LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Φεβρουαρίου 2020 10:51 | Ανανέωση: 28 Φεβρουαρίου 2020 10:54

Σε διαρκή επικοινωνία με ΕΕ και ΝΑΤΟ η Αθήνα για το μεταναστευτικό

Ο Ερντογάν άνοιξε τα σύνορα και στέλνει μετανάστες, ενώ χάνει έδαφος και στρατιώτες στην Ιντλίμπ.

προσφυγικό - πρόσφυγες

Η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα. Μετά τις εξελίξεις στο Ιντλίμπ είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Ο Πρωθυπουργόςεπικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. Στη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκε η κατάσταση στην Τουρκία, οι κινήσεις μεταναστών προς τα ελληνικά σύνορα και ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την Καγκελάριο για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση.

Νωρίτερα τουρκικά Μέσα μετέδωσαν εικόνες περίπου 300 αιτούντων άσυλο, που από την Αδριανούπολη κατευθύνονται προς τα ελληνικά σύνορα, ενώ υπάρχουν πληφοροφίες και για συγκεντρωμένους στα παράλια, που ετοιμάζονται να περάσουν στα ελληνικά νησιά διά θαλάσσης. Ήδη από το πρωί έφτασε στη Μυτιλήνη ένα σκάφος με 15 αιτούντες άσυλο.

προσφυγικό - πρόσφυγες

Το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT και ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός NTV μετέδωσαν εικόνες από μερικές δεκάδες ανθρώπους, τους οποίους παρουσίασαν ως μετανάστες που κατευθύνονται προς τα σύνορα με την Ελλάδα.

Το πρακτορείο DHA μετέδωσε ότι περίπου 300 Σύροι, Ιρακινοί ακόμη και Ιρανοί μετανάστες κατευθύνονται προς τα σύνορα στην Αδριανούπολη. Την ίδια πληροφορία μετέδωσε και το πρακτορείο Demiroren.

προσφυγικό - πρόσφυγες

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, που πρόσκειται στην τουρκική κυβέρνηση, η απόφαση "να ανοίξουν οι πόρτες" από την Τουρκία ελήφθη στη διάρκεια έκτακτου συμβουλίου ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στο ίδιο Μέσο αναφέρεται πως οι στρατιωτικές, αστυνομικές και λιμενικές δυνάμεις έχουν εντολή να «μην κάνουν τίποτα» για να συγκρατήσουν τους πρόσφυγες.

To Demiroren πρόσθεσε εξάλλου ότι άλλη ομάδα μεταναστών έχει συγκεντρωθεί στις ακτές των Δαρδανελλίων με σκοπό να περάσουν με βάρκες στην Ελλάδα.

Εξάλλου το TRT μετέδωσε ότι δεκάδες άνθρωποι προσπάθησαν να περάσουν το συνοριακό πέρασμα Καπίκουλε και να εισέλθουν στη Βουλγαρία, όμως οι αρχές εκεί δεν τους επέτρεψαν την είσοδο στο βουλγαρικό έδαφος.

Στον Έβρο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στο ανατολικό Αιγαίο ο Πλακιωτάκης

Με αυστηρότερους ελέγχους στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, αλλά και ψυχραιμία αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση τον ωμό εκβιασμό της Τουρκίας για άνοιγμα των συνόρων. Aνάλογες ανακοινώσεις έκανε και ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, που είπε ότι αυστηροποιούνται οι έλεγχοι στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έπειτα από σύσκεψη που είχε τις πρώτες πρωινές ώρες με τον υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, αναχωρεί για τον Έβρο, όπου θα επισκεφτεί συγκεκριμένα σημεία της μεθορίου. Έχουν δοθεί εντολές για “λελογισμένη ενίσχυση των δυνάμεων” όπου χρειαστεί. Οι στρατιωτικές δυνάμεις θα συνεργαστούν με την αστυνομία σε ό, τι χρειαστεί προκειμένου το μήνυμα να είναι σαφές και καθαρό όχι μόνο προς την Τουρκία αλλά και προς τους Ευρωπαίους. Η Ελλάδα θα αντιδράσει όπως πρέπει. Έχει τον τρόπο και τα μέσα.

προσφυγικό - πρόσφυγες

Ενίσχυση υπάρχει και στη θάλασσα, όπου βέβαια η αντιμετώπιση της κατάστασης είναι πιο περίπλοκη.

Τρία νησιά του ανατολικού Αιγαίου επισκέπτεται από σήμερα εκτάκτως ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαγκρήτιο συλλαλητήριο αγροτοκτηνοτρόφων τη Δευτέρα - Στο επίκεντρο λιμάνια και αεροδρόμιαΧθες 19:24 | Ειδήσεις

Στο συλλαλητήριο αναμένεται να συμμετάσχουν αγροτοκτηνοτρόφοι από τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Ζάκυνθος - Συγκλονίζει ο πατέρας του 2χρονου: Τον αφήσαμε για μισό λεπτόΧθες 20:13 | Ειδήσεις

Σοκαρισμένη παραμένει η Ζάκυνθος από την τραγωδία με το ηλικίας μόλις δύο ετων αγοράκι που έχασε τη ζωή του από επίθεση πιτ μπουλ που φρόντιζε η οικογένειά του.

Επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ ΚυψέληςΧθες 20:10 | Ειδήσεις

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται με την εξέλιξη της έρευνας.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες για να τερματιστεί ο πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία - ΟυκρανίαΧθες 21:06 | Ειδήσεις

Η Ελίζαμπεθ Πίπκο για τις προσπάθειες εκεχειρίας ανάμεσα σε Ρωσία - Ουκρανία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παγκρήτιο συλλαλητήριο αγροτοκτηνοτρόφων τη Δευτέρα - Στο επίκεντρο λιμάνια και αεροδρόμια23:59Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στην Πλατεία Συντάγματος23:50Απολαυστική ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο: Ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Super League23:40Μητσοτάκης: Αύριο η συζήτηση με τον Νίκο Χατζηνικολάου στο συνέδριο «Υγεία πάνω απ' όλα»23:26Οι αγρότες έκλεισαν την Ολυμπία Οδό στην Κάτω Αχαΐα (βίντεο)23:12Τηλεφωνική επικοινωνία Μελόνι - Ζελένσκι: Η Ιταλία θα αποστείλει έκτακτο υλικό στην Ουκρανία22:58Αθήνα: Τριπλάσια αυτοκίνητα από όσα αντέχουν οι δρόμοι - Η καθημερινή ασφυξία που κατέγραψε ο Τάσος Τέλλογλου22:44Πήρε το ντέρμπι ο ΠΑΟΚ, "φωνάζει" ο Άρης22:30Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα22:16ΑΕΛ - Παναθηναϊκός: Τα απανωτά λάθη που οδήγησαν στην... ισοφάριση22:02Τροχαίο δυστύχημα στην Εύβοια: Αυτοκίνητο έπεσε από γέφυρα - Νεκρός ο οδηγός21:48ANT1 Sports: Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 121:34Συναγερμός στο Ίλιον: Τηλεφώνημα για πυροβολισμούς21:20Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες για να τερματιστεί ο πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία - Ουκρανία21:12Τουρκικά ΜΜΕ: Επίθεση στους Έλληνες αγρότες για το χάος στα σύνορα20:58Ζάκυνθος - Συγκλονίζει ο πατέρας του 2χρονου: Τον αφήσαμε για μισό λεπτό20:44Επιχείρηση διάσωσης άνδρα στο φαράγγι Αμπά στα Αστερούσια20:30Επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Κυψέλης20:16Ινδία: 23 νεκροί από φωτιά σε νυχτερινό κέντρο20:02Ρωσία: Κρατικές πηγές αναφέρουν ότι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν χωριό στο Χάρκοβο19:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο