LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 26 Φεβρουαρίου 2020 18:35

Καταγγελία Γεωργαντά για ΕΛΤΑ: διευθυντής επί ΣΥΡΙΖΑ καταχράστηκε 660000 ευρώ

Ο διευθυντής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος είχε τοποθετηθεί το 2018. Η απάντηση του τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ…

ΕΛΤΑ - υποκατάστημα

Στην καταγγελία ότι ο διευθυντής της υπηρεσίας Πρόληψης και Καταστολής του Ξεπλύματος Χρήματος στα ΕΛΤΑ, που είχε τοποθετηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, καταχράστηκε 660.000 ευρώ, προχώρησε στις επιτροπές της Βουλής ο υφυπουργός Ψηφιακής Δικαυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι ο εν λόγω υπάλληλος τέθηκε σε αργία και απομακρύνθηκε από την υπηρεσία από την παρούσα διοίκηση.

Ο υφυπουργός προχώρησε στην καταγγελία στο πλαίσιο αντιδικίας με τον αρμόδιο τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριο Κάτση, στη Βουλή, για το ποιος φέρει την ευθύνη της δεινής οικονομικής κατάστασης των ΕΛΤΑ, ώστε να απαιτείται η υπό ψήφιση νομοθετική ρύθμιση για την προκαταβολική χορήγηση 15.000 ευρώ προκειμένου να καταστεί εφικτή η πληρωμή των μισθών του Μαρτίου στον Οργανισμό.

«Επειδή θα έχουμε συνέχεια σε αυτή την κουβέντα, να δώσω άλλο ένα δείγμα της πλήρης απαξίωσης και της ανευθυνότητας, με την οποία λειτουργήσατε στα ΕΛΤΑ. Τοποθετήσατε το 2018, ως υπεύθυνο της υπηρεσίας, διευθυντή για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος, κάποιον ο οποίος καταχράστηκε 660.000 ευρώ. Αυτή τη στιγμή ευτυχώς, με πράξη αυτής της διοίκησης, έχει απομακρυνθεί από τη θέση του. Προφανώς το ξέπλυνε καταλλήλως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Η απάντηση του Μάριου Κάτση, τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Γεωργαντάς επέλεξε από το βήμα της Βουλής να κρύψει τις διαχρονικές ευθύνες της ΝΔ για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ΕΛΤΑ, έπειτα και από τους 8 μήνες απραξίας της και την απουσία σχεδίου για το μέλλον τους αναστατώνοντας τους εργαζόμενους αλλά και την κοινωνία.

Επέλεξε να πετάξει ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα περί υπόθεσης διαφθοράς ενός υπαλλήλου. Δεν γνωρίζουμε τι στοιχεία έχει ο κ. Γεωργαντάς. Τον καλούμε αν έχει στοιχεία, να τα πάει άμεσα στον εισαγγελέα και στο φυσικό δικαστή.

Αντί να δημιουργεί εντυπώσεις με υπαινιγμούς και διαρροές για μικροπολιτική κατανάλωση, να ενημερώσει τον ελληνικό Λαό για την υπόθεση που ανέφερε, ποιος είναι ο υπάλληλος που κατηγορείται, πότε ξεκίνησε η δράση του, για ποια περίοδο ελέγχεται και πότε ξεκίνησε αυτός ο έλεγχος; Έχει να καταλογίσει ευθύνη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Ας το πει ευθέως αλλιώς να σταματήσει να συκοφαντεί συλλήβδην τα ΕΛΤΑ ώστε να στρώσει το έδαφος στο ξεπούλημα των ΕΛΤΑ.  

Το κόμμα των θαλασσοδανείων των σκανδάλων της Siemens, της Novartis και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου των ΕΛΤΑ που στοίχισε πάνω από 221εκ €, πάει πολύ να αφήνει υπόνοιες για την κυβέρνηση του  ΣΥΡΙΖΑ που έχει δώσει μάχες εναντία στη διαφθορά.

Σε κάθε περίπτωση η διαχρονική μας θέση για υποθέσεις διαφθοράς, σε όλα τα επίπεδα, είναι «διαφάνεια παντού».  Αφήνουμε, λοιπόν, τον κ. Γεωργαντά και το κόμμα του στην κρίση του ελληνικού λαού και τον κάθε υπόλογο για τέλεση εγκλημάτων διαφθοράς στην κρίση της ελληνικής δικαιοσύνης.

Υ.Γ.: κ. Γεωργαντά, δε μας απαντήσατε ακόμα στην ερώτηση που σας κάναμε στη Βουλή για το αν, την ίδια στιγμή που δεν έχουν να πληρώσουν μισθούς Μαρτίου στα ΕΛΤΑ, προσλαμβάνουν στρατιές συμβούλων - goldenboys με υψηλούς μισθούς. Πόσοι είναι αυτοί λοιπόν και ποιο το ύψος των μισθών τους; Απαντήστε μας, λοιπόν, για αυτά, αλλά και για την ταμπακιέρα: Έχετε τελικά σχέδιο για τα ΕΛΤΑ; Θα ξεπουλήσετε αφού τις απαξιώσετε τις ταχυμεταφορές σε ανταγωνιστικά ιδιωτικά συμφέροντα που έχουν  σχέση με μέλος της ίδιας κυβέρνησης που συμμετέχετε;»

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠτΔ - Τασούλας: Η εθνική ομοψυχία δεν είναι ευχολόγιο, αλλά όρος απαράβατοςΣήμερα 12:52 | Ειδήσεις

Με τιμές υποδέχθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τον Κωνσταντίνο Τασούλα στο Προεδρικό Μέγαρο μετά την ορκωμοσία του, παραδίδοντάς του τη «σκυτάλη» της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Δίκη - Μάτι: Ενοχή για 12 πρόσωπα, απαλλαγή για 9 ζητά η εισαγγελέαςΣήμερα 11:41 | Ειδήσεις

Την ενοχή 12 κατηγορούμενων και την απαλλαγή 9 ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων στη δίκη για το Μάτι.

Ορκωμοσία Τασούλας - Μητσοτάκης: Η στιγμή που σκύβει στα ονόματα των 57 θυμάτων των ΤεμπώνΣήμερα 12:10 | Ειδήσεις

Καρέ - καρέ η στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκύβει στα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη. 

Τέμπη: Μήνυση κατά Καραμανλή και Σπίρτζη από oικογένεια θύματοςΣήμερα 13:46 | Ειδήσεις

Μήνυση κατά των πρώην υπουργών Κώστα Αχ. Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη κατατέθηκε από τους δικηγόρους της οικογένειας ενός εκ των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, της Αγάπης Τσακλίδη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εθνική Πινακοθήκη - Νίκος Παπαδόπουλος: Βίντεο - ντοκουμέντο από τον βανδαλισμό των εκθεμάτων 15:04Εξωδικαστικός μηχανισμός - Χατζηδάκης: Υπερδιπλασιάστηκαν οι ρυθμίσεις οφειλών 14:50ΟΣΕΘ: “Έκρηξη” στην επικύρωση εισιτηρίων σε ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ14:36Γυναικοκτονία - Θεσσαλονίκη: Σε σοκ οι κόρες του ζευγαριού14:21Καιρός: Συννεφιά, αφρικανική σκόνη και νέα άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή14:07Τέμπη: Μήνυση κατά Καραμανλή και Σπίρτζη από oικογένεια θύματος13:53Δίκη - Μάτι: Ενοχή για 12 πρόσωπα, απαλλαγή για 9 ζητά η εισαγγελέας13:39Ενδοοικογενειακή βία - Ρόδος: Ανήλικος κατήγγειλε τον πατέρα του 13:24Conference League: Φιορεντίνα - Παναθηναϊκός ζωντανά σε ANT1 και antenna.gr την Πέμπτη13:10ΠτΔ - Τασούλας: Η εθνική ομοψυχία δεν είναι ευχολόγιο, αλλά όρος απαράβατος12:56Βούλα: Συνελήφθησαν δύο εργολάβοι για το εργατικό δυστύχημα 12:43Ορκωμοσία Τασούλα - Σακελλαροπούλου: Σας συγχαίρω για την εκλογή σας12:30Ορκωμοσία Τασούλας - Μητσοτάκης: Η στιγμή που σκύβει στα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών 12:16Ρόδος: Εξαφάνιση ανήλικων από δομή φιλοξενίας12:03Ορκίστηκε νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Τασούλας11:49Ορκωμοσία Τασούλα: Απέχουν Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας11:35ΠτΔ - Κώστας Τασούλας: Οι πρώτες αφίξεις στην τελετή ορκωμοσίας (εικόνες)11:22Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμος11:08ΠτΔ - Κώστας Τασούλας: Η ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας (live blog)10:55Πέμπτη 13 Μαρτίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας 10:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο