LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 15 Μαρτίου 2020 20:42

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Πρέπει και μπορούμε να ανταποκριθούμε στους περιορισμούς

Μήνυμα μέσω των social media έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας πως βρίσκεται δίπλα στους πολίτες.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

 Mε εκτενές μήνυμά της στην προσωπική της σελίδα της στο facebook η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παροτρύνει όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να ακολουθήσουν πιστά τόσο συλλογικά όσο και ατομικά, τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και των κρατικών αρχών για όσο κρατήσει η πανδημία του κορονοϊού. Όπως επισημαίνει η Πρόεδρος πρέπει να μένουμε σπίτι και να ελαχιστοποιήσουμε εξόδους και μετακινήσεις και τονίζει ότι πρόκειται για οδηγίες τις οποίες ακολουθεί και η ίδια, στο μέτρο που της επιτρέπουν οι υποχρεώσεις της ως Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σημειώνει, επίσης, ότι οι περιορισμοί που μας επιβάλλονται είναι ίσως ασφυκτικοί για την ιδιοσυγκρασία μας ως Ελλήνων. Όμως, πρέπει και μπορούμε να ανταποκριθούμε, ενώ τονίζει ότι έχουμε αποδείξει και σε άλλες δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας, ότι όταν πρυτανεύουν η ευθύνη κι η αλληλεγγύη, ξεπερνούμε τα προβλήματα, όσο ανυπέρβλητα κι αν δείχνουν.

Ειδικότερα, στο μήνυμά της η κα Σακελλαροπούλου τονίζει:

«Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που, τον τελευταίο καιρό, βιώνουμε όλοι, νιώθω έντονη την ανάγκη να συνεχίσω την επαφή μας μέσω των κοινωνικών δικτύων και με τη νέα μου ιδιότητα.

Παράδοξο, αλλά ο μόνος τρόπος να προστατέψουμε τους αγαπημένους μας και τους συμπολίτες μας, είναι να μείνουμε μακριά τους. Για όσο χρειαστεί και μέχρι να ξεπεράσουμε την κρίση, δεν έχουμε άλλο δρόμο. Ακολουθούμε πιστά, τόσο συλλογικά όσο και ατομικά, τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και των κρατικών αρχών. Μένουμε σπίτι και ελαχιστοποιούμε εξόδους και μετακινήσεις. Πρόκειται για οδηγίες τις οποίες ακολουθώ και η ίδια, στο μέτρο που μου επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου ως ΠτΔ.

Οι περιορισμοί που μας επιβάλλονται είναι ίσως ασφυκτικοί για την ιδιοσυγκρασία μας ως Ελλήνων. Όμως, πρέπει και μπορούμε να ανταποκριθούμε. Έχουμε, άλλωστε, αποδείξει και σε άλλες δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας, ότι όταν πρυτανεύουν η ευθύνη κι η αλληλεγγύη, ξεπερνούμε τα προβλήματα, όσο ανυπέρβλητα κι αν δείχνουν. Μπορεί όχι αλώβητοι, αλλά σίγουρα δυνατότεροι. Είμαι δίπλα σας.

Όπως δίπλα στέκομαι και σε όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης αυτής. Κυρίως γιατρούς και νοσηλευτές, το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και φαρμακοποιούς, εργαζόμενους σε καταστήματα τροφίμων και σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα για να μη λείψουν είδη πρώτης ανάγκης από όλους εμάς, και όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν από το σπίτι. Οφείλω -οφείλουμε- τεράστια ευγνωμοσύνη και προσωπικά θα συμπαρασταθώ στην προσπάθειά τους με όποιον τρόπο μπορώ.

Η χώρα, η Ευρώπη, ο πλανήτης ολόκληρος ζει μια πρωτοφανή κρίση με συνέπειες που αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να προβλέψουμε ή ακόμα και να φανταστούμε. Οι αντοχές της οικονομίας μας θα δοκιμαστούν και θα χρειαστούν έκτακτα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει και να αισιοδοξούμε. Η πρόοδος της επιστήμης και ο συνδεδεμένος κόσμος μας, θα επιτρέψει στους επιστήμονες να δράσουν ταχύτερα από ποτέ, στους μαθητές και φοιτητές να διατηρήσουν την επαφή τους με τη γνώση, στις επιχειρήσεις να δοκιμάσουν στην πράξη τα σημαντικά οφέλη της τηλεργασίας στην παραγωγικότητα και την ικανοποίηση των εργαζομένων. Και στους περισσότερους από εμάς να απομονωθούμε, χωρίς να νιώθουμε μόνοι.

Θα τα καταφέρουμε. Με πειθαρχία και σύνεση, ψυχραιμία και αισιοδοξία, θα τα καταφέρουμε».

Facebook - Κατερίνα Σακελλαροπούλου - κορονοϊός

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:25Η αδελφή του Γιώργου Μαζωνάκη στο Πρωινό: Με έχει μπλοκάρει από παντού, αλλά ήθελα να ξέρει10:11Κατερίνη: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε παραλία09:57Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 73χρονος - Κακοποίησε γάτα μέχρι θανάτου09:43Αγγελόπουλος στο Πρωινό ΑΝΤ1: Πιστεύω θα αθωωθώ, δεν έχω κάνει κακό09:27Ελ. Βενιζέλος: Οδηγός ταξί απείλησε με μαχαίρι συνάδελφό του για μια κούρσα09:13Γάζα: Το Ισραήλ άνοιξε προσωρινό πέρασμα για την απομάκρυνση των κατοίκων08:59Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Μήνυμα ενότητας και ειρήνης στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ08:46Ιωάννινα: Κρατούμενος στις φυλακές Σταυρακίου έκρυβε δεκάδες αυτοσχέδιες συσκευασίες με ναρκωτικά08:32Σεισμός στην Κεφαλονιά08:17Σύβοτα Λευκάδας: Τουριστικό σκάφος πήρε φωτιά και βυθίστηκε08:02ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 19 Σεπτεμβρίου07:48Πάτρα: Συνελήφθη συμμορία ανηλίκων, για τον ξυλοδαρμό 14χρονου07:34Αγία Σοφία - Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη: Τα φριχτά βασανιστήρια και ο συγκλονιστικός βίος07:20"Ελευθέριος Βενιζέλος": Συνελήφθη 30χρονος που επιχείρησε να εισάγει παραπάνω από 8 κιλά ηρωίνης (εικόνες)07:05Γιάννης Αντετοκούνμπο – Αλπερέν Σενγκούν: Μαθήματα ήθους από τον Έλληνα διεθνή06:51Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Σεπτεμβρίου06:37Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Τιμητικές δηλώσεις από δεκάδες μέλη του Κογκρέσου06:23Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:09Κοζάνη: Τροχαίο με αγριογούρουνο - Θανάσιμος τραυματισμός του ζώου (εικόνες)23:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο