LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 18 Μαρτίου 2020 11:02 | Ανανέωση: 18 Μαρτίου 2020 12:15

“Διπλωματία και συνεργασία” με την Ευρώπη θέλει τώρα ο Ερντογάν

Τηλεδιάσκεψη με Ευρωπαίους ηγέτες είχε ο Πρόεδρος της Τουρκίας. Το σχόλιο του μετά το τέλος της συζήτησης .

AP - Ερντογάν - τηλεδιάσκεψη

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη που είχε με τους ηγέτες της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
«Βρήκαμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε εκτενώς πολλά θέματα, όπως την καταπολέμηση του κορονοϊού και την ανθρωπιστική κατάσταση στο Idlib της Συρίας, λύσεις για την κρίση στη Συρία, το ζήτημα αιτούντων άσυλο και τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ», ανέφερε ο κ. Ερντογάν στη δήλωσή του.
«Σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία που βιώνουμε σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, θα δραστηριοποιήσουμε πιο ενεργά τους μηχανισμούς διπλωματίας και συνεργασίας και θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τις προσπάθειές μας να επιλύσουμε τα προβλήματα το συντομότερο δυνατό» προσέθεσε.

Γεννηματά: Διαπραγματεύσεις που αφορούν άμεσα την Ελλάδα δεν μπορεί να γίνονται ερήμην της


Την απουσία της ελληνικής κυβέρνησης από την τηλεδιάσκεψη του Τούρκου Προέδρου με Ευρωπαίους ηγέτες επικρίνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. 
Συγκεκριμένα, η κ. Γεννηματά αναφέρει:  

Η χθεσινή τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων ηγετών με τον κ. Ερντογάν - που είχε ως βασικό θέμα το μεταναστευτικό/προσφυγικό-πραγματοποιήθηκε με την Ελλάδα απούσα. Απαράδεκτο. Η Κυβέρνηση πρέπει να καταστήσει σαφές ότι διαπραγματεύσεις που αφορούν άμεσα την Ελλάδα δεν μπορεί να γίνονται ερήμην της . Υπάρχει ανάγκη για νέα τολμηρή πολιτική της Ευρώπης στο θέμα και όχι για καλλωπισμό της κοινής δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας που κατέρρευσε.

Η πρόσθετη χρηματοδότηση και βοήθεια προς την Τουρκία πρέπει να συνδεθεί με νέα πολιτική στο προσφυγικό- μεταναστευτικό. Πολιτική όπου φυλάσσονται, με ενεργό ρόλο της Frontex, τα Ελληνικά σύνορα που είναι και ευρωπαϊκά. Πολιτική που θα αφαιρέσει τα κλειδιά του προσφυγικού από τον κ. Ερντογάν και θα βάλει τέλος στους εκβιασμούς και τις απειλές του."

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο