LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 27 Φεβρουαρίου 2020 23:05

Εγρήγορση μετά το τρίτο κρούσμα του κορονοϊού

Έκτακτα μέτρα πρόληψης ανακοίνωσε η ΚυβέρνησηΚλείνουν, προληπτικά, και 3 σχολεία στην Αθήνα.

Κορονοιος

Σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο στο “Αττικό” νοσηλεύεται η 40χρονη υπάλληλος της Τράπεζας Πειραιώς, που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και αποτελεί το τρίτο κρούσμα στην Ελλάδα.

Τα παιδιά της 40χρονης φοιτούν στο Κολλέγιο Αθηνών,  γεγονός το οποίο έθεσε σε επιφυλακή το εκπαιδευτικό ίδρυμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κόρη της βρίσκεται μαζί με συμμαθητές της από το Κολλέγιο σε εκδρομή στο Λονδίνο. Το κορίτσι είχε ταξιδεύσει με τη μητέρα του στο Μιλάνο, και μετά την επιστροφή στην Ελλάδα, έφυγε για Λονδίνο. Θα υποβληθεί σε εξετάσεις στη Βρετανική πρωτεύουσα και θα κριθεί αν θα επιστρέψει ή όχι στην Αθήνα.

Ως εκ τούτου, κλειστά θα παραμείνουν αύριο, για προληπτικούς λόγους, το Γυμνάσιο και Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού, καθώς και το Νηπιαγωγείο “Ι.Μ.Καρράς”, όπως ανακοίνωσε  το υπουργείο Παιδείας. 

Κλειστό για προληπτικούς λόγους και για τουλάχιστον 14 ημέρες θα παραμείνει και το σχολείο του παιδιού της 38χρονης που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ . Το παιδί είναι το δεύτερο κρούσμα του κορονοϊού.

Μέτρα για την προστασία εργαζομένων και επιβατών ανακοίνωσε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τη συμμετοχή της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ.

Παράλληλα, ματαιώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα ενώ οι παραβάτες απειλούνται με φυλάκιση έως δύο ετών.

Δύο υπάλληλοι της Βουλής, εν τω μεταξύ, μπήκαν στο μικροσκόπιο των υγειονομικών Αρχών τις τελευταίες ώρες, καθώς εμφανίζουν συμπτώματα και εκφράζονται φόβοι ότι νοσούν απο τον κορονοϊό.

Στην μία περίπτωση, ο υπάλληλος έχει εδώ και ημέρες συμπτώματα, για τα οποία όμως, όπως αναφέρουν πληροφορίες, είχε αδιαφορήσει.

Δείγματα απο τους δύο ασθενείς έχουν ήδη σταλεί για εξετάσεις και αναμένονται τα αποτελέσματα, αναφορικά με το αν πρόκειται για κρούσματα του κορονοϊού ή οι υπάλληλοι πάσχουν από γρίπη.

 

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε ψυχραιμία από τους πολίτες και τους κάλεσε σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων να παραμένουν στο σπίτι τους, να συμβουλεύονται τον προσωπικό τους γιατρό, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, τις Περιφέρειες και τα νοσοκομεία αναφοράς.

Ο Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη  με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων (ΠΕΦ), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), του Pharma Innovation Forum (PIF) και του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ). Οι φαρμακοβιομηχανίες διαβεβαίωσαν τον υπουργό ότι υπάρχει επάρκεια φαρμάκων. .

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο. «Θέλω να τονίσω πόσο σημαντικό είναι στην καθημερινότητά μας όλοι να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών (των γιατρών) και θα συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης της κυβέρνησης  για τα ζητήματα αυτά. Θέλω να επισημάνω τη σημασία της προσωπικής ευθύνης όλων μας και στο επίπεδο της προσωπικής υγιεινής και στο επίπεδο της συμπεριφοράς στην περίπτωση που κάποιος παρουσιάζει συμπτώματα. Πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι εντολές που έχουν δώσει το Υπουργείο και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι ο πιο μεγάλος αντίπαλος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα ο πανικός.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνική οδός Αθηνών Λαμίας: Σοβαρό τροχαίο στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη – έκλεισαν και οι 3 λωρίδεςΣήμερα 06:25 | Ειδήσεις

Η κίνηση διεξάγεται μόνο από Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης με αποτέλεσμα να παρατηρείται αυξημένη κίνηση.

Τι καιρό θα κάνει την ΠέμπτηΧθες 18:04 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού την Πέμπτη 04 Δεκεμβρίου.

Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογέςΧθες 22:51 | Ειδήσεις

«Για όσα ως κυβέρνηση προσπαθήσαμε και καταφέραμε, δεν είμαι απλώς αμετανόητος. Είμαι υπερήφανος», δήλωσε για την εποχή της προεδρίας του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμόςΧθες 20:54 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος τόσο στη δύσκολη μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, μίλησε για αναγκαίες τομές με κόστος αλλά και για πολιτικές ευθύνες του παρελθόντος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Δεκεμβρίου06:42Εθνική οδός Αθηνών Λαμίας: Σοβαρό τροχαίο στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη – έκλεισαν και οι 3 λωρίδες06:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:14Στο φινάλε ο ΠΑΟΚ στέρησε από τον Άρη την 4άδα23:59Γιάννης Αντετοκούνμπο: Άρχισαν οι συζητήσεις με τους Μπακς για το μέλλον του σταρ στην ομάδα23:44Πεσκόφ: Ο Πούτιν αποδέχθηκε ορισμένες αμερικανικές προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία23:28Τραγωδία στην Κέρκυρα: Αυτοκίνητο με μάνα και κόρη έπεσε σε ποτάμι 23:14Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογές23:00Στα μπλόκα παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι - Δηλώνουν ανυποχώρητοι στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους 22:46Χωρίς ταξί αύριο η Αττική - Το ΣΑΤΑ παρατείνει την απεργία μετά τα επεισόδια 22:32Τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης πριν πιάσει μεθυσμένος το τιμόνι22:18Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός22:04Κύπελλο Ελλάδας: Έκανε το "3 στα 3" ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Κηφισιά21:50ΥΠΑΑΤ: Οι πληρωμές προς τους αγρότες φέτος θα φτάσουν τα 3,7 δισ. ευρώ21:36Σε 24ωρη επιφυλακή, λόγω κακοκαιρίας, ο δήμος Αθηναίων21:22Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Το αστυνομικό σχέδιο της κυβέρνησης για τα μπλόκα των αγροτών 21:08Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό20:54Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ και... περιμένει για να δει αν θα «μείνει» στην πρώτη τετράδα20:34Αλέξης Τσίπρας – Ιθάκη: Κατάμεστο το Παλλάς για την παρουσίαση του βιβλίου του (βίντεο)20:24ANT1 Sports: "Μάχες" στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας20:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο