LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 13 Μαρτίου 2020 09:31

WikiLeaks: ελεύθερη η Τσέλσι Μάνινγκ!

Η εξέλιξη που άλλαξε τα δεδομένα, παρά τη συνεχιζόμενη άρνηση της πρώην αξιωματούχου του αμερικανικού στρατού να καταθέσει.

Τσέλσι Μάνινγκ

Ελεύθερη αφέθηκε η Τσέλσι Μάνινγκ, πρώην αξιωματούχος του αμερικανικού στρατού και πληροφοριοδότρια των WikiLeaks, έπειτα από απόφαση δικαστή, μία ημέρα αφότου αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Η Μάνινγκ κρατούνταν στη Βιρτζίνια από τον περασμένο Μάιο με την κατηγορία της περιφρόνησης του δικαστηρίου, καθώς αρνείται να καταθέσει στην υπόθεση κατά του ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ. Επρόκειτο να εμφανιστεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αλεξάντρια στη Βιρτζίνια σήμερα.

Ο δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ, Αντόνι Τρένγκα, διέταξε την αποφυλάκιση της Μάνινγκ με το σκεπτικό ότι έχει ολοκληρωθεί η εξέταση της υπόθεσης. Σε κάθε περίπτωση, απέρριψε το αίτημα να μην πληρώσει το πρόστιμο (256.000 δολ.) που της έχει επιβληθεί εξαιτίας της άρνησής της να καταθέσει.

«Περιττό να πούμε ότι είμαστε ανακουφισμένοι και ζητάμε να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά της μόλις συνέλθει», δήλωσε η ομάδα της νομικής εκπροσώπησής της.

Η Μάνινγκ παραμένει ανένδοτη στην άρνησή της να συμμετάσχει σε μία μυστική ακροαματική διαδικασία, που κατά την ίδια μπορεί να είναι καταχρηστική.

Το 2013 καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για τη διαρροή τουλάχιστον 700.000 απόρρητων αρχείων του αμερικανικού στρατού που δημοσιεύτηκαν μέσω του WikiLeaks.

Τον Ιανουάριο του 2017, ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα της απένειμε χάρη, παραγράφοντας το υπόλοιπο της 35ετούς ποινής φυλάκισής της.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης σε αγρότες: Όταν προβάλεις τα αιτήματα σου χωρίς να θες να τα συζητήσεις, τότε ο διάλογος είναι προσχηματικόςΧθες 17:52 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η θέση της Κυβέρνησης, είναι «Ναι στο διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους, όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων».

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"Χθες 18:55 | Ειδήσεις

Οι άνθρωποι των ΚΥΔ, όπως φαίνεται απο τα ποσά που βρέθηκαν σε μετρητά που παίρναν μέρος, εισέπρατταν μέρος της επιδοτήσης.

Αγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσειςΧθες 16:22 | Ειδήσεις

Θα στείλουν γραπτώς τα αιτήματα τους στον Πρωθυπουργό. Τι διεκδικούν και τι αποφασίστηκε στη σημερινή Πανελλαδική Σύσκεψη στην Νίκαια της Λάρισας.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιάΧθες 20:01 | Ειδήσεις

Η επαναδιαπραγμάτευση των εμπορικών συμφωνιών, προς όφελος των ΗΠΑ, είναι μια από τις προτεραιότητες του Ντόναλντ Τραμπ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Θα ανταποδώσουμε το χτύπημα στο Ισλαμικό Κράτος23:59Παναθηναϊκός: Εκτός αποστολής για τον αγώνα με τον Βόλο ο Τσέριν 23:45Η αντιπολίτευση κατηγορεί την Κυβέρνηση για την πρόσκληση σε αγρότες για διάλογο λέγοντας ότι είναι προσχηματικός23:31Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού- Εντοπίστηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα23:17ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οδοστρωτήρας… οι “πράσινοι”23:03Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στην Ιόνια Οδό στο ύψος της Αμφιλοχίας22:49Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης: Τα δοκάρια σταμάτησαν τους γηπεδούχους22:35Τροχαίο δυστύχημα στη Χίο: Νεκρός οδηγός μηχανής που παρέσυρε πεζό22:21Πανιώνιος – Προμηθέας: Οι Αχαιοί “βύθισαν” κι άλλο τους γηπεδούχους22:07Ηράκλειο: Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών με έναν τραυματία21:53Μύκονος – Καρδίτσα: Σπουδαία νίκη για τους γηπεδούχους21:39Τράκαρε με τον Ελ Κααμπί και έβγαλε σέλφι μαζί του21:26Ηρακλής – Άρης: Θρίλερ… στο Ιβανώφειο21:12Ο ΑΝΤ1 στα Παιδικά Χωριά SOS για τον μεγάλο Τηλεμαραθώνιο του 202520:59ΟΦΗ – Πανσερραϊκός: Καθάρισαν… από το ημίχρονο οι νησιώτες20:45Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιά20:32ANT1 Sports: Προελαύνει ο Λεβαδειακός στο πρωτάθλημα της Super League20:18Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:05Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του19:51ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο