LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 05 Μαρτίου 2020 16:16

Μητσοτάκης - Βορίδης: μέτρα για αύξηση του αγροτικού εισοδήματος

Οι τρεις προτεραιότητες του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο απολογισμός των δράσεων και ο σχεδιασμός.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Τρόποι και μέσα που θα διευκολύνουν περαιτέρω την επίτευξη των προτεραιοτήτων που έχει θέσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αποτίμηση του μέχρι τώρα έργου του, εξετάστηκαν κατά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου. Η βελτίωση της οργάνωσης της παραγωγής, η ενίσχυση των παραγωγικών επενδύσεων και η στήριξη της εξωστρέφειας των γεωργικών προϊόντων, τέθηκαν ως κρίσιμες προτεραιότητες για την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας.

Επισημάνθηκε ότι η βασική στόχευση του υπουργείου είναι να αυξηθεί το αγροτικό εισόδημα και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των αγροτικών επιχειρήσεων ώστε να διεισδύσει σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσοστό της διεθνούς αγοράς, με δεδομένο πάντα τον περιβαλλοντικό προσανατολισμό. Στη συζήτηση εκτιμήθηκε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της ηλικιακής ανανέωσης του αγροτικού πληθυσμού στην εκπαίδευση, της εισαγωγής της καινοτομίας στην παραγωγή και της προώθηση της συλλογικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε η ανάγκη να εξαντληθεί κάθε προσπάθεια για τη μεταφορά έρευνας και καινοτομίας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και την πρόσβαση των παραγωγών, μέσω των οργανώσεών τους, με την αναγκαία συμβουλευτική υποστήριξη, σε υπηρεσίες και εφαρμογές ευφυούς γεωργίας, που επιτρέπουν την αποδοτική χρήση των πόρων και συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του κόστους των εισροών, προτεραιότητα που συμβαδίζει απόλυτα με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η μελλοντική ΚΑΠ.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Οι τρεις κρίσιμες προτεραιότητες

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν τρεις κρίσιμες προτεραιότητες για την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας: Η βελτίωση της οργάνωσης της παραγωγής, η ενίσχυση των παραγωγικών επενδύσεων και η στήριξη της εξωστρέφειας των γεωργικών προϊόντων.

Επισημάνθηκε δε, πως τα μέτρα που έχει λάβει ήδη η κυβέρνηση για την ελάφρυνση της φορολογίας αφορούν άμεσα και τους αγρότες. Ταυτόχρονα, το υπουργείο προχώρησε στην κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το κρασί, μείωσε τον φορολογικό συντελεστή των αγροτικών συλλογικών σχημάτων στο 10%, ενώ ο νέος νόμος του υπουργείου βασίζεται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των αγροτικών συνεταιρισμών. Στην καλύτερη οργάνωση συντελεί και το νέο πλαίσιο για τις διεπαγγελματικές οργανώσεις, με την διεπαγγελματική της φέτας να αποτελεί το πρώτο βήμα.

 Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στις διαπραγματεύσεις για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ έτσι ώστε να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι για την επόμενη προγραμματική περίοδο.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, Κώστας Σκρέκας, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, η γενική γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών, Βίκυ Λοΐζου, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Στρατάκος, και ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικώνΧθες 22:14 | Ειδήσεις

Πως κατέγραψε η NASA την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα. Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη από τον Τάσο Αρνιακό. Οδηγίες από ειδικούς για ευπαθείς ομάδες.

Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΧθες 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)Χθες 20:33 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδώνΣήμερα 06:08 | Ειδήσεις

Οι οπαδοί των δύο ομάδων είχαν κάνει κάλεσμα για συγκέντρωση όμως τελικά απαγορεύτηκαν από την αστυνομία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδών06:21Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ06:07Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27Αττική: “Μπλακ άουτ” σε πολλές περιοχές στα νότια23:05Δίκη Τραμπ – Εκδότης “National Enquirer”: Συμφωνήσαμε να “θάβω” ρεπορτάζ εναντίον του22:52Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας22:11“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο