LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 17 Μαρτίου 2020 15:36 | Ανανέωση: 17 Μαρτίου 2020 15:35

Κορονοϊός - ΥΠΕΞ: οδηγός για τις μετακινήσεις Ελλήνων πολιτών στο εξωτερικό

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για όσα πρέπει να γνωρίζουν όσοι κινούνται σε άλλες χώρες. Τα «κλειστά» σύνορα και η καραντίνα.

AP - ΣΥΝΟΡΑ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ 

Λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί εκ της διάδοσης του κορονοϊού (Covid-19) σε σχέση με τις μετακινήσεις Ελλήνων πολιτών στο εξωτερικό, το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει, σε ανακοίνωση του, «τα εξής:

  • Αποφεύγετε να ταξιδεύετε σε χώρες όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς οι χώρες αυτές λαμβάνουν συνεχώς νέα μέτρα που περιλαμβάνουν απαγόρευση εισόδου και εξόδου αλλοδαπών πολιτών.
  • Αν βρίσκεστε ήδη στο εξωτερικό: Ενημερωθείτε σχετικά με τα μέτρα που εφαρμόζονται σε τρίτες χώρες για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού, μέσω και των σχετικών ενημερώσεων των Ελληνικών Αρχών στο εξωτερικό από τις οικείες ιστοσελίδες (βλ. συν. αρχείο). Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης των Ελληνικών Αρχών, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών. Επιπλέον, συστήνουμε να βρίσκεστε σε επικοινωνία με τις κατά τόπους ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές, προκειμένου οι τελευταίες δυνηθούν παράσχουν κάθε δυνατή αρωγή σε τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Σχετικά με ως άνω σημεία, ανατρέξτε εδώ:
  • Με απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης, υφίσταται περιορισμός στις μετακινήσεις από και προς την Αλβανία, Ιταλία, Βόρεια Μακεδονία και Ισπανία (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε με την Κρυπτογραφική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών: Κρυπτογραφική Υπηρεσία: +302103681000 / 1259 / 1730 Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων: mdk@mfa.gr Περισσότερες πληροφορίες για τον Νέο Κορωνοϊό (2019-nCoV): https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19-odigies-gia-taxidiotes

 Όπως σημειώνεται, «Σας γνωρίζουμε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι, από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, τα άτομα που εισέρχονται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας ή χώρας προέλευσης, τίθενται υποχρεωτικά σε αυτοπεριορισμό, για διάστημα 14 ημερών από την ημέρα εισόδου τους στην χώρα. Προβλέπεται μάλιστα διοικητικό πρόστιμο για όσους παραβιάζουν την υποχρέωση αυτή». 

AP - ΙΤΑΛΙΑ - ΜΙΛΑΝΟ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Ανακοίνωση του ΑΠΘ για το Πρόγραμμα Erasmus

Σε ανακοίνωσή του, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αναφέρει «Μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι Έλληνες φοιτητές/φοιτήτριες, που βρίσκονται σε ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, θα πρέπει να είναι σε διαρκή επαφή με τις κατά τόπους πρεσβείες και προξενικές αρχές της Ελλάδας, οι οποίες με τη σειρά τους συντονίζονται από το Υπουργείο Εξωτερικών για όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.

Αναλυτική κατάσταση με τα στοιχεία επικοινωνίας των ελληνικών διπλωματικών αποστολών ανά χώρα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών https://www.mfa.gr/appendix/dimereis-sheseis-tis-ellados/alpha.html.

Σχετικά με την αποδοχή ή όχι της παρακολούθησης των διαδικτυακών μαθημάτων ή της τηλεργασίας που προσφέρουν πολλά από τα συνεργαζόμενα ευρωπαϊκά ιδρύματα που έχουν αναστείλει τις εκπαιδευτικές τους διαδικασίες,  κατόπιν εκ νέου επικοινωνίας με την Εθνική Μονάδα/ΙΚΥ, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι:

  • Εφόσον τα προσφερόμενα διαδικτυακά μαθήματα επιτρέψουν στους Έλληνες φοιτητές/φοιτήτριες να ολοκληρώσουν το σύνολο των ακαδημαϊκών υποχρεώσεών τους που περιλαμβάνονται στη Συμφωνία Μάθησης, και οδηγήσουν στην εξέτασή τους και στην απονομή Transcript of Records στο τέλος του εξαμήνου, τότε η μετακίνησή τους θα θεωρηθεί ότι ολοκληρώθηκε κανονικά, ανεξαρτήτως της παραμονής τους ή όχι στη χώρα υποδοχής.
  • Εφόσον η τηλεργασία επιτρέπει στους Έλληνες φοιτητές/φοιτήτριες να  πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση, και τα αποτελέσματά της συμπεριληφθούν στο Πιστοποιητικό Πρακτικής Άσκησης, τότε η μετακίνησή τους θα θεωρηθεί ότι ολοκληρώθηκε κανονικά, ανεξαρτήτως της παραμονής τους ή όχι στη χώρα υποδοχής.Τα διαδικτυακά μαθήματα και η τηλεργασία δεν γίνονται αποδεκτά στην περίπτωση ρητής ακύρωσης της μετακίνησης από την 
  • πλευρά του/της μετακινούμενου/μετακινουμένης. Σε αυτή την περίπτωση, το οικείο Τμήμα του ΑΠΘ είναι αρμόδιο να αποφασίσει τη δυνατότητα εγγραφής του/της μετακινούμενου/μετακινουμένης εκ νέου στα μαθήματα του τρέχοντος εξαμήνου στο ΑΠΘ».
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΣήμερα 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντεςΣήμερα 18:20 | Ειδήσεις

Ποιους αφορά η αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, δόσεων και παρατάσεις καταβολών, την οποία ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντεςΣήμερα 15:10 | Ειδήσεις

Ποιες οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και ανήλικοι. 

Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)Σήμερα 10:47 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται να περιοριστεί η σκόνη στην ατμόσφαιρα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων19:42Ενδοοικογενειακή βία - Καταγγελία: Την χτύπησε μπροστά στο παιδί τους19:29“Φονικό των Ανωγείων”: Αναιρέθηκε η απόφαση από τον Άρειο Πάγο19:15ΙΕΛΚΑ: Πάσχα με μικρότερα τραπέζια και λιγότερα φαγητά το 202419:02Ηλεία: Φωτιά στους Σχίνους (βίντεο)18:49Μελισσοκόμοι: Τα αντιπυρικά μέτρα βάζουν τέλος στα μελίσσια μας18:36Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα18:09Τήλος: Εντοπίστηκαν δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε παραλία17:56Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε κάνναβη… μαζί με τον ανήλικο γιο του (βίντεο)17:43Άγιος Γεώργιος: Ο βίος, τα μαρτύρια και τα θαύματά του17:30ΟΣΕ: Νέο ΔΣ στον Οργανισμό17:16Καναδάς: Φλεγόμενο τρένο περνάει από το κέντρο του Λονδίνου στο Οντάριο (βίντεο)17:03Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία16:51Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία Πλάτωνος16:38“The 2Night Show”: Βαλαβάνη και Άρχος στην παρέα της Τρίτης (εικόνες)16:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο