LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 06 Μαρτίου 2020 09:05

Κορονοϊός: Amazon, Microsoft, Google και Facebook συνιστούν δουλειά από το σπίτι

Όλο και περισσότερες εταιρείες συνιστούν πλέον στους εργαζόμενούς τους να εργάζονται από το σπίτι, λόγω του φόβου για αύξηση των κρουσμάτων.

facebook - twitter

Οι εταιρείες Amazon, Microsoft, Google και Facebook συνιστούν πλέον στους εργαζόμενούς τους στην πολιτεία Ουάσινγκτον των ΗΠΑ να εργάζονται από το σπίτι, αν αυτό είναι δυνατό, καθώς πολλοί είναι αυτοί που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα.

«Συνιστούμε στους εργαζόμενούς μας, που μπορούν να εργάζονται από το σπίτι τους, να το κάνουν έως τις 25 Μαρτίου», ανέφερε ο Κερτ ΝτελΜπίνι εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Microsoft σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη. «Τα μέτρα αυτά θα εγγυηθούν την ασφάλειά μας και θα καταστήσουν επίσης τα γραφεία μας πιο ασφαλή για όσους πρέπει να βρίσκονται εκεί».

Η Amazon που διαθέτει περισσότερους από 50.000 εργαζόμενους στο Σιάτλ και την πόλη Μπέλβιου έκανε τις ίδιες συστάσεις προς τους εργαζόμενούς τους «μέχρι το τέλος του μήνα», επεσήμανε εκπρόσωπος της κολοσσού του διαδικτυακού εμπορίου. Η Google επίσης κάλεσε τους εργαζόμενούς της στην πολιτεία Ουάσινγκτον να εργάζονται από το σπίτι τους.

Στο Σαν Φρανσίσκο η Lyft, μια πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών μεταφοράς προσώπων, ζήτησε από τους υπαλλήλους της να επιστρέψουν στα σπίτια τους αφού ενημερώθηκε ότι ένας εξ αυτών είχε έρθει σε επαφή με ένα πρόσωπο που είχε μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό.

Ο εν λόγω υπάλληλος δεν παρουσιάζει συμπτώματα, όμως «ενεργούμε βάσει των συστάσεων του CDC (Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών) και για προληπτικούς λόγους ζητάμε από τους εργαζόμενούς μας στο Σαν Φρανσίσκο να εργαστούν από το σπίτι τους για το υπόλοιπο της εβδομάδας», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Νέο περιστατικό πτώσης σοβά στο κέντρο της πόλης08:07Αγρότες – μπλόκα: Παραμένει αποκλεισμένος ο Ε-6507:52Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του07:38ΤΑΞΙ: Νέα 48ωρη απεργία07:24Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS: Οι δέκα ημερομηνίες “σταθμός”07:10ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης” των πληρωμών έως τις 5 Δεκεμβρίου06:56Τραμπ: Το σκάνδαλο διαφθοράς στην Ουκρανία δεν βοηθάει τις διαπραγματεύσεις για ειρήνη06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 1η Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:14Ρούμπιο: Παραγωγικές οι συζητήσεις στη Φλόριντα - Μένει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει23:59Ρέθυμνο: Μεγάλη φωτιά σε κατάστημα στην Καλλιθέα (εικόνες)23:47Στις Βρυξέλλες αύριο ο Νίκος Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ23:34Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Θεαματικό ντέρμπι για... γερά νεύρα και επικράτηση της Ένωσης23:20Λακωνία: Εξερράγη φιάλη υγραερίου σε καφετέρια στη Νεάπολη (βίντεο)23:06Πάτρα: Άγριος ξυλοδαρμός μεταξύ δύο ανδρών και μιας γυναίκας (εικόνες)22:52Σκληρές διαπραγματεύσεις στη Φλόριντα για το Ουκρανικό - Συμφωνία στα τελικά σημεία του σχεδίου θέλουν οι ΗΠΑ22:38Ηλεία: Σοβαρό τροχαίο στη Γαστούνη - Στο Νοσοκομείο δύο γυναίκες (εικόνες)22:24Έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας οι αγρότες – Απαιτούν την απελευθέρωση των συναδέλφων τους 22:10ΠΑΟΚ: Τεράστιο "διπλό" με ανατροπή και 10 παίκτες21:56Κινητοποιήσεις αγροτών – Λάρισα: Στα δύο "κόπηκε" η Ελλάδα21:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο