταγράφηκε το Σάββατο - Ρεκόρ για τον Ιούνιο15:57Μύκονος: Απειλούσε πολίτες με πιστόλι έξω από νυχτερινό κέντρο15:43Χαλκιδική: 7χρονος παρασύρθηκε με φουσκωτό στην θάλασσα15:29Τένις: Ο Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο 26 του κόσμου15:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο) 15:01Βόνιτσα: Συνελήφθη οδηγός φορτηγού που προκάλεσε τροχαίο ατύχημα υπό την επήρεια μέθης14:47Χανιά: Έχασε τη ζωή του από μεταλλική κατασκευή που σήκωσε ο αέρας14:33ΟΠΕΚΕΠΕ: O τσαμπουκάς των μαυροπουκαμισάδων14:18ΔΕΠΑ Εμπορίας: Οδηγός της Πράσινης Μετάβασης με Στρατηγικές Επενδύσεις και Διεθνή Προοπτική14:18Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Άνοιξε η πλατφόρμα - Όλη η διαδικασία14:04Αδιανόητο περιστατικό στην Κρήτη: Μητέρα έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με.... κάνναβη13:47Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου περιπατητή13:32Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου με οικονομική αστυνομία και ΑΑΔΕ13:17ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή των επτά κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις προτείνει η Εισαγγελέας13:03Θεσσαλονίκη - Κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας: Ελεύθεροι με όρους οι 39 συλληφθέντες12:49Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα για το Α2112:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο