LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 27 Φεβρουαρίου 2020 12:56 | Ανανέωση: 27 Φεβρουαρίου 2020 12:57

Κορονοϊός: τρία κρούσματα στην Ελλάδα - Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις για το Καρναβάλι σε όλη τη χώρα

Εκτακτα μέτρα πρόληψης ανακοίνωσε η Κυβέρνηση. Νόσησε και το παιδί της πρώτης ασθενούς, στην Θεσσαλονίκη. Στην Αττική το τρίτο κρούσμα.

Κορονοιος

Άλλα δύο νέα κρούσματα του κορονοϊού ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Υγείας. Έτσι συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας με την 38χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ανέρχονται σε τρία.

Τα δύο νέα κρούσματα αφορούν το παιδί της 38χρονης και άλλη μία νέα γυναίκα η οποία είχε ταξιδέψει στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας και μεταφέρεται στο νοσοκομείο Αττικόν, ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας.

Η γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κορονοϊό. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικόν νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Ήδη, αναζητούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της και αυτό αφορά όσους συνταξίδεψαν με αυτήν αλλά και όσους συνάντησε από τη στιγμή που βρέθηκε στην Αθήνα. Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς. 

Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπο του περιβάλλοντος της 40χρονης, που είναι το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην χώρα μας και το πρώτο στην Αττική, τίθεται υπό έλεγχο στο Νοσοκομείο Αττικόν, μετά από εξετάσεις σε ιδιωτικό θεραπευτήριο και λόγω των συμπτωμάτων που παρουσιάζει

Όπως έγινε επίσης γνωστό το σχολείο του παιδιού της 38χρονης που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ θα μείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Όπως διευκρινίστηκε, είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

Παρών στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ήταν και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που είπε ότι ματαιώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώραΖήτησε ψυχραιμία από τους πολίτες, συνιστώντας να μην πανικοβάλονται και τους κάλεσε σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων να παραμένουν στο σπίτι τους, να συμβουλεύονται τον προσωπικό τους γιατρό, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, τις Περιφέρειες και τα νοσοκομεία αναφοράς.

"Εμείς αυτό που θα κάνουμε με ειλικρίνεια και διαφάνεια και κοιτώντας στα μάτια τους πολίτες είναι να ενημερώνουμε μόνιμα, σωστά, ψύχραιμα για την κατάσταση αυτή της δημόσιας υγείας. Σε καμία των περιπτώσεων δεν υπάρχει λόγος πανικού, το αντίθετο, η σωστή ενημέρωση, η οργάνωση και η συνεργασία θα μπορέσουν να μας κάνουν όλους μαζί να έχουμε καλά αποτελέσματα. Θα ήθελα να παρακαλέσω να ακούμε τους ειδικούς, τους λοιμωξιολόγους, τους επιδημιολόγους, τους γιατρούς μας, τους καθηγητές πανεπιστημίου, αυτούς που γνωρίζουν καλύτερα από όλους περί τίνος πρόκειται", υπογράμμισε.  Τέλος, διευκρίνισε ότι ο "ιός αυτός προσομοιάζει τον ιό της γρίπης" και εκτίμησε ότι "τα πιο πολλά περιστατικά θα είναι ασυμπτωματικά". 

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη στις 18:00 στο Υπουργείο Υγείας, με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων (ΠΕΦ), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), του Pharma Innovation Forum (PIF) και του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ). Μετά το πέρας της σύσκεψης, θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας επανέλαβε ότι η Περιφέρεια είναι παρούσα για να συνδράμει το έργο του υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και φυσικά της Πολιτικής Προστασίας όπου και όταν της ζητηθεί. "Σε όλη την πορεία αυτή, πριν το σημερινό κρούσμα, είχαμε και έτσι θα συνεχίσουμε, το επόμενο διάστημα μια πολύ στενή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία για την προετοιμασία. Αυτό που θέλω να πω και να το υπογραμμίσω είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξει πανικός. Το μόνο που χρειάζεται σε αυτή τη φάση είναι ψυχραιμία και εμείς είμαστε εδώ να διασφαλίσουμε μαζί με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και ιδιαίτερα με την Πολιτική Προστασία ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά το επόμενο διάστημα" σημείωσε. 

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε, άλλωστε, ότι η συνεργασία με το υπουργείο Υγείας συνεχίζεται εδώ και εβδομάδες και πρόσθεσε ότι "δεν υπάρχει λόγος πανικού". "Αυτό  που χρειάζεται είναι να ενημερωνόμαστε και να υπάρχει αυτοπειθαρχία, δηλαδή ο καθένας, είτε νιώθει αδιαθεσία, είτε νιώθει οτιδήποτε μπορεί να τον προβληματίσει, να απευθύνεται στο γιατρό του, στα τηλεφωνικά κέντρα που έχει το υπουργείο Υγείας και από εκεί και πέρα να ακολουθεί ακριβώς τις οδηγίες", τόνισε. Διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα των εμπλεκόμενων φορέων και πρόσθεσε: "Σε κάθε περίπτωση ενεργοποιήσαμε και τα πρωτόκολλα που χρειάζονται προληπτικά πάντα, για να μπορέσουμε να κάνουμε τις ιχνηλατήσεις και όσα προβλέπονται στα ειδικά σχέδια που έχουν να κάνουν με τα διαφορετικά σχέδια που υπάρχουν. Όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα και νομίζω θα πάνε όλα καλά". 

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργόςκατά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο. «Θέλω να τονίσω πόσο σημαντικό είναι στην καθημερινότητά μας όλοι να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών (των γιατρών) και θα συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης της κυβέρνησης  για τα ζητήματα αυτά. Θέλω να επισημάνω τη σημασία της προσωπικής ευθύνης όλων μας και στο επίπεδο της προσωπικής υγιεινής και στο επίπεδο της συμπεριφοράς στην περίπτωση που κάποιος παρουσιάζει συμπτώματα. Πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι εντολές που έχουν δώσει το Υπουργείο και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι ο πιο μεγάλος αντίπαλος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα ο πανικός.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Σήμερα 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)Σήμερα 18:18 | Ειδήσεις

Τι κατέθεσαν μάρτυρες που τέθηκαν υπό προστασία για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Διάλογοι, βίντεο και καταθέσεις στο μικροσκόπιο των αρχών.

Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)Σήμερα 21:13 | Ειδήσεις

Από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη, από το Όστιν στη Βοστόνη, στο Σικάγο και την Ατλάντα, το κίνημα των φιλοπαλαιστινίων Αμερικανών φοιτητών γιγαντώνεται ώρα με την ώρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία21:52Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31Επιθεώρηση εργασίας: Πρόστιμα και “μπλόκο” σε οικοδομές και εργοτάξια 21:18ΗΣΑΠ: Ακινητοποιήθηκαν συρμοί - Νεαροί μπήκαν στις γραμμές21:04Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)20:51Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ενοχή του οδηγού πρότεινε ο εισαγγελέας 20:38Χανιά: Πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους20:25Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς20:11Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)19:57Bullying - Σκύδρα: Νέο περιστατικό με τον ίδιο θύτη 19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο