LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 13 Μαρτίου 2020 22:05

Κορονοϊός: "σφραγίζονται" τα σύνορα της Κύπρου

Διάγγελμα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη...

κορονοϊός - μάσκες - προστασία

Διάγγελμα στον κυπριακό λαό, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης για τα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις 15 Μαρτίου και σε πρώτη φάση για 15 μέρες επιβάλλεται απαγόρευση εισόδου οποιουδήποτε πολίτη ανεξαρτήτως υπηκοότητας που δεν εμπίπτει σε μια σειρά από τις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Κύπριοι πολίτες
  • Νόμιμα διαμένοντες στην Κυπριακή Δημοκρατία
  • Ευρωπαίοι που εργάζονται στην Κυπριακή Δημοκρατία
  • Υπήκοοι που είναι σε διπλωματική αποστολή στην Κυπριακή Δημοκρατία
  • Μεμονωμένες περιπτώσεις Ευρωπαίων ή τρίτων χωρών με σχετική άδεια που θα πρέπει να εκδοθεί
  • Ευρωπαίοι ή υπήκοοι τρίτων χωρών που φοιτούν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κύπρο

Ακόμα ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι το ίδιο μέτρο θα ισχύσει και για τις διελεύσεις μεταξύ ελεύθερων περιοχών και κατεχομένων, με συγκεκριμένες εξαιρέσεις. Ακόμα εξήγγειλε και μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για να προστατευθεί η οικονομία.

Σημειώνεται πως η Κύπρος από την Παρασκευή μετρά 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού με τα δείγματα να φτάνουν κατά δεκάδες για έλεγχο στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής. Σε πλήρη εξέλιξη και η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Το πρωί ο Κύπριος Πρόεδρος διέψευσε φήμες για κλείσιμο υπεραγορών καταστημάτων και άλλων επιχειρήσεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο