LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 04 Μαρτίου 2020 23:40

Κύπελλο Ελλάδας: Με ανατροπή... “πήρε κεφάλι” ο ΠΑΟΚ

Οι Θεσσαλονικείς λύγισαν τον Ολυμπιακό, σπάζοντας και το αήττητο των “ερυθρόλευκων”… 

Παοκ - Ολυμπιακός

Ματς υψηλών προδιαγραφών και μεγάλων συγκινήσεων ο ημιτελικός της Τούμπας, μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, ολοκληρώθηκε με νίκη ανατροπής του γηπεδούχου ΠΑΟΚ, ο οποίος μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από νωρίς (0-2 στο 8') κατάφερε να ανατρέψει το σκορ ισοφαρίζοντας γρήγορα και να πάρει μεγάλη νίκη με 3-2, κάτι που μεταφράζεται και σε πρώτη ήττα των ερυθρολεύκων στην φετινή σεζόν σε ελληνική διοργάνωση.

Μόλις στο 3' ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Χασάν, που αφού κέρδισε κεφαλιά από τον Ινγκασον εκμεταλλεύθηκε χλιαρή επέμβαση του Πασχαλάκη και από κοντά με δεύτερη προσπάθεια, προώθησε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει πολύ νωρίς το 0-1. Πολύ σύντομα ο Ολυμπιακός διπλασίασε τις επιτυχίες του. Με κεφαλιά του Γκιγιέρμε στο 8' οι φιλοξενούμενοι -έχοντας μπροστά τους μια νωθρή αμυντική αντίσταση- σκόραραν για δεύτερη φορά βάζοντας από νωρίς βάσεις πρόκρισης.

Όμως στο 10' ο ΠΑΟΚ μείωσε με τον Πέλκα, μετά από επίθεση που ξεκίνησε από τον Γιαννούλη και με την προσθήκη του Ακπομ, έφτασε η μπάλα στον σκόρερ του Δικεφάλου που σούταρε στην εστία των ερυθρολεύκων. Το "ροντέο" στην Τούμπα συνεχίστηκε. Στο 12' ο Μίσιτς με εξαιρετική βολίδα στη γωνία του Τζολάκη πέτυχε την ισοφάριση, σε ένα παιχνίδι με εντυπωσιακό ξεκίνημα και πλούσιο αγωνιστικό θέαμα.

Οι δυο ομάδες συνέχισαν με επιθετική διάθεση και ως το 25' είχαν δημιουργήσει πολύ καλές προϋποθέσεις και τελικές χωρίς όμως άλλο γκολ. Όμως από το σημείο αυτό ανέβηκαν οι εντάσεις και το πάθος των παικτών με συνέπεια να υπάρξουν δυνατά μαρκαρίσματα, αρκετά φάουλ, δυο διακοπές και οι πρώτες κίτρινες να βγουν από το τσεπάκι του Ισπανού ρέφερι.

Παοκ - Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός με εμφανές το καλό ηθικό και την ψυχολογία του, μπόρεσε να τιθασεύσει την επιθετικότητα του ΠΑΟΚ μετά την ισοφάριση και δημιούργησε επικίνδυνες αντεπιθέσεις με μια σπουδαία ευκαιρία στο 44' όταν η κεφαλιά του Σισέ έφυγε από άριστη θέση άουτ. Όπως τέλειωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε το δεύτερο, με σημαντική ευκαιρία του Ολυμπιακού, πάλι σε κεφαλιά του αμαρκάριστου Σισέ στο 48' που έφυγε άουτ.

Στο 53' ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά σε τρίτο γκολ έχοντας και σουτ του Σισέ στο δοκάρι αλλά η φάση διακόπηκε σαν οφ-σάϊντ, αφού ο παίκτης του Ολυμπιακού ήταν εκτεθειμένος και το γκολ του Χασάν που ακολούθησε, φυσικά δεν μέτρησε. Στο 67΄ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Σεμέδο, μετά κεφαλιά του Ινγκασον. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Πέλκας στο 69', έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα με 3-2.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε με πολύ ενέργεια και από το 85΄ συνέχισε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Δημήτρη Γιαννούλη για δυνατό μαρκάρισμα στον Ρατζέλοβιτς. Η μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ δίνει πλέον προβάδισμα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης εν όψει του επαναληπτικού στο "Γ. Καραϊσκάκης"

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Γιαννούλης, Ινγκασον, Μιχάϊ, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Πέλκας (81' Ροντρίγκο), Ελ Καντουρί (79' Λημνιός), Μπίσεσβαρ (89' Εσίτι), Ακπόμ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Τσιμίκας, Σεμέδο, Σισέ, Ελαμπντελαουί (70' Γκασπάρ), Καμαρά (86' Ελ Αραμπί), Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας (77' Ρατζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Χασάν.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικώνΧθες 22:14 | Ειδήσεις

Πως κατέγραψε η NASA την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα. Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη από τον Τάσο Αρνιακό. Οδηγίες από ειδικούς για ευπαθείς ομάδες.

Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΧθες 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)Χθες 20:33 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες

Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία ΠλάτωνοςΧθες 15:57 | Ειδήσεις

Που ακριβώς βρίσκεται σύμφωνα με την έρευνα ο τάφος του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Πλάτωνα. Πώς οδηγήθηκαν οι ερευνητές στο σημείο ταφής του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ23:14Αττική: “Μπλακ άουτ” σε πολλές περιοχές στα νότια23:05Δίκη Τραμπ – Εκδότης “National Enquirer”: Συμφωνήσαμε να “θάβω” ρεπορτάζ εναντίον του22:52Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας22:11“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο