LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 04 Μαρτίου 2020 11:07

Ιντλίμπ: Κι άλλοι νεκροί Τούρκοι στρατιώτες

Τούρκοι στρατιώτες σκοτώνονται και τραυματίζονται στην επαρχία της Συρίας.

Ιμπλιντ - Συρία - μάχες - μετανάστες

Δύο ακόμη Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σε επίθεση του συριακού στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Αμέσως αφού οι συριακές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον τους, οι Τούρκοι στρατιώτες απάντησαν και εξακολουθούν να πλήττουν στόχους του συριακού στρατού.

Μετά το συμβάν αυτό, ο αριθμός των νεκρών μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ της Συρίας τον τελευταίο μήνα ανέρχεται σε 59.

Εξάλλου το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας πρόσθεσε ότι από την προηγούμενη εβδομάδα ο τουρκικός στρατός έχει καταρρίψει τρία συριακά πολεμικά αεροσκάφη, οκτώ ελικόπτερα και έχει καταστρέψει περισσότερα από 150 άρματα μάχη και άλλο στρατιωτικό εξιπλισμό.

Η Άγκυρα στηρίζει τους Σύρους αντάρτες στην Ιντλίμπ οι οποίοι προσπαθούν να αντισταθούν στη στρατιωτική επιχείρηση που έχει εξαπολύσει η Δαμασκός με την υποστήριξη της Ρωσίας.

Εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων περίπου 1 εκατομμύριο πρόσφυγες από τη βορειοδυτική Συρία κατέφυγαν στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ επισκέπτεται σήμερα την Άγκυρα και αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Ρωσία από την πλευρά της σήμερα επανέλαβε την κατηγορία ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, ενώ κατηγόρησε την Άγκυρα ότι συνεργάζεται με τρομοκρατικές ομάδες στην Ιντλίμπ.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ κατήγγειλε ότι οι "οχυρές θέσεις των τρομοκρατών έχουν πρακτικά ενωθεί με αυτές του στρατού της Τουρκίας" στην Ιντλίμπ και ότι οι επιθέσεις στο αεροδρόμιο της βάσης Χμάιμιμ που χρησιμοποιούν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στη Συρία είναι πλέον καθημερινές.

Ο Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται να συναντηθούν αύριο Πέμπτη στη Μόσχα για να συζητήσουν την κρίση στη Συρία.

Και οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται ότι δεν τηρούν την εύθραυστη συμφωνία εκεχειρίας που έχουν υπογράψει.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΣήμερα 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)Σήμερα 20:33 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες

Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)Σήμερα 10:47 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται να περιοριστεί η σκόνη στην ατμόσφαιρα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντεςΣήμερα 15:10 | Ειδήσεις

Ποιες οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και ανήλικοι. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων19:42Ενδοοικογενειακή βία - Καταγγελία: Την χτύπησε μπροστά στο παιδί τους19:29“Φονικό των Ανωγείων”: Αναιρέθηκε η απόφαση από τον Άρειο Πάγο19:15ΙΕΛΚΑ: Πάσχα με μικρότερα τραπέζια και λιγότερα φαγητά το 202419:02Ηλεία: Φωτιά στους Σχίνους (βίντεο)18:49Μελισσοκόμοι: Τα αντιπυρικά μέτρα βάζουν τέλος στα μελίσσια μας18:36Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα18:09Τήλος: Εντοπίστηκαν δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε παραλία17:56Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε κάνναβη… μαζί με τον ανήλικο γιο του (βίντεο)17:43Άγιος Γεώργιος: Ο βίος, τα μαρτύρια και τα θαύματά του17:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο