LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 27 Φεβρουαρίου 2020 20:51 | Ανανέωση: 27 Φεβρουαρίου 2020 20:45

Λέσβο, Χίο και Σάμο θα επισκεφτεί ο Μητσοτάκης

«Σε εποικοδομητικό κλίμα» η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου. 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Με συναντίληψη για την ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών, ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης των νησιών του Β. Αιγαίου. Κατά τη σύσκεψη καλλιεργήθηκε ένα εποικοδομητικό κλίμα και τέθηκαν ανοιχτά όλα τα ζητήματα, με κύριο μέλημα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Αποφασίστηκαν μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών, η άμεση διαβούλευση των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης με το περιφερειακό συμβούλιο και τα δημοτικά συμβούλια, και η υποβολή προτάσεων από πλευράς τους, ενώ ανακοινώθηκε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες και τα τρία νησιά.

Όπως ανακοινώθηκε μετά το πέρας της συνάντησης που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης χαιρετίζουν την απόφαση της κυβέρνησης για ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και επιτάχυνση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και των επιστροφών. Τονίστηκε επίσης, ότι οι σημερινές άναρχες δομές πρέπει να κλείσουν, και να αντικατασταθούν από κλειστές δομές.

Εκείνο που αποφασίστηκε, είναι ότι τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης θα προχωρήσουν σε άμεση διαβούλευση με τα δημοτικά και το περιφερειακό συμβούλιο και θα υποβάλουν προτάσεις.

Σαφές έγινε ότι αποτελεί κοινό τόπο η αναγνώριση της ανάγκης άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών, αρχίζοντας από όσους έχουν ήδη λάβει άσυλο καθώς και εκείνους που βρίσκονται στις δομές για χρονικό διάστημα πάνω από 14 μήνες.

Συμφωνήθηκαν επίσης μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών τα οποία θα περιλαμβάνουν οριζόντια οικονομικά μέτρα καθώς και εξειδικευμένα μέτρα για κάθε νησί, με βάση τις ανάγκες των κατοίκων τους.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί και τα τρία νησιά, ξεκινώντας τις επόμενες μέρες από τη Σάμο.

Twitter - Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε μισή συγγνώμη στους νησιώτες από τον κ. Μητσοτάκη

Το Μέγαρο Μαξίμου μας ενημερώνει ότι η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τους γαλάζιους αυτοδιοικητικούς διεξήχθη "σε εποικοδομητικό κλίμα". Δεν λέει όμως ούτε λέξη για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ούτε λέξη για τις επιτάξεις ακινήτων, ούτε λέξη για τα κλειστά κέντρα - φυλακές. Το χειρότερο όλων, όμως, είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει έστω μια συγγνώμη από τους νησιώτες μας για την πρωτοφανή βία και καταστολή που βίωσαν τις τελευταίες μέρες με αποκλειστική ευθύνη του ίδιου και του κ. Χρυσοχοΐδη που παραμένει εξαφανισμένος. Ντροπή!, σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΚΕ: Ο ξεσηκωμένος λαός των νησιών δεν πρόκειται να κάνει πίσω

"Πλανάται πλάνην οικτράν ο πρωθυπουργός αν νομίζει ότι ό,τι δεν πέτυχε με την αγριότητα των ΜΑΤ θα το επιβάλλει στους νησιώτες με ψεύτικες υποσχέσεις και εκβιασμούς. Ας το πάρει απόφαση ο πρωθυπουργός ότι ο ξεσηκωμένος λαός των νησιών δεν πρόκειται να κάνει πίσω με κανένα αντάλλαγμα.
Η απαίτηση των νησιωτών να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα μέτρα επίταξης, να προχωρήσει σε απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών, να κλείσουν όλα τα hot spots, είναι αδιαπραγμάτευτη.  Αυτές τις διεκδικήσεις διατράνωσαν οι παλλαϊκές κινητοποιήσεις όλες αυτές τις ημέρες και όποιος δήμαρχος ή όποιος απ’ την περιφερειακή αρχή δεν τις υπηρετήσει θα είναι πολλαπλά εκτεθειμένος στο λαό. Το λόγο και πάλι τον έχει ο λαός των νησιών, τα εργατικά σωματεία, οι σύλλογοι και φορείς. Αυτοί που έδιωξαν τα ΜΑΤ με τον ανυποχώρητο αγώνα τους, μπορούν και θα σταματήσουν τον επικίνδυνο και αντιδραστικό κατήφορο της κυβέρνησης" αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜιχάλης Χρυσοχοΐδης - Καλημέρα Ελλάδα: Μία στις τρεις γυναίκες που κάνει καταγγελία, βάζει στο κινητό της το Panic ButtonΣήμερα 09:41 | Ειδήσεις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, καλεσμένος στο Καλημέρα Ελλάδα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ανατροπή για το αιματηρό επεισόδιο στη Σαλαμίνα με θύμα μια 75χρονη- Ομολόγησε η νύφη του θύματοςΣήμερα 10:05 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ίδια κατέθεσε στους αστυνομικούς πως ήθελε να αρπάξει χρήματα μέσα από το σπίτι στη Σαλαμίνα.

Νίκος Παππάς - Καλημέρα Ελλάδα: Χρειάζεται ψυχραιμία από τα στελέχη της παράταξής μας, μετά το βιβλίο του Αλέξη ΤσίπραΣήμερα 09:05 | Ειδήσεις

Ο Νίκος Παππάς μιλά για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα και σχολιάζει όσα αναγράφονται σε αυτό, για τον ίδιο και για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άλιμος: Άνδρας στήνει καρτέρι και επιτίθεται σεξουαλικά σε γυναίκες - Σε επιφυλακή οι αρχέςΣήμερα 08:22 | Ειδήσεις

Η αστυνομία πραγματοποιεί εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Ντύθηκε σαν την νεκρή μητέρα του για να συνεχίσει να παίρνει τη σύνταξή της13:10Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βία κατά των γυναικών12:56'Ερχεται η κακοκαιρία Adel - Ποιες περιοχές θα πλήξει12:42Νέα αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία Λυγγερίδη - Αποχή των συνηγόρων με αίτημα τη μεταφορά στο Εφετείο Αθήνας12:28Μακρόν - Ουκρανία: Το σχέδιο του Τραμπ χρειάζεται βελτίωση12:14ΙΣΑ: Προχωρά σε δικαστικές και πειθαρχικές ενέργειες για τις παράνομες διαδικτυακές ιατρικές διαφημίσεις12:00Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ11:46Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 15χρονος για την επίθεση σε συνομήλικό του 11:32Ρέθυμνο: Συνελήφθησαν 5 άτομα για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων11:18Πατρών - Πύργου: Σφοδρή σύγκρουση με δύο νταλίκες έξω από την ΒΙΠΕ (Εικόνες)11:04Γιάννης Μαρδίκης - Καλημέρα Ελλάδα: Για πρώτη φορά βλέπουμε το ναό του Επικούριου Απόλλωνα στην Ηλεία10:50Ανατροπή για το αιματηρό επεισόδιο στη Σαλαμίνα με θύμα μια 75χρονη- Ομολόγησε η νύφη του θύματος10:36Κριστιάνο Ρονάλντο: Μετά το ερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο θα γίνει ο γάμος του 10:24Σοκαριστικό τροχαίο με τραυματίες στο Ζευγολατιό Κορινθίας (βίντεο)10:10Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - Καλημέρα Ελλάδα: Μία στις τρεις γυναίκες που κάνει καταγγελία, βάζει στο κινητό της το Panic Button09:56Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε 29χρονος για την επίθεση κατά διαιτητή09:42Νίκος Παππάς - Καλημέρα Ελλάδα: Χρειάζεται ψυχραιμία από τα στελέχη της παράταξής μας, μετά το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα09:28Κίνηση στους δρόμους: Καραμπόλα 4 αυτοκινήτων στην Αττική Οδό09:14Μαγνησία: Ανήλικη κατήγγειλε τον άνδρα που τη φιλοξενούσε για σεξουαλική παρενόχληση09:00ΟΗΕ: Μια γυναίκα δολοφονείται από στενό της πρόσωπο κάθε 10 λεπτά08:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο