LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΔημοσίευση: 11 Μαρτίου 2020 12:34

Κορονοϊός: κόμικς στη μάχη της εμψύχωσης!

Δημιουργοί κόμικς και εικονογράφοι καταφεύγουν στις «πλατείες» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να μας κάνουν να χαμογελάσουμε...

κορονοϊός - comics

Καθώς ο κορονοϊός καταλαμβάνει εξ εφόδου τον πλανήτη, δημιουργοί κόμικς και εικονογράφοι καταφεύγουν στις «πλατείες» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν συναισθήματα αλληλεγγύης, να μοιραστούν εμπειρίες και παράπονα, και να μας κάνουν να χαμογελάσουμε λίγο.

Δεν είναι λίγοι αυτοί από την Κίνα, άλλωστε η Κίνα είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, αλλά δεν υπολείπονται άλλοι από διαφορετικά γεωγραφικά μήκη και πλάτη.

Το κόμικ με την υπογραφή «Wang XX» είναι μια καταπληκτική σύνοψη της τρυφερότητας και φροντίδας που οι κάτοικοι της Κίνας νιώθουν ο ένας για τον άλλον, αυτή την ολέθρια περίοδο: μια φώκια, ένα χταπόδι και ένας ποντικός βοηθούν ο ένας τον άλλον να φορέσει τη μάσκα του.

κορονοϊός - comics

Πολλοί, τόσο μέσα στην Κίνα όσο και στο εξωτερικό, ασκούν δριμεία κριτική στις κινεζικές αρχές για τον ελλιπή χειρισμό της κρίσης και την αποσιώπηση των αρχικών προειδοποιήσεων από τους εκεί ειδικούς σε θέματα υγείας. Σκληρή κριτική στο κινεζικό σύστημα υγείας είναι το κόμικ με υπογραφή «A ee mi» (από την Ταϊβάν): ένας ταχυδρόμος που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό στέλνεται σπίτι του χωρίς την κατάλληλη θεραπεία, με αποτέλεσμα να μολυνθούν φίλοι του και η κοινότητα.

Αν και πολλές αεροπορικές εταιρείες ανέστειλαν τις πτήσεις προς την Κίνα, οι αρχές του Χονγκ Κονγκ δεν έκλεισαν τα σύνορα. Στη γελοιογραφία με υπογραφή «ballkidrawing», η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ δίνει ελευθέρας στον κορονοϊό να μπει στη χώρα.

κορονοϊός - comics

Στις χώρες της Δύσης, κάθε ένας που αμυδρά μοιάζει με Απωανατολίτη αντιμετωπίζεται με καχυποψία. Γελοιογράφοι στη Γαλλία, τη Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ ανασκουμπώθηκαν για να αναδείξουν το γελοίο αυτής της στάσης. Ιδιαίτερα δηκτικός είναι ο «Koreangry» από το Λος Άντζελες, με τη σειρά που δημιουργεί και στην οποία πρωταγωνιστεί - και δικαιολογημένα διαμαρτύρεται για ρατσιστική συμπεριφορά - ένας κορονοϊός-κατοικίδιο ζωάκι.

Το μίνι κόμικ με υπογραφή «Wei Man Kow» από τη Σιγκαπούρη δίνει οδηγίες. Η επιτυχία του ήταν τέτοια που μεταφράστηκε σε επτά γλώσσες και ο καλλιτέχνης το έχει ελεύθερο στο Διαδίκτυο για downloading.

κορονοϊός - comics

Από την πλευρά του, ο επίσης Σιγκαπουριανός βετεράνος δημιουργός κόμικ Sonny Liew συνεργάστηκε με τοπικούς γιατρούς για να δημιουργήσει ένα κόμικ το οποίο αντιμάχεται την παράνοια και την παραπληροφόρηση.

κορονοϊός - comics

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο