LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 29 Φεβρουαρίου 2020 07:41

Αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 ο Έλληνας ναυτικός που ήταν όμηρος στο Τζιμπουτί (βίντεο)

Φανερά συγκινημένος ο Γιώργος Μπουγιούκας μίλησε στην εκπομπή "Πρωινοί Τύποι" για την περιπέτειά του. Τι είπε για τους άλλους τρεις Έλληνες που παραμένουν στο Τζιμπουτί. 

Πρωινοί Τύποι - ναυτικός - Τζιμπουτί

Στην Ελλάδα επέστρεψε τα ξημερώματα του Σαββάτου, μετά από 168 μέρες παραμονής του στο Τζιμπουτί της Αφρικής, ο Έλληνας Α΄ Μηχανικός του πλοίου "Πτολεμαίος", Γιώργος Μπουγιούκας, μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες των υπουργείων Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Εξωτερικών.

Φανερά συγκινημένος ο κ. Μπουγιούκας μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι» και τόνισε ότι είναι χαρούμενος που γύρισε, αλλά γύρισε με πολλά προβλήματα υγείας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το θέμα δεν έχει λυθεί καθώς έχουν μείνει στο Τζιμπουτί άλλοι τρεις Έλληνες, ωστόσο είπε πως «με την υπόσχεση του υπουργού Ναυτιλίας ελπίζουμε ότι θα γυρίσουν» και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσω τον αγώνα για να γυρίσουν πίσω και οι άλλοι τρεις Έλληνες ναυτικοί». 

Στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» μίλησε και η κόρη του κ. Μπουγιούκα η οποία περιέγραψε τον αγώνα που έδωσε, ώστε να επιστρέψει ο πατέρας της στην πατρίδα. 


Νωρίτερα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για την θετική αυτή εξέλιξη.

«Είχα δεσμευθεί», είπε ο κ. Πλακιωτάκης, «ότι οι Έλληνες ναυτικοί που βρίσκονται στο Τζιμπουτί θα επαναπατρισθούν και πως οι προσπάθειες της κυβέρνησης μας σε καμιά περίπτωση δεν θα σταματήσουν μέχρι να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. 

Η αρχή έγινε με την επιστροφή στην Ελλάδα του Γιώργου Μπουγιούκα. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την επιστροφή του, αλλά δεν πανηγυρίζω. Έχουμε πολύ δουλειά ακόμη να κάνουμε μιας και υπάρχουν άλλοι τρεις Έλληνες ναυτικοί στο Τζιμπουτί, που πρέπει να επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα. Κατανοώ πλήρως την ανησυχία των οικείων τους και τους διαβεβαιώνω ότι εντείνουμε τις προσπάθειες ώστε να επαναπατριστούν και ο Δημήτρης Φάλκος, ο Δημήτρης Σιακάς και ο Εμμανουήλ Καμινάκης».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία Byron: Πού καταγράφηκε το μεγαλύτερο ύψος βροχής23:24Σεισμός 4.7 ρίχτερ στα Καλάβρυτα23:10Νότια Κορέα: Αποκαλύφθηκε δίκτυο μαζικής παραβίασης καμερών - Χιλιάδες πολίτες θύματα κρυφής καταγραφής22:56Σαρκοζί: Στη δημοσιότητα αποσπάσματα από το νέο του βιβλίο που περιγράφει τις 20 μέρες που έμεινε στη φυλακή22:42Ναυάγιο στην Κρήτη: Μάχη για τη ζωή τους δίνουν οι δύο διασωθέντες22:28Βύρωνας: Εξιχνιάσθηκε συμμορία που λήστευε πρακτορεία τυχερών παιγνίων22:14Βρετανικός Τύπος: Η ευλογιά θα αφανίσει την ελληνική φέτα22:00Ολοκληρώθηκε η πορεία για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία21:45Μάχη τίτλου στη Formula 1: Ο Φερστάπεν στην pole, ο Νόρις ένα βήμα από το πρωτάθλημα21:31Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν οι γονείς του 2χρονου αγοριού που πέθανε μετά από επίθεση σκύλου21:17Θεσσαλονίκη: Κτηνοτρόφος καταρρέει, μετά την αναγκαστική θανάτωση του κοπαδιού του (βίντεο)21:03Μητσοτάκης: Η ανάρτηση για την ανασκόπηση του 2025 - Ένα έτος με μεγάλα έργα, νέες αποφάσεις και αλλαγές20:49Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Επεισόδια στα Εξάρχεια - Μολότοφ και προσαγωγές (βίντεο)20:35Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:21ANT1 Sports: Η FIFA τίμησε τον Τραμπ με το πρώτο Βραβείο Ειρήνης στην κλήρωση του Μουντιάλ20:09Συμβαίνει Τώρα: Πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)19:55Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ταχύτητα και λύγισε τον Κολοσσό19:41Ναυάγιο με μετανάστες στην Κρήτη - 18 νεκροί19:27Πρωταθλητής χειμώνα ο Ολυμπιακός μετά το 3-0 επί του ΟΦΗ19:24Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επικοινώνησε με Γουίκοφ και Κούσνερ για διαπραγματεύσεις19:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο