LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 17 Μαρτίου 2020 13:31 | Ανανέωση: 17 Μαρτίου 2020 13:27

Μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό σε ΚΥΤ και δομές φιλοξενίας και Ασύλου

Σειρά μέτρων για την προστασία όσων διαμένουν σε Κέντρα Υποδοχής, δομές φιλοξενίας, αλλά και στην Υπηρεσία Ασύλου ανακοίνωσε το υπουργείο.

Μόρια - κέντρο - πρόσφυγες

Μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, στις δομές φιλοξενίας και στην Υπηρεσία Ασύλου»

Κατόπιν των σχετικών επίσημων οδηγιών της κυβέρνησης για την λήψη όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων και ενεργειών προστασίας του πληθυσμού απέναντι στον ιό nCoViD 19/κορωνοϊό, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ενημερώνει ότι έχουν δοθεί προς όλα τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, τις δομές φιλοξενίας και στην Υπηρεσία Ασύλου οι ακόλουθες οδηγίες και μέτρα για την προστασία όσων διαμένουν σε αυτές, καθώς και των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα:

  • αναστέλλονται για τουλάχιστον 14 ημέρες όλες οι επισκέψεις ατόμων/ φορέων, καθώς και δράσεις αυτών εντός των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης και των δομών φιλοξενίας. Η είσοδος πλέον επιτρέπεται μόνο στους έχοντες εργασία.
  • υποχρεωτική θερμομέτρηση των νέων αφίξεων καθώς και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια κρίνεται χρήσιμη και απαραίτητη από τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες.
  • Σε καθημερινή βάση δύο ανακοινώσεις περί οδηγιών πρόληψης του ιού στις γλώσσες Αραβικά, Φαρσί, Αγγλικά, Γαλλικά, Ελληνικά ή/και με αντίστοιχη κατά περίπτωση προσαρμογή σε γλώσσες που κατανοούν οι φιλοξενούμενοι στις δομές.
  • Ανάρτηση ενημερωτικών αφισών του ΕΟΔΥ στις γλώσσες Αραβικά, Φαρσί, Αγγλικά, Γαλλικά, Ελληνικά ή/και με αντίστοιχη κατά περίπτωση προσαρμογή σε γλώσσες που κατανοούν οι φιλοξενούμενοι σε κάθε δομή.
  • Τήρηση γενικών κανόνων υγιεινής με καθημερινό καθαρισμό εσωτερικών κοινόχρηστων χώρων με καθαριστικά και απολυμαντικά καθώς και συνεχής απολύμανση των πόμολων των θυρών των κοινόχρηστων χώρων αυτών.
  • Σε συνέχεια της επίσημης ανακοίνωσης για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων και σε συνεννόηση με τους συντονιστές ΣΕΠ, αναστέλλεται η λειτουργία των άτυπων δομών εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων στις Δομές.
  • Διακοπή όλων των δραστηριοτήτων εντός κλειστών εσωτερικών χώρων του φιλοξενούμενου πληθυσμού για την αποφυγή συγκέντρωσης και συγχρωτισμού αυτών, για 14 ημέρες (Γυμναστήρια, Βιβλιοθήκες, κ.ο.κ.).
  • Διακοπή συσκέψεων των φορέων δραστηριοποίησης στις Δομές σε κλειστούς χώρους.
  • Στενή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και εφαρμογή των οδηγιών του, σχετικά με τα ζητήματα Δημόσιας Υγείας.

Προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος της εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού εντός των Κέντρων και Δομών παρακαλούνται οι διαμένοντες εντός των Δομών ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ να μειώσουν στο ελάχιστο τις άσκοπες μετακινήσεις τόσο εντός του Κέντρου όσο και έξω από αυτό και να μετακινούνται μόνο όταν είναι απαραίτητο και για σοβαρό λόγο.

Επίσης, κατά τη σίτιση (για τα ΚΥΤ), να εξεταστεί α) το ενδεχόμενο να καλούνται τμηματικά οι φιλοξενούμενοι για να παραλάβουν το φαγητό τους ή/και β) να γίνεται μία φορά την ημέρα η διανομή της συνολικής ποσότητας φαγητού.

 Λειτουργία  ειδικών χώρων απομόνωσης σε κάθε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών και Προσφύγων (ΚΥΤ).

 Επισημαίνεται ότι όλες οι προαναφερόμενες οδηγίες διερμηνεύονται  στις ομιλούμενες γλώσσες και κοινοποιούνται στον πληθυσμό, που διαμένει στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις δομές φιλοξενίας. Η επικαιροποίηση αυτών των οδηγιών θα είναι συνεχής, σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑγρότες: Ολοκληρώθηκε η πανελλαδική σύσκεψη - Aποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεωνΣήμερα 17:03 | Ειδήσεις

Οι αγρότες υπογράμμισαν πως «δεν θα κάνουν» πίσω, εμμένοντας στα αιτήματα τους που ακόμη δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Γιώργος Μαζωνάκης: Ο δικηγόρος του 21χρονου στις "Αποκαλύψεις" - Δεν ζητήσαμε χρήματα ή αποζημίωσηΣήμερα 17:04 | Ειδήσεις

«Δεν έχουμε να κάνουμε με απόπειρες βιασμού όπως ακούστηκε, αλλά για χειρονομίες, απρεπείς συμπεριφορές και προκλητικές προτάσεις σεξουαλικού περιεχομένου».

«Είμαστε Ένα» - Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 για τα παιδιά τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου - Το πρόγραμμα της ημέραςΣήμερα 17:29 | Ειδήσεις

Η ημέρα κορυφώνεται με τη SPECIAL LIVE ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ, που θα ξεκινήσει στις 20:00 και την οποία θα παρουσιάσει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στη Λοριάν όπου θα υψωθεί η ελληνική σημαία στη φρεγάτα "Κίμων"Σήμερα 11:45 | Ειδήσεις

«Η χώρα μας στηρίζει την Ουκρανία και θα υποστηρίξει οποιαδήποτε λύση μπορεί να της παρέχει χρηματοδοτική σταθερότητα», αναφέρει, μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τη διάθεση ρωσικών κεφαλαίων που είναι παγωμένα στη Γερμανία σκοπεύει να επιτρέψει ο καγκελάριος Μερτς19:24Πορτογαλία: Ο Παυλίδης με αξία 35 εκατ. ευρώ 8ος πιο ακριβός παίκτης - 27ος ο Ιωαννίδης19:10Λαμία: Εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο - Κάηκε και δεύτερο όχημα (βίντεο)18:55Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 για τα παιδιά τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου - Το πρόγραμμα της ημέρας18:41Κάλεσμα Φάμελλου σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις: Πάμε όλοι μαζί να ρίξουμε τον Μητσοτάκη18:27Απολογήθηκε στην ανακρίτρια ο Τριαντόπουλος για την αλλοίωση του χώρου της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών18:13Σουηδία: 12χρονος σκότωσε λάθος άτομο σε πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου!17:59Αλβανία: Σκηνές απείρου κάλλους στο κοινοβούλιο (εικόνες)17:42Γιώργος Μαζωνάκης: Ο δικηγόρος του 21χρονου στις "Αποκαλύψεις" - Δεν ζητήσαμε χρήματα ή αποζημίωση17:28Αγρότες: Ολοκληρώθηκε η πανελλαδική σύσκεψη - Aποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων17:14Η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο17:00Δίκη Βαλυράκη: "Του την είχαν στημένη οι κατηγορούμενοι", δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας16:47"Αποκαλύψεις" - Μαζωνάκης: Όσα υποστήριξε στη μήνυσή του ο 21χρονος που τον καταγγέλλει16:33Ψηφιακό σύστημα καταμέτρησης επιβατών στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ από το νέο έτος16:18Δένδιας - Τελετή παράδοσης της φρεγάτας Belharra "Κίμων": Η είσοδος των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια νέα εποχή (βίντεο)16:04Έδεσσα: Ηλικιωμένη γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μετά από φωτιά σε μονοκατοικία15:50Η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε τροχιά περιφερειακής ενίσχυσης και διαφοροποίησης15:45Φιντάν: Μετά τη λύση ‘δύο κρατών’ μπορεί να ακολουθήσει συνεργασία ή ‘πολιτική ενότητα’ – Ευκαιρία η κυπριακή προεδρία ΕΕ15:36Οι ανταποκριτές εσωτερικών του ΑΝΤ1 μας προσκαλούν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο (βίντεο)15:22ΑΕΚ: Προειδοποίηση για τους φιλάθλους - Οδηγίες για να μην εφαρμοστεί η τιμωρία με διετή αναστολή15:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο