LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 29 Φεβρουαρίου 2020 07:41

Αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 ο Έλληνας ναυτικός που ήταν όμηρος στο Τζιμπουτί (βίντεο)

Φανερά συγκινημένος ο Γιώργος Μπουγιούκας μίλησε στην εκπομπή "Πρωινοί Τύποι" για την περιπέτειά του. Τι είπε για τους άλλους τρεις Έλληνες που παραμένουν στο Τζιμπουτί. 

Πρωινοί Τύποι - ναυτικός - Τζιμπουτί

Στην Ελλάδα επέστρεψε τα ξημερώματα του Σαββάτου, μετά από 168 μέρες παραμονής του στο Τζιμπουτί της Αφρικής, ο Έλληνας Α΄ Μηχανικός του πλοίου "Πτολεμαίος", Γιώργος Μπουγιούκας, μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες των υπουργείων Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Εξωτερικών.

Φανερά συγκινημένος ο κ. Μπουγιούκας μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι» και τόνισε ότι είναι χαρούμενος που γύρισε, αλλά γύρισε με πολλά προβλήματα υγείας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το θέμα δεν έχει λυθεί καθώς έχουν μείνει στο Τζιμπουτί άλλοι τρεις Έλληνες, ωστόσο είπε πως «με την υπόσχεση του υπουργού Ναυτιλίας ελπίζουμε ότι θα γυρίσουν» και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσω τον αγώνα για να γυρίσουν πίσω και οι άλλοι τρεις Έλληνες ναυτικοί». 

Στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» μίλησε και η κόρη του κ. Μπουγιούκα η οποία περιέγραψε τον αγώνα που έδωσε, ώστε να επιστρέψει ο πατέρας της στην πατρίδα. 


Νωρίτερα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για την θετική αυτή εξέλιξη.

«Είχα δεσμευθεί», είπε ο κ. Πλακιωτάκης, «ότι οι Έλληνες ναυτικοί που βρίσκονται στο Τζιμπουτί θα επαναπατρισθούν και πως οι προσπάθειες της κυβέρνησης μας σε καμιά περίπτωση δεν θα σταματήσουν μέχρι να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. 

Η αρχή έγινε με την επιστροφή στην Ελλάδα του Γιώργου Μπουγιούκα. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την επιστροφή του, αλλά δεν πανηγυρίζω. Έχουμε πολύ δουλειά ακόμη να κάνουμε μιας και υπάρχουν άλλοι τρεις Έλληνες ναυτικοί στο Τζιμπουτί, που πρέπει να επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα. Κατανοώ πλήρως την ανησυχία των οικείων τους και τους διαβεβαιώνω ότι εντείνουμε τις προσπάθειες ώστε να επαναπατριστούν και ο Δημήτρης Φάλκος, ο Δημήτρης Σιακάς και ο Εμμανουήλ Καμινάκης».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Αποφυλακίστηκαν οι κατηγορούμενοι για τη φωτιά στο Γηροκομείο11:19Γιώργος Μαζωνάκης: Τα πρώτα λόγια της μητέρας του μετά το χειρουργείο (βίντεο)11:04Απάντηση Ερντογάν σε Νετανιάχου: Θα πνιγούν στο αίμα που έχυσαν10:50Βρετανία: Έδωσε φάρμακα στην κόρη της, ξεγελώντας γιατρούς με φωτογραφίες τεχνητής νοημοσύνης10:35Σταδίου: Έκλεισε ο δρόμος λόγω… κουμπαρά!10:21Θεσσαλονίκη: Νεκρός 29χρονος σε τροχαίο – 3 συλλήψεις10:06Μεταναστευτικό: Εκατόμβη νεκρών σε ναυάγια πλοίων με προορισμό την Κρήτη09:52Συνάντηση Τραμπ - Στάρμερ: Επί τάπητος διεθνείς υποθέσεις και επενδυτικές συμφωνίες09:38Τραμπ: Τρομοκρατική οργάνωση το κίνημα “Antifa”09:24Γάζα: Πίεση στις ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ09:11Report.oasa.gr – Κυρανάκης: Πρεμιέρα για την εφαρμογή υποβολής καταγγελιών στα ΜΜΜ08:57Αίγιο: Συνελήφθη πατέρας που οδηγούσε με το 5χρονο παιδί του αγκαλιά08:43ΚΤΕΟ: 700.000 οχήματα χωρίς έλεγχο - Σοβαρός κίνδυνος στους ελληνικούς δρόμους08:28Πενσιλβάνια: 3 νεκροί αστυνομικοί και 2 βαριά τραυματισμένοι από πυρά – Νεκρός και ο δράστης08:14Θεσσαλονίκη: Έκοβαν παράνομα ξύλα στο δάσος της Αρέθουσας και τα πουλούσαν07:59Γλυφάδα: Άνδρας εγκλωβίστηκε σε κάδο ανακύκλωσης κι έχασε τη ζωή του (εικόνες)07:46Φονική καραμπόλα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης (βίντεο)07:32Τεντόγλου: Ήταν ο χειρότερος αγώνας μου07:17ΗΠΑ: Ένοπλος σκότωσε 3 αστυνομικούς σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας07:04Παύλος Φύσσας: Η δολοφονία, η δίκη της Χρυσής Αυγής και η ιστορική απόφαση06:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο