LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 04 Μαρτίου 2020 17:04

Περιφέρεια Αττικής: Επιστημονική Επιτροπή για τις φυσικές καταστροφές (εικόνες)

Μέχρι πότε ζήτησε ο Γ. Πατούλης να είναι έτοιμο το πρώτο σχέδιο προτάσεων, με στόχο την βέλτιστη θωράκιση των περιοχών της Αττικής, από τυχόν ισχυρά φαινόμενα.

Περιφέρεια Αττικής - Επιστημονική Επιτροπή - φυσικές καταστροφές

Στην αναγκαιότητα διαμόρφωσης και κατάρτισης μιας ενιαίας πρότασης, η οποία θα συμπεριλαμβάνει την πρόβλεψη και αντιμετώπιση όλου του φάσματος  των κινδύνων από φυσικές καταστροφές, συμφώνησαν οι εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας και τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής σε διευρυμένη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, συμφωνήθηκε να συσταθεί μια επιτροπή με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών από όλο τα φάσμα των ειδικοτήτων που εμπλέκονται σε ζητήματα φυσικών καταστροφών». 

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ζήτησε η επιτροπή να συνεδριάσει άμεσα με στόχο πριν από το Πάσχα να έχει καταρτιστεί ένα πρώτο πλαίσιο προτάσεων στις οποίες θα συμπεριλαμβάνεται η χαρτογράφηση των κινδύνων και οι δυνατότητες άμεσης επέμβασης. Όπως επισήμανε οι προτάσεις που θα καταρτιστούν θα ενισχύσουν το σχέδιο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και θα συμβάλλουν τόσο στην πρόληψη, όσο και στην αποτελεσματική παρέμβαση όπου κρίνεται αναγκαίο. 

«Στόχος μας είναι να συνεργαστούμε στενά με την ακαδημαϊκή κοινότητα για να γίνει η Αττική απόλυτα θωρακισμένη και ασφαλής για τους πολίτες της.  Οφείλουμε να δημιουργήσουμε κοινό μέτωπο απέναντι στις νέες προκλήσεις της Πολιτικής Προστασίας. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών από φυσικές, τεχνολογικές και λοιπές καταστροφές. Στο πλαίσιο αυτό είναι επιβεβλημένη η ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και υλοποίησης δράσεων μείωσης του κινδύνου των καταστροφών, αλλά και σχεδιασμού κανόνων ενημέρωσης των πολιτών». 

Περιφέρεια Αττικής - Επιστημονική Επιτροπή - φυσικές καταστροφές

Ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι είναι σημαντικό που οι επιστημονικοί φορείς της χώρας κάθονται στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν και να συμφωνήσουν από κοινού για τις ενδεικνυόμενες ενέργειες σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. 

Από την πλευρά τους οι καθηγητές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους που η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας δίνει βαρύτητα στα συγκεκριμένα προβλήματα και συμφώνησαν να ορίσουν εκπροσώπους που θα συμμετάσχουν στην επιτροπή που θα συσταθεί.  

Περιφέρεια Αττικής - Επιστημονική Επιτροπή - φυσικές καταστροφές

Συμμετέχοντες 

Στη συνάντηση της Περιφέρειας συμμετείχε ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Ιατρικής Θ. Δημόπουλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος - Πρόεδρος ΟΑΣΠ,  και καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ε. Λέκκας, ο Π. Νάστος, Καθηγητής Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος,  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Κ. Καρτάλης, Καθηγητής Τμήματος Φυσικής,  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Μ. Πλειώνης, Πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο Κ. Λαγουβάρδος, Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος, ο Α. Στάμου, Καθηγητής, Τομέας Υδάτινων Πόρων και Περιβάλλοντος - Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, ΕΜΠ, ο Ι. Παπανικολάου, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τομέας Γεωλογικών Επιστημών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Ι. Παρχαρίδης, Καθηγητής Τμήμα Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ο Δ. Σακελλαρίου, Διευθυντής Ερευνών Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας, ο Α. Τσώκος, Γενικός Διευθυντής ΕΑΓΜΕ, ο Κ. Ζώμπος, Αν. Γενικός Διευθυντής ΕΑΓΜΕ, ο Ν. Βούλγαρης, Καθηγητής Σεισμολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Εκτελεστικό Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Γ. Σελίμης, η Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής Περιφέρειας Αττικής Α. Παρασκευοπούλου, ο Προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας  Διαχείρισης  Επιχειρησιακού Προγράμματος  (ΕΥ?ΕΠ) της Περιφέρειας Αττικής  Δ. Δρόσης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο